Πάτρα: Η ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαϊας γύρισε σελίδα – Ελπιδοφόρο ξεκίνημα με μια εντυπωσιακή εκδήλωση

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Αχαϊας Αντώνης Κουνάβης, εμφανώς συγκινημένος, στην ομιλία του εξέφρασε αρχικά τις θερμές ευχαριστίες του για την ανάδειξη του στην προεδρία της Οργάνωσης.

Πάτρα: Η ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαϊας γύρισε σελίδα - Ελπιδοφόρο ξεκίνημα με μια εντυπωσιακή εκδήλωση

Μια νέα εποχή ανατέλλει για τη ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Αχαϊας, η οποία σηματοδοτεί τη δυναμική επανεκκίνηση της σε συνδυασμό με τη διεύρυνση της βάσης της.

Τον σχετικό τόνο έδωσε η μεγάλη επιτυχία της πρώτης, πανηγυρικής, εκδήλωσης της, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας «Αστήρ», παρά τις ιδιάζουσες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας.

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα της ΔΕΕΠ ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, οι βουλευτές Αχαϊας της Νέας Δημοκρατίας, Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσονας Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, αντιπεριφερειάρχες, όπως και εκατοντάδες στελέχη και μέλη του κυβερνώντος κόμματος, τηρώντας απόλυτα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.

Η μαζική παρουσία τους απέδειξε περίτρανα ότι η βάση της Νέας Δημοκρατίας αγκαλιάζει με θέρμη το νέο ξεκίνημα της ΔΕΕΠ και πιστεύει ακράδαντα ότι θα δρέψει καρπούς, κάνοντας και την Αχαϊα «γαλάζια».

Ο συντονιστής της εκδήλωσης, μέλος της ΔΕΕΠ, Κώστας Ρηγόπουλος, διάβασε χαιρετισμούς του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας Στέλιου Κονταδάκη και του γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Στεργίου.

Στη συνέχεια, πήραν το λόγο ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι χαιρέτησαν την αλλαγή σελίδας στη ΔΕΕΠ, υπογραμμίζοντας τη στήριξη τους στην επανεκκίνηση της και δεσμευόμενοι ότι θα στηρίξουν το έργο της.

Αντώνης Κουνάβης: «Όλες και όλοι μαζί, σαν μια γροθιά»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Αχαϊας Αντώνης Κουνάβης, εμφανώς συγκινημένος, στην ομιλία του εξέφρασε αρχικά τις θερμές ευχαριστίες του για την ανάδειξη του στην προεδρία της Οργάνωσης.

«Δεν σας κρύβω ότι η εκλογή μου ήταν μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής μου, ο πιο λαμπρός σταθμός της σαραντάχρονης αταλάντευτης πορείας μου στη Νέα Δημοκρατία» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Αναμφίβολα, πρόκειται για μια μεγάλη προσωπική τιμή, αλλά ταυτόχρονα και για την ανάληψη μιας σημαντικής ευθύνης για εμένα έναντι εσάς. Συναισθάνομαι το βάρος των ευθυνών και σας υπόσχομαι ότι μαζί με τους άξιους συνεργάτες μου, τα μέλη της νέας ΔΕΕΠ, θα δουλέψουμε και θα τα καταφέρουμε».

Επιπλέον, απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης και ενότητας, ενώ απευθυνόμενος στους βουλευτές προέτρεψε: «Σας καλώ, όλες και όλοι μαζί, να γίνουμε μια γροθιά για να λύσουμε σημαντικά προβλήματα. Σε ό, τι με αφορά, θα σας αντιμετωπίσω ισότιμα. Εδώ δεν υπάρχουν προσωπικές διαδρομές».

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον αναπληρωτή γραμματέα Οργανωτικού Δυτικής Ελλάδας Νίκο Γιαννούρη και τη συντονίστρια Κομματικών Οργανώσεων Δυτικής Ελλάδας Μαρία Πλώτα για τη συμβολή τους στη διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών. «Η συνδρομή τους ήταν καθοριστική, ώστε οι εκλογές να διεξαχθούν ομαλά εν μέσω μιας άψογης διαδικασίας», σημείωσε.

Στο τέλος της εκδήλωσης βραβεύτηκαν για την προσφορά τους ο απερχόμενος πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ανδρέας Μαζαράκης, ο πρώην αντιπρόεδρος Νίκος Καρακίτσος και η πρώην γενική γραμματέας και επί σειρά ετών στέλεχος Αρίστη Ιγγλέση.

Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη αγωνιστών της Νέας Δημοκρατίας, που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή.

Τα 15 πρώτα βήματα

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ αναφέρθηκε στην ομιλία του στις προτεραιότητες που τίθενται στο νέο ξεκίνημα της.

Αυτές, όπως τις προσδιόρισε, είναι οι εξής:

1) Εντός του Νοεμβρίου, η ΔΕΕΠ Αχαΐας θα αποκτήσει σύγχρονα και λειτουργικά γραφεία στην Πάτρα και θα υπάρξει συντονισμός με τους προέδρους των ΔΗΜ.Τ.Ο. ώστε να λειτουργήσουν γραφεία της επίσης σε Κάτω Αχαïα, Καλάβρυτα, Ερύμανθο, καθώς και στις τρεις Τοπικές της Πάτρας.
2) Θα υπάρχει άψογη συνεργασία με τον Αχαιό υφυπουργό, τους βουλευτές, τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος και τους θεσμικούς φορείς.
3)Θα τιμηθεί η μνήμη όλων όσοι πρόσφεραν στη Νομαρχιακή Οργάνωση, από την ίδρυσή της έως σήμερα, με μνημόσυνο το οποίο θα τελεσθεί σε Ιερό Ναό της Πάτρας.
4) Συνέχιση των εγγραφών νέων μελών. Για το σκοπό αυτό συγκροτείται ειδική επιτροπή, η οποία θα λειτουργεί σε καθημερινή βάση από τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου.
5) Ίδρυση Θεματικών Επιτροπών. Όσες και όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να στείλουν μέχρι τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου ένα σύντομο βιογραφικό και τις προτάσεις τους στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Οργάνωσης.

Οι τομείς δράσης που θα δημιουργηθούν θα αναρτηθούν από τις 10 Νοεμβρίου στο blog της ΔΕΕΠ, το οποίο από τον Ιανουάριο θα μετατραπεί σε ιστοσελίδα. Εξάλλου, η σελίδα της ΔΕΕΠ  στο Facebook από τις 20 Νοεμβρίου θα αναβαθμιστεί, ενώ από την 1η Δεκεμβρίου θα δραστηριοποιηθεί και στα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (twitter, Instagram).
6) Δημιουργείται πενταμελής Διαγραμματειακή Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάζει κάθε 20 μέρες συντονίζοντας το έργο και τη δράση όλων των Θεματικών Επιτροπών.
7) Η φωνή της Οργάνωσης θα φτάσει μέχρι και τον πιο απομακρυσμένο οικισμό του Νομού. Οι συνεδριάσεις της Νέας ΔΕΕΠ θα γίνονται και στις έδρες των ΔΗΜ.Τ.Ο. Αιγιάλειας , Καλαβρύτων, Δυτικής Αχαΐας κι Ερυμάνθου.
8) Επανιδρύονται και αναβαθμίζονται οι Ειδικές Κομματικές Οργανώσεις, δίνεται φωνή και βήμα σε όλες και σε όλους. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι παρούσα με εκλογικά σχήματα στις εκλογές όλων των επιστημονικών και παραγωγικών συλλόγων της Αχαΐας.
9) Συμπαράσταση σε κάθε δοκιμαζόμενο Νεοδημοκράτη και σε κάθε δοκιμαζόμενη Νεοδημοκράτισσα. Για το σκοπό αυτό, ιδρύεται σχετική Γραμματεία.
10) Οι εκδηλώσεις της ΔΕΕΠ στην Αχαϊα θα είναι στοχευμένες, αναβαθμισμένες, και για όλες τις θεματικές ενότητες.
11) Ανάδειξη των προβλημάτων του νομού, ώστε σε συνεργασία με την κεντρική διοίκηση της Νέας Δημοκρατίας, να επιδιωχθεί η εξεύρεση λύσεων από τα αρμόδια υπουργεία.
12) Καθιέρωση, ανά εξάμηνο, απολογισμού δράσης, τόσο της ΔΕΕΠ όσο και των Θεματικών Επιτροπών που θα δημιουργηθούν.
13) Σύσφιξη των σχέσεων εμπιστοσύνης με την ΟΝΝΕΔ και με τη φοιτητική παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, την πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια.
14) Επαναδραστηριοποίηση του Τμήματος Γυναικών, το οποίο θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.
15) Διοργάνωση ημερίδων και συζητήσεων με τους αγρότες, με έναρξη το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου από την Κάτω Αχαΐα.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ