Η ΕΟΠΕ για το νέο Υγειονομικό Πρωτόκολλο, οι αλλαγές, τι ισχύει!

Πότε θα αναβάλλονται τα παιχνίδια, τι θα συμβαίνει με τα κρούσματα και τις προπονήσεις

VOLLEY

Με ανακοίνωσή της η ΕΟΠΕ γνωστοποίησε τι ισχύει πλέον με τις τροποποιήσεις του Υγειονομικού Αγωνιστικού Πρωτοκόλλου. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας έχει ως εξής:

«Τo ΔΣ της ΕΟΠΕ ενέκρινε, στην τελευταία του συνεδρίαση, τροποποιήσεις του Υγειονομικού Αγωνιστικού Πρωτοκόλλου που θα ισχύουν για ΟΛΑ τα Πρωταθλήματα, ανεξάρτητα από την διεξαγωγή τους σε Φάσεις ή οχι.

-Σε περίπτωση που αγώνας/αγώνες των Πρωταθλημάτων δεν μπορούν να διεξαχθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Αγωνιστικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο Πετοσφαίρισης, τότε ο αγώνας (ή οι αμέσως επόμενοι αγώνες) αναβάλλονται και ορίζεται/ορίζονται σε νέα ημερομηνία. Αν στην ομάδα εντοπισθούν 4 ή περισσότερα νέα κρούσματα σε αθλητές/τριες (αθροιστικά) που είχαν συμμετοχή σε προηγούμενους αγώνες και κατά τους δύο τελευταίους ελέγχους πριν από αγώνα, τότε ο επόμενος αγώνας δεν διεξάγεται για τον οποίο εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα στην Ειδική Προκήρυξη του πρωταθλήματος, όπως αυτή εκάστοτε ισχύει.

-Σε περίπτωση εφαρμογής του Αγωνιστικού Υγειονομικού Πρωτοκόλλου Πετοσφαίρισης για αναστολή ομαδικών προπονήσεων λόγω κρουσμάτων covid-19 (αν στην ομάδα εντοπισθούν 5 ή περισσότερα νέα κρούσματα σε αθλητές σε δύο διαδοχικούς ελέγχους, τότε αναστέλλονται οι ομαδικές προπονήσεις για 5 ημέρες -συνεχίζεται η ατομική άθληση- και οι αθλητές επιστρέφουν στις ομαδικές προπονήσεις μετά από αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) την 5η μέρα από την ημερομηνία του τελευταίου κρούσματος) οι αγώνες της ομάδας αυτής που έχουν οριστεί να διεξαχθούν κατά το χρόνο της αναστολής των προπονήσεων, αναβάλλονται και  ορίζονται σε νέα ημερομηνία. Η διαδικασία συνεχίζεται όπως πριν από την εμφάνιση κρουσμάτων, με τον εβδομαδιαίο έλεγχο. Στο διάστημα αυτό, δεν διεξάγονται αγώνες της ομάδας του συγκεκριμένου Σωματείου

-Αναβολή αγώνα δίνεται, κατόπιν αιτήματος του σωματείου και στην περίπτωση που ο αριθμός των κρουσμάτων covid-19 (νέα κρούσματα και αθλητές που βρίσκονται ήδη σε καραντίνα λόγω νόσησης) δεν δίνει την δυνατότητα δήλωσης στο Φύλλο Αγώνος εννέα (9) αθλητών. Για τον υπολογισμό των αθλητών λαμβάνονται υπόψη μόνο όσοι αθλητές είχαν δηλωθεί σε Φύλλο Αγώνος σε ποσοστό τουλάχιστον 50% των προηγούμενων αγώνων της ομάδας που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ