Η έγκαιρη φροντίδα από το ΔΙΚΕΠΑΖ έσωσε σε δύο πυροβολημένους σκύλους

Η επέμβαση των κτηνιάτρων του ΔΙΚΕΠΑΖ υπήρξε επιτυχής και για τους δύο σκύλους, που αυτή τη στιγμή αναρρώνουν υπό τη συνεχή επίβλεψη των φροντιστών τους

σκύλους

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) στο Σχιστό, οι δύο αδέσποτοι σκύλοι που πυροβολήθηκαν ταυτόχρονα από άγνωστο δράστη, την προηγούμενη εβδομάδα στην Κερατέα.

Οι δύο αδέσποτοι σκύλοι ζούσαν και κινούνταν μαζί στις ίδιες γειτονιές, έχοντας την φροντίδα του οικείου δήμου και φιλόζωων πολιτών, χωρίς ποτέ να έχουν επιδείξει προβληματική συμπεριφορά έναντι ανθρώπων ή άλλων ζώων.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία εικάζεται ότι και τα δύο ζώα πυροβολήθηκαν την ίδια χρονική στιγμή και από τον ίδιο δράστη, καθώς όπως έδειξαν οι ακτινογραφίες και η κλινική τους εξέταση στο ΔΙΚΕΠΑΖ, έφεραν στο σώμα τους τον ίδιο τύπο σκαγιών.

Η επέμβαση των κτηνιάτρων του ΔΙΚΕΠΑΖ υπήρξε επιτυχής και για τους δύο σκύλους, που αυτή τη στιγμή αναρρώνουν υπό τη συνεχή επίβλεψη των φροντιστών τους

Για τους πυροβολισμούς εις βάρος των δύο σκύλων ενημερώθηκε αμέσως ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο οποίος και τόνισε την ανάγκη κινητοποίησης των αρχών για να εντοπιστεί ο δράστης.

«Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε αυτοί οι δύο σκύλοι να υιοθετηθούν και να ζήσουν με ασφάλεια όλη την υπόλοιπη ζωή τους. Αν, όμως, αυτό δεν γίνει και τα ζώα πρέπει να επανατοποθετηθούν στον χώρο τους, είναι αναγκαίο να έχουν εξαλειφθεί οι παράγοντες κινδύνου που παραλίγο τους κοστίσουν τη ζωή. Αυτός που τα πυροβόλησε, δεν πρέπει να μπορέσει να το ξανακάνει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ Γουρδομιχάλης.

σκύλους