Η απάντηση του πατέρα των τριών κοριτσιών στην «Π» για τις τελευταίες αποκαλύψεις

«Η οικογένειά κινείται από κοινού στη δύσκολη αυτή υπόθεση», δήλωσε ο Μάνος Δασκαλάκης, πατέρας των τριών κοριτσιών, που τις τελευταίες ημέρες περνά το δικό του «γολγοθά».

Μάνος Δασκαλάκης

Ο Μάνος Δασκαλάκης, ο πατέρας των τριών κοριτσιών, μίλησε στην «Πελοπόννησο», με αφορμή τις χθεσινές αποκαλύψεις, για το τι πιστεύει η οικογένεια σε σχέση με τα αίτια της τραγωδίας που ζει.

Το πιο σημαντικό, για τον γνωστό τραγουδιστή και τερματοφύλακα, είναι ότι η οικογένεια αντιμετωπίζει ενωμένη τα όσα συμβαίνουν.
Και επειδή ακούγονται και γράφονται διάφορα, είναι βέβαιο – σύμφωνα με όσα είπε στην «Π» – ότι «η οικογένειά του κινείται από κοινού στη δύσκολη αυτή υπόθεση».

Μάλιστα έχουν αναθέσει τον πλήρη φάκελο στους δικηγόρους Πατρών Δημήτρη Καράμπελα και Γιάννη Κόττα που εξετάζουν λεπτομερώς τα όσα γράφονται ή λέγονται, τόσο στον Τύπο και τα ηλεκτρονικά media όσο και στα social media, κυρίως από τους γνωστούς «σχολιαστές»!

Πάτρα: Τι λένε οι γονείς της Τζωρτζίνας για τους θανάτους των τριών κοριτσιών – Η θέση της οικογένειας

Τι δηλώνει για τον απινιδωτή ο Περικλής Νταβλούρος

Μάνος Δασκαλάκης

Ο Καθηγητής Περικλής Νταβλούρος.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε χθες και ο καθηγητής καρδιολογίας Περικλής Νταβλούρος. Ο οποίος είπε πως «ο απινιδωτής κατέγραψε βραδυκαρδία στα τελευταία λεπτά της ζωής του παιδιού, πράγμα που δεν αποτελεί την συχνότερη αιτία θανάτου για τα παιδιά, η συχνότερη αιτία είναι κάποια ταχυπαλμία στην οποία παρεμβαίνει ο απινιδωτής και τη διορθώνει. Συνήθως παρεμβαίνει ο βηματοδότης που υπήρχε αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω γιατί δεν παρενέβη. Ο αιφνίδιος θάνατος είναι ένα σπάνιο φαινόμενο για ανθρώπους κάτω των 35 ετών.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα υψηλό ποσοστό οι θάνατοι αυτοί παραμένουν ανεξήγητοι. Από τους ανεξήγητους θανάτους μετά από έναν ενδελεχή έλεγχο ένα ποσοστό γύρω στο 70% ακόμη και με έλεγχο DNA παραμένει ανεξήγητοι. Το ενδιαφέρον ιατρικά είναι ότι αυτό συμβαίνει σε μία οικογένεια με τρία αδέλφια. Αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο. Οχι όμως απίθανο.

Γιατί και το 1 στις 100.000 είναι μία πιθανότητα. Σε σχέση με τον γονιδιακό έλεγχο που ακούστηκε, αυτός σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι πανάκεια. Μπορεί δηλαδή να μην βρέθηκε κάτι. Γιατί το γονίδιο δεν ήταν γνωστό. Σε ένα μεγάλο ποσοστό μπορεί ο γονιδιακός έλεγχος να μην δείξει κάτι».

Θάνατος Τζωρτζίνας: Οι εισαγγελικές αρχές «πρεσάρουν» το Ανθρωποκτονιών – «Αν δεν μπορείτε, πείτε το»!

Πώς προέκυψε το θέμα του απινιδωτή
Στην 9χρονη Τζωρτζίνα Δασκαλάκη είχε τοποθετηθεί απινιδωτής και βηματοδότης, όσο ήταν στο νοσοκομείο, με σκοπό να παρακολουθούν οι γιατροί την καρδιά της και να υπάρξει άμεση επέμβαση σε περίπτωση που κάτι συμβεί.

Ο παιδοκαρδιολόγος Γιάννης Παπαγιάννης διευκρίνισε χθες τα όσα είχαν ειπωθεί για τον περιβόητο «εξωτερικό παράγοντα: «Επειδή γράφτηκαν στον Τύπο πράγματα που δεν είναι ακριβή, ότι αποδεικνύεται από τα στοιχεία του απινιδωτή ότι υπήρξε εξωτερική παρέμβαση, αυτό είναι απολύτως αναληθές. Δεν υπάρχει δυνατότητα ο απινιδωτής να μας πει αν κάποιος επέδρασε και πώς στην καρδιά. Εκείνο που μπορεί να δείξει είναι αν υπήρχε καλή λειτουργία του μηχανήματος, αν υπήρχαν αυξημένες αντιστάσεις, αν υπήρχε ηλεκτρονική παρεμβολή -που δεν υπήρχε- και αν υπήρχαν αρρυθμίες, τις οποίες δεν ανιχνεύσαμε»!

Συμπλήρωσε δε ότι ο απινιδωτής τοποθετήθηκε για να αποφευχθεί ο ξαφνικός θάνατος, μια και ήδη είχαμε δύο θανάτους στην οικογένεια. Κάτι που τελικά… δεν έγινε!

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ