Η Αλεξοπούλου για την λειτουργία ολιγομελών τμημάτων στα σχολεία της Αχαΐας

Η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, αναφέρθηκε στην αναστολή της λειτουργίας τμημάτων σε περιφερειακές σχολικές μονάδες στο Νομό και ανέλυσε τις επιπτώσεις στην κοινότητα και στους ίδιους τους μαθητές.

Αλεξοπούλου Μακρή

Την ανάγκη της  συνέχισης της λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων Λυκείων στην Αχαΐα, που δεν εγκρίθηκαν για τη φετινή χρονιά, επεσήμανε σε επικοινωνία της, με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή και τον Γ. Γραμματέα Α/Βάθμιας, Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κο Αλέξανδρο Κόπτση, η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου.

 

Η Βουλευτής αναφέρθηκε στην αναστολή  της λειτουργίας αυτών των τμημάτων  σε  περιφερειακές σχολικές μονάδες  στο Νομό και ανέλυσε τις επιπτώσεις στην κοινότητα και στους  ίδιους  τους μαθητές.

Η ανάγκη του ανασχεδιασμού του χάρτη των σχολικών μονάδων που επιχειρεί το Υπουργείο είναι σίγουρα επιβεβλημένη και εναρμονισμένη με τις ανάγκες τις κοινωνίας, ωστόσο η χρονική στιγμή και οι ιδιαίτερες συνθήκες που η πανδημία έχει δημιουργήσει, θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν κάποιες παρεκκλίσεις στον αρχικό σχεδιασμό, σε συγκεκριμένες περιοχές τόνισε η  Βουλευτής.

Η ηγεσία του Υπουργείου διαβεβαίωσε την Βουλευτή  ότι τα αιτήματα για την λειτουργία ολιγομελών τμημάτων επανεξετάζονται με την δέουσα προσοχή.

 

 

Αχαΐα: «Ψαλίδι» στα λύκεια Χαλανδρίτσας – Φαρρών

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

podiatodromos patra logo
iatrodik
fotis atyximaCart
kanavi