Η Ελλάδα με τη φρεγάτα Αιγαίον ανέλαβε τη διοίκηση της επιχείρησης «Ειρήνη» – Ποιο το αντικείμενο
Συγκεκριμένα, «η φρεγάτα του Πολεμικού μας Ναυτικού από σήμερα Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023 αναλαμβάνει καθήκοντα πλοίου έδρας της επιχείρησης «Ειρήνη» εν πλω με Έλληνα Διοικητή» συμπλήρωσε.
Η διοίκηση της δύναμης της επιχείρησης «Ειρήνη» περνάει σήμερα από την Ιταλία στην Ελλάδα και στη φρεγάτα “Αιγαίον”. Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας.
Συγκεκριμένα, «η φρεγάτα του Πολεμικού μας Ναυτικού από σήμερα Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023 αναλαμβάνει καθήκοντα πλοίου έδρας της επιχείρησης «Ειρήνη» εν πλω με Έλληνα Διοικητή» συμπλήρωσε.
Η σύσταση της επιχείρησης «Ειρήνη» για «την τήρηση του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ για τη Λιβύη, είχε γίνει με απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ το 2020 με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας να συμβάλλει αποφασιστικά στη λήψη της απόφασης» υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.
«Πρόκειται για μία ακόμη έμπρακτη απόδειξη ότι η Ελλάδα σήμερα έχει λόγο και ρόλο στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή» κατέληξε στην ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας.
Η διοίκηση της δύναμης της ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΙΡΗΝΗ @EUNAVFOR_MED περνάει σήμερα από την Ιταλία στην Ελλάδα και στη φρεγάτα ΑΙΓΑΙΟΝ.
Συγκεκριμένα, η φρεγάτα του Πολεμικού μας Ναυτικού από σήμερα Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023 αναλαμβάνει καθήκοντα πλοίου έδρας της ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΙΡΗΝΗ… pic.twitter.com/vWR3kiLe2Z
— Nikos Dendias (@NikosDendias) October 1, 2023
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Δεκαπενταύγουστος 2026: Πόσο αυξάνεται το μεροκάματο το Σάββατο
Η Meta παραδέχεται παραβίαση από AI μοντέλο της
Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Οβρυά ΦΩΤΟ
Τουρισμός για Ολους 2026: Τα SOS για να κερδίσετε το voucher διακοπών
Το Minecraft έρχεται στο Nintendo Switch 2 όπως δεν το έχετε ξαναδεί
Η εορτή της Μεταμόρφωσης στον Ψαθόπυργο ΦΩΤΟ
Δεν ανοίγει η μπάρα στα διόδια με το e-pass ενώ έχει χρήματα «μέσα»;
Η Google ΑΙ ο Hassabis και η δήλωση για την θεραπεία του καρκίνου που εξηγεί τις αλλαγές στην κορυφή
