Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου κάλεσμα για το run Greece

ΠΑΤΡΑ

Το δικό της κάλεσμα προς όλους για να δώσουν δυναμικό «παρών» στον αγώνα run Greece που θα γίνει την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, κάνει η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου η οποία έστειλε ανακοίνωση με τις δηλώσεις των εκπρόσωπων στην προχθεσινή συνέντευξη τύπου.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 27/9/2022 στην αίθουσα (Αλέκα Σιούλη) του Παμπελοποννησιακού Σταδίου παρουσία δημοσιογράφων του αθλητικού ρεπορτάζ, η συνέντευξη τύπου για το RunGreece Patras 2022. Στη συνέντευξη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας  κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Πατρέων κ. Βασίλειος Ζώτος, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της  της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π.  κ.κ. Νικόλαος Μπαλάσης και Ευάγγελος Τζελάτης.

 

Αρχικά ο πρόεδρος της ΕΑΣ αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες αναφέρθηκε αναλυτικά για τη σημασία του αγώνα αυτού για την Πάτρα και το δρομικό κίνημα. Μίλησε για το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει λέγοντας πως αν δεν υπήρχαν οι περιορισμοί του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου θα μιλάγαμε για ρεκόρ συμμετοχών αφού ήδη έχει κλείσει ο αριθμός που προβλέπεται για τα 5.000μ.  Κατόπιν εστίασε στην ανάγκη μεγαλύτερης υποστήριξης του αγώνα από τους Φορείς της περιοχής μας, όπως συμβαίνει και στις άλλες 6 πόλεις που διοργανώνουν αγώνες nun Greece. Δυστυχώς η συνεχιζόμενη χαμηλή χρηματοδότηση του αγώνα δημιουργεί κινδύνους απώλειας για την Πάτρα αυτού του σπουδαίου αγώνα.

 

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπονάνος έκανε αναφορά στην σπουδαιότητα του αγώνα για την υγεία του γενικού πληθυσμού και στην ανάγκη της άθλησης. Κάλεσε τον κόσμο της πόλης να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού λέγοντας πως ακόμα κι αν δεν τρέξουν να περπατήσουν στους δρόμους της πόλης παρακολουθώντας κι ενισχύοντας τους συμμετέχοντες δρομείς. Τέλος είπε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υποστηρίζει κι ενισχύει τα αθλητικά δρώμενα που πραγματοποιούνται στην περιοχή μας και στέκεται δίπλα στον στίβο όλα τα χρόνια της δικής του παρουσίας στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας.

 

Μετά πήρε το λόγο ο κ. Βασίλειος Ζώτος και διάβασε αρχικά τον χαιρετισμό του Δημάρχου για τον αγώνα και στη συνέχεια για τις δράσεις του Δήμου Πατρέων στην υποστήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Αναφέρθηκε στην μεγάλη συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. όχι μόνο στο επίπεδο αγώνων αλλά και στην καθημερινή υποστήριξη που παρέχει ο Δήμος μέσω του Σταδίου και των Δημοτικών Γυμναστηρίων που χρησιμοποιεί ο στίβος της πόλης. Επίσης μίλησε για το επικείμενο οργανωτικό πλαίσιο που έχει ήδη δρομολογήσει ο Δήμος για δρομικούς αγώνες και με αρχή αυτού τον Νυκτερινό Ημιμαραθώνιο ΄΄Φάνης Τσιμιγκάτος΄΄ που θα γίνει το Σάββατο 15 Οκτωβρίου.

Τέλος μίλησε ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ κ. Βαγγέλης Τζελάτης που αναφέρθηκε στο ιστορικό της διοργάνωσης, παρουσιάζοντας μέσα από ένα Βίντεο λεπτομέρειες με τα χαρακτηριστικά της και επεσήμανε την προσφορά της στην πόλη που δεν είναι μόνο αθλητική – πολιτιστική, αλλά και οικονομική.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου και η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά τους δρομείς και τους πολίτες της Πάτρας αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας για την αγάπη και αφοσίωση που επιδεικνύουν προς τους αγώνες RUN GREECE ΠΑΤΡΑ και καλούν όλους την Κυριακή 2 Οκτωβρίου και ώρα 10.00΄στην Πλατεία Γεωργίου Α΄ να είναι παρόντες σε μια μοναδική γιορτή πόλης με έντονο αθλητικό, πολιτιστικό και κοινωνικό χαρακτήρα».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ