Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης, Αθανασίου Β’
Από νωρίς χθες το πρωί οι δρόμοι στο κέντρο του Πύργου πλημμύρισαν με πιστούς από διάφορες περιοχές της Ηλείας, που υποδέχθηκαν «ποτάμι» το νέο Μητροπολίτη, Αθανάσιο Β’.
Με τις πρέπουσες θρησκευτικές τιμές και παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου, έγινε χθες το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πύργο η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης, Αθανασίου Β’.
Η χθεσινή ημέρα Δευτέρα 14/11/2022 για τον Νομό Ηλείας ήταν ιστορική, αφού σύσσωμη η πολιτική, αυτοδιοικητική και κοινωνική ζωή του τόπου γιόρτασε με κάθε τιμή την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη, ύστερα από 41 χρόνια παραμονής στην κεφαλή της τοπικής Εκκλησίας του π. Μητροπολίτη, Γερμανού.
Από νωρίς χθες το πρωί οι δρόμοι στο κέντρο του Πύργου πλημμύρισαν με πιστούς από διάφορες περιοχές της Ηλείας, που ανέμεναν καρτερικά το «ποτάμι» των ανθρώπων που συνόδευε το νέο Μητροπολίτη, Αθανάσιο Β’, στον περίπατο προς το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πύργο, εκεί όπου στις 12 το μεσημέρι έλαβε χώρα η τελετή ενθρόνισής του. Λίγο πριν, ο δήμος του Πύργου υποδέχθηκε τον νέο Ποιμενάρχη της Ηλείας, διοργανώνοντας εκδήλωση στην πλατεία «Ιατρίδη».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Σπουδαστές «Τεχνολογίας και Ελέγχου Τροφίμων και Ποτών» στην ιστορική Οινοποιία Achaia Clauss ΦΩΤΟ
Η Razer παρουσίασε το Reclusa Mini 65% με magnetic switches και ασύρματη λειτουργία
Πώς να αντιμετωπίσετε τη μεσημεριανή εξάντληση χωρίς επιπλέον καφέ
Πρόγραμμα ενδυνάμωσης για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από τη Περιφέρεια
Πρόστιμο 220 εκατ. δολαρίων στην General Motors για δεδομένα οδηγών που κατέληγαν σε ασφαλιστικές εταιρείες
