Η Εναρκτήρια εκδήλωση της CO-SOLIDARITY PLATFORM: Αλληλεγγύη χωρίς σύνορα

Η Εναρκτήρια εκδήλωση της CO-SOLIDARITY PLATFORM: Αλληλεγγύη χωρίς σύνορα

Μία πρωτοβουλία που προάγει το διακρατικό δίκτυο αλληλεγγύης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 και ώρα 18:00 στον Πολυχώρο «Αγορά Αργύρη». H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Co2gether, την InterMediaKT, το Εργαστήριο Προσομοίωσης Φροντίδας Ασθενή του Τμήματος Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Πατρών και την Γαλλική Οργάνωση SECOL αποτελούν τους διοργανωτές της εκδήλωσης.

Οι συμμετέχοντες φορείς και οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες και το υγειονομικό υλικό που προσφέρει δωρεάν η CO-SOLIDARITY PLATFORM, μέσα από το δίκτυο αλληλεγγύης που έχει αναπτύξει με τοπικούς και κοινωνικούς φορείς στην Γαλλία και στην Ελλάδα. Παράλληλα, νέοι εργαζόμενοι και φοιτητές της πόλης μας θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσω της συμμετοχής τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα και πρωτοβουλίες τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε εθελοντικό επίπεδο, καθώς και να γνωρίσουν φοιτητικές οργανώσεις και πανευρωπαϊκά δίκτυα που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.

Στόχος είναι να αναπτυχθούν και να καλλιεργηθούν οι κοινωνικές αξίες (εθελοντισμού, αλληλεγγύης, προσφοράς) στη νέα γενιά της κοινωνίας, αλλά και η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ Γαλλίας – Ελλάδας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος θα πραγματοποιήσει την έναρξη της εκδήλωσης, ακόμα θα παρευρεθούν σημαντικοί θεσμικοί φορείς εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας που υποστηρίζουν τη δράση, όπως ο Δήμος Πατρέων, η ΠΟΜΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων, το Επιμελητήριο Αχαΐας και η ΤΟΒΕΑ.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα πραγματοποιήσει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας “Πελοπόννησος”, Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος και την μετάφραση στην Γαλλική γλώσσα θα αναλάβει ο Σύνδεσμος Γαλλόφωνων Αχαΐας.

Η Εναρκτήρια εκδήλωση της CO-SOLIDARITY PLATFORM: Αλληλεγγύη χωρίς σύνορα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ CO-SOLIDARITY PLATFORM – Co-Solidarity Platform (co2gether.gr)

Πρόκειται για μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσα από την οποία προσφέρεται

υγειονομικό υλικό και βοηθήματα μετακίνησης ηλικιωμένων και λοιπών ευπαθών ομάδων, δυνατότητα εκπαίδευσης σε επαγγελματίες και προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Συγκεκριμένα, μέσω της «CO-SOLIDARITY PLATFORM» συλλέγεται, επιδιορθώνεται και προσφέρεται δωρεάν υγειονομικό υλικό και βοηθήματα βάδισης, μετακίνησης, μεταφοράς σε ηλικιωμένους, ΑμεΑ, ανασφάλιστους πολίτες, ασθενείς, άπορους, πρόσφυγες, Οίκους Ευγηρίας, Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Κοινωνικούς Συλλόγους της τοπικής κοινωνίας μας. Ο σχεδιασμός των παρεμβάσεων στην κοινότητα και οι δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (ΕΚΕ), συμβάλλουν στην ανάπτυξη των δράσεων αλληλεγγύης και κουλτούρας προσφοράς. Οι κατ’ οίκον παρεμβάσεις σε πολίτες που το έχουν πραγματικά ανάγκη και στους φροντιστές τους, πραγματοποιούνται μέσα από έμπειρους εξειδικευμένους επιστήμονες, με στόχο την ενδυνάμωση και την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ