Η Χαρά Αντιόχου δημιούργησε μια δανειστική βιβλιοθήκη για τα παιδιά του Λάλα Ηλείας – Μια ιδέα που έγινε πραγματικότητα!

Η Χαρά Αντιόχου για να υλοποιήσει την ιδέα της απευθύνθηκε σε φίλους και κυρίως όπως σημειώνει «σκέφτηκα αυτούς που έχουν παιδιά και οι οποίοι είναι πιο εξοικειωμένοι με το αντικείμενο του παιδικού βιβλίου». Και όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα, τα κατάφερε.

Χαρά

«Η ιδέα μου ήρθε το καλοκαίρι, με τις φωτιές. Ήθελα να κάνω κάτι για την Ηλεία, κάτι που δεν θα ήταν εφήμερο. Ήθελα να είναι κάτι που θα μείνει και κατά προτίμηση να απευθύνεται σε παιδιά και σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Ωρίμασε η σκέψη μέσα μου και είπα πως θα συγκεντρώσω βιβλία ώστε να δημιουργήσουμε μία βιβλιοθήκη». Και αυτή η ιδέα της Χαράς Αντιόχου, υλοποιήθηκε, καθώς συγκέντρωσε 405 βιβλία τα οποία είναι έτοιμα να πάρουν τον δρόμο τους για το χωριό Λάλα στην Ηλεία, στο εκεί σχολείο, εκεί όπου φέτος πηγαίνουν όλα τα παιδιά από όλα τα πυρόπληκτα χωριά της περιοχής.

Όπως σημειώνει η Χαρά Αντιόχου μιλώντας στο pelop.gr, «Ο διευθυντής του σχολείου, εκεί όπου θα πηγαίνουν όλα τα παιδιά από τα γύρω χωριά, δέχθηκε την πρωτοβουλία αυτή και πλέον είναι έτοιμα να σταλούν». Μάλιστα όπως σημειώνει η Χαρά Αντιόχου, εντύπωση προκαλεί πως τα βιβλία που συγκεντρώθηκαν περιλαμβάνουν όλα τα είδη, από σύγχρονη και κλασική ξένη και ελληνική λογοτεχνία, έως βιβλία γνώσεων, βιβλία για παιδιά, ακόμα και εγκυκλοπαίδειες. «Ήταν κάτι που το χάρηκα πολύ. Πλέον αυτό που απομένει είναι μόνο τα ράφια!» τονίζει.

 

Χαρά

Η ιδέα της Χαράς Αντιόχου ξεκίνησε το καλοκαίρι και τώρα έγινε πραγματικότητα

Η Χαρά Αντιόχου για να υλοποιήσει την ιδέα της απευθύνθηκε σε φίλους και κυρίως όπως σημειώνει «σκέφτηκα αυτούς που έχουν παιδιά και οι οποίοι είναι πιο εξοικειωμένοι με το αντικείμενο του παιδικού βιβλίου». Και όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα, τα κατάφερε.

Μάλιστα, η ίδια δημιούργησε και τις ειδικές καρτέλες που συνοδεύουν το κάθε βιβλίο κάθε δανειστικής βιβλιοθήκης, τα χώρισε σε κατηγορίες και πλέον το μόνο που μένει είναι να μπούνε στα ράφια.

 

Χαρά

Η Χαρά Αντιόχου δημιούργησε και τις ειδικές κάρτες που συνοδεύουν τα βιβλία της δανειστικής βιβλιοθήκης

Μου έκανε εντύπωση ότι έχω από όλα, σύγχρονη και κλασική ξένη και ελληνική λογοτεχνία, βιβλία γνώσεων, για παιδιά, και πολύ το χάρηκα! Υπάρχουν μέχρι και εγκυκλοπαίδιες. Μόνο τα ράφια μένουν!
Εχω φτιάξει τις καρτέλες, τα νούμερα, χωρισμένα σε κατηγορίες, έχω φτιάξει τις καρτέλες για το κάθε βιβλίο, το μόνο που μένει είναι να μπούνε στα ράφια.

Στη δημιουργία αυτής της δανειστικής βιβλιοθήκης συνέβαλαν: Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικό Τμήμα Πάτρας που άμεσα και με χαρά κινητοποίησε τα παιδιά των ομάδων, μέλη και φίλους για τη συλλογή βιβλίων και η εκπαιδευτικός Χριστίνα Σκαρπέτα που αγκάλιασε την ιδέα και καθηγητές και μαθητές του 7ο ΕΠΑΛ Πάτρας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

 

Χαρά

Συνολικά συγκεντρώθηκαν 405 βιβλία

Επίσης, βιβλία έδωσαν οι: Μαρούσα Τσαβαχίδου, Νάνσυ Κωνσταντινίδη, Βιβλιοπωλείο «Γωνιά του Βιβλίου», Ίλια Ράγκου, Ναυσικά Γαλανάκη, Καλλιόπη Γκάβρου, Γεωργία Χριστοπούλου, Βικτωρία Αγγελοπούλου, Διονυσία Κούστα, Ελένη και Μαρία Γιαμαρέλου, Αλίκη Ράγκου , Γιάννη Ράγκο, Άγγελο Ράγκο, Αντιγόνη Χαρμπίλα, Χαρά Τσίπα, Μαρίνα Αλεξοπούλου, Μαριλένα Λιβιεράτου, Σοφία Αντιόχου, Χρήστος Διδάχο, , Έστα Κίτσου, Ρούλη Αλεξοπούλου, Κατερίνα Μπαλάσκα, Κωνσταντίνα Ρουμελιώτη, Κλαίρη Γιαννοπούλου, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Γιάννη και Μαρία Βενέρη, Σόνια και Αγγελική Σταθοπούλου, Κωστή Κριτσώνη.

Σημαντική ήταν και η συμβολή του Θάνου Τσέρη (Cherry’s Cafe) που βοήθησε στην παραλαβή των βιβλίων.

 

Χαρά

Το μόνο που μένει πλέον είναι η μεταφορά των βιβλίων στου Λάλα

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop