Η Χρ. Κορομηλά για την Ημερίδα Ποδόσφαιρο Γυναικών στη Δ. Ελλάδα

Η Χρ. Κορομηλά για την Ημερίδα Ποδόσφαιρο Γυναικών στη Δ. Ελλάδα

Μια ημερίδα που πρέπει να γίνει θεσμός, μία ημερίδα που πρέπει να παραδειγματιστούν και οι υπόλοιπες πόλεις της επαρχίας. Ο λόγος για την 1η Ημερίδα για το Ποδόσφαιρο Γυναικών στη Δ. Ελλάδα που διοργάνωσαν την Πέμπτη 4 Μαΐου το ινστιτούτο ΑΜΙΛΛΑ, η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»,το pelop.gr και ο PELOPONNISOS FM 104.1, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και υπό την Αιγίδα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας (ΕΠΣ Αχαΐας). Μία άρτια οργανωτικά εκδήλωση που πλαισιώθηκε από άτομα με πολυετή εμπειρία στο χώρο του ποδοσφαίρου και που συζητήθηκαν θέματα τα οποία συμβάλουν στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου γυναικών.

Το Girl Power Academy Greece με μεγάλη χαρά και τιμή δέχθηκε να γίνει υποστηρικτής της ημερίδας και να παρουσιάσει μέσω της Χριστίνας Koρομηλά, ιδρυτικό μέλος του οργανισμού, στους παρευρισκόμενους τις δράσεις του και τους στόχους του.

Το Girl Power, είναι ένας διεθνής Αθλητικός Οργανισμός με έδρα τη Δανία που ιδρύθηκε το 2014 από την Khalida Popal, πρώην αρχηγό της Γυναικείας Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου του Αφγανιστάν.

Απευθύνεται σε γυναίκες δίνοντάς τους την ευκαιρία να διευρύνουν τον κοινωνικό τους κύκλο, καθώς και την ευκαιρία να αναπτύξουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση μέσω του αθλητισμού.

Η Athens Comics Library σε συνεργασία με τον Οργανισμό “Girl Power Academy” έφεραν στην Ελλάδα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Girl Power Academy Greece το 2022.

 

Πρόκειται για μια Ακαδημία Εκπαίδευσης νέων προπονητριών – ηγετριών, που προσφέρει θεωρητικά και πρακτικά εργαλεία, έτσι ώστε οι νέες γυναίκες να αποκτήσουν ειδικές γνώσεις σε θέματα ηγεσίας, επικοινωνίας, προσωπικής ανάπτυξης, συμπεριληπτικής προπονητικής συμπεριφοράς κ.α.

Απευθύνεται σε νεαρές γυναίκες 18-30 ετών όλων των εθνικοτήτων που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (χαμηλό εισόδημα, θύματα κακοποίησης, μονογονεϊκές οικογένειες, μετανάστες, πρόσφυγες) και επιθυμούν να διαγράψουν προπονητική καριέρα ή να εργαστούν στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά κυρίως που θέλουν να ενταχθούν σε ένα μεγαλύτερο δίκτυο γυναικών που πιστεύουν στην ισότητα των φύλων και στην πολυμορφία του αθλητισμό.

 

Στόχος του Girl Power Academy Greece είναι να αποδείξει ότι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα προσφέρει ευκαιρίες ανεξαρτήτου φύλου και να αλλάξει το αφήγημα ότι απευθύνεται μόνο σε άνδρες. Όλες οι δράσεις του Girl Power έχουν πάντα ως γνώμονα να αναδείξουν τη θέση της γυναίκας στο χώρο του ποδοσφαίρου αλλά και να παρακινήσουν όσα κορίτσια αγαπούν το ποδόσφαιρο να ακολουθήσουν τα όνειρα τους.

Η 1η Ημερίδα για το Ποδόσφαιρο Γυναικών στη Δ. Ελλάδα ας είναι το εναρκτήριο λάκτισμα ώστε  να πραγματοποιηθούν αντίστοιχες ενέργειες και σε άλλες περιοχές της Eλλάδας αλλά και να δοθεί η απαραίτητη βαρύτητα που χρειάζεται ώστε το ποδόσφαιρο γυναικών να επέλθει στο επίκεντρο και στη χώρα μας.

Αλλά ακόμα και αν μιλάμε για γυναίκες και ποδόσφαιρο γυναικών, οι όροι του παιχνιδιού θα αλλάξουν και με τους άνδρες ¨συμπαίκτες” σε αυτό τον αγώνα.

 

 

 

 

 

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ