Η Ακαδημία των Σπορ άρχισε να …πατινάρει

Αν και η συμμετοχή στο event ήταν ο βασικός στόχος δεν έλειψαν και κάποιες επιτυχίες

Ακαδημία

Σε διοργάνωση event skating races του Παναθλητικού Ομίλου Καλλιθέας ΕΣΠΕΡΟΣ, συμμετείχε το τμήμα πατινιών της Ακαδημίας των Σπορ Πάτρας το περασμένο Σάββατο 19 Μαρτίου στην μαρίνα του Φλοίσβου στην Καλλιθέα.

Η συμμετοχή του νεοσύστατου τμήματος του συλλόγου είναι η δεύτερη κατά σειρά διοργάνωση που αθλητές-τριες της ομάδας λαμβάνουν μέρος, με την υπεύθυνη του τμήματος Αργυρώ Λοτσάρη.

Στο event μέσα από δύο κούρσες ταχύτητας και αντοχής ανά κατηγορία έδωσε τη δυνατότητα στα 28 πατρινόπουλα των «πράσινων» να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να αποκομίσουν εμπειρία αγώνων που θα τους φανεί χρήσιμα στο μέλλον.

Η Αργυρώ Λοτσάρη δήλωσε σχετικά:

«Εχουμε ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο το τμήμα στην Ακαδημία των Σπορ και βλέπω ότι μέρα με την μέρα όλο και περισσότεροι γονείς μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους να διδαχτούν τα μυστικά του αθλήματος, σε έναν ασφαλή και φυλασσόμενο χώρο του Παμπελοποννησιακού σταδίου.

Η μεθοδικότητα, η υπομονή, η επιμονή και η αμοιβαία εμπιστοσύνη είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν στις προπονήσεις και στις σχέσεις μας και δεν είναι καθόλου τυχαία η τόσο μεγάλη προσέλευση των παιδιών.

Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ανταμείβουμε τα παιδιά και τα event είναι ένα από τα μέσα για να διαπιστώνουν και τα ίδια στην πρόοδό τους. Είμαι σίγουρη ότι όλοι μαζί σύλλογος, γονείς και παιδιά έχουμε βάλει σωστές και γερές βάσεις σε ένα άθλημα που κάνει τα πρώτα του βήματα στην πόλη μας».

Αν και η συμμετοχή στο event ήταν ο βασικός στόχος δεν έλειψαν και κάποιες επιτυχίες όπως:

Η Ιακωβίνα Μιτζέλα κατέλαβε την 3η θέση στην κατηγορία 2016 -μικρότεροι.

Η Έμυ Πετράτου την 3η θέση στα 200m sprint και 2η θέση στα 500m long distance στην κατηγορία 2015-2014 . Στην ίδια κατηγορία την 3η θέση στα 500m long distance κατέκτησε η Αθανασία Μούζου.

Στην κατηγορία 2011-2010 η Βασιλική Γεωργουδάκη κατέκτησε δύο τρίτες θέσεις στα 500m sprint και στα 1500m long distance αντίστοιχα.

Τέλος, την αυλαία έκλεισαν η Άλκηστη Κωτσοπούλου με δύο δεύτερες θέσεις και η Βασιλιάννα Λοτσάρη με δύο τρίτες θέσεις στα 500m sprint και στα 2500m long distance στην κατηγορία 2007-2006.