Η Ελληνική Ακρόπολις ηττήθηκε 28-0 στην πρεμιέρα της!
Δίχως επαγγελματίες παίκτες, με ερασιτέχνες της 7ης κατηγορίας και παλαίμαχους που κλήθηκαν εκτάκτως το τελευταίο 24ωρο για να συμπληρωθεί η αποστολή
Ανεπανάληπτο, εξωφρενικό διασυρμό υπέστη η ελληνική Ακρόπολις στην πρεμιέρα της 4ης κατηγορία της Σουηδίας, γνωρίζοντας την ήττα με 28-0 εντός έδρας!
«Ακρόπολις – Στόκσουντ 0-28». Ναι, καλά διαβάσατε. Δεν πρόκειται περί τυπογραφικού λάθους, είναι το σκορ του αγώνα για την πρεμιέρα της 4ης κατηγορίας Σουηδίας.
Ο ιστορικός σύλλογος που ιδρύθηκε από Ελληνες μετανάστες το 1968 άγγιξε την άνοδο στα «σαλόνια» της Άλσβενσκαν το 2020 όταν τερμάτισε στην 5η θέση της 2ης κατηγορίας. Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα, όμως, και τα χρέη συνολικά δύο εκατομμυρίων ευρώ είχαν ως συνέπεια να αποβληθεί από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και να υποβιβαστεί στην τέταρτη τη τάξει κατηγορία. Και ο «εφιάλτης» άρχισε από την πρεμιέρα.
Δίχως επαγγελματίες παίκτες, με ερασιτέχνες της 7ης κατηγορίας και παλαίμαχους που κλήθηκαν εκτάκτως το τελευταίο 24ωρο για να συμπληρωθεί η αποστολή, η Ακρόπολις διασύρθηκε με το αδιανόητο 28-0, χάνοντας με 3-0 από το 8ο λεπτό και με 13-0 από το ημίχρονο! Οι φιλοξενούμενοι δεν πάτησαν ποτέ «φρένο» και πέτυχαν άλλα 15 (!) γκολ στο δεύτερο μέρος, με τον Ομούρ Πέκτας να σκοράρει συνολικά εννέα!
Ο υπηρεσιακός κάπτεν της ομάδας, Danny Tadaris, μίλησε μετά το ματς και δήλωσε ότι είχε χρόνια να κλωτσήσει μπάλα, αλλά αποδέχθηκε το κάλεσμα απελπισίας του συλλόγου που έψαχνε με κάθε τρόπο να συμπληρώσει ομάδα.
Παρά το «εκκωφαντικό» σκορ, όμως, όλοι οι παίκτες της Ακρόπολις αντιμετωπίζουν τους εαυτούς τους ως ήρωες, όπως δήλωσε ο Tadaris. Πρόκειται, άλλωστε, για παλαίμαχους, ερασιτέχνες ή γυμναστές και φυσιοθεραπευτές που έσπευσαν να βοηθήσουν το κλαμπ ώστε να μη διαλυθεί πριν την ώρα του, σενάριο στο οποίο κατευθύνεται, όμως, με μαθηματική ακρίβεια.
Το 28-0 δεν αποκλείεται να είναι μόνο η… αρχή του εξευτελισμού και της πλήρους χρεοκοπίας του συλλόγου. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Γκλεν Μπόβιν βρίσκεται σε δεινή θέση και αν δεν βρει χορηγούς άμεσα τότε το κλαμπ αναμένεται να διαλυθεί, αφού πρώτα, όπως δεσμεύθηκε ο ίδιος, καλύψει όλα τα χρέη του προς τον δήμο και το κράτος.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Γιατί τα κουνούπια τσιμπάνε εσάς και όχι τους άλλους;
Το αδιέξοδο της Meta και τα smart glasses
Στο Γιαννισκάρι άνθισαν τα κρινάκια της άμμου ΦΩΤ0
Ρεύμα: Ποια τιμολόγια συμφέρουν και ποια κρύβουν ρίσκο – Η μεγάλη ανατροπή
Το Blade Runner 2099 έχει επιτέλους trailer και ημερομηνία – όλα όσα ξέρουμε
Ατμοσφαιρικές αντιθέσεις της Ρούμελης στον ουρανό της Τέμενης Αιγίου ΦΩΤΟ
Συντάξεις Αυγούστου 2026: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς
Στην Κουνινά Αιγίου ο εορτασμός της Αγίας Άννας
