Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Πάτρα ΦΩΤΟ

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Πάτρα ΦΩΤΟ

Mε την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα, πραγματοποιήθηκε η μεγάλη εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

•Επίκεντρο του εορτασμού ο περικαλλής και ιστορικός Ιερός Ναός της μεγαλωνύμου Ενορίας της Αγίας Τριάδος Πατρών, όπου εχοροστάτησε στον Όρθρο και ετέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στην θεολογία της εορτής της Πεντηκοστής και στην τιμή προς το Πανάγιον Πνεύμα, το τρίτον πρόσωπον της Παναγίας Τριάδος. Επίσης, μίλησε για την Αγία και Δευτέρα Οικουμενική Σύνοδο και για το Σύμβολο της Πίστεως, όπως συνεπληρώθη σχετικά με την αποκεκαλυμμένην από τον Θεό διδασκαλία περί του Αγίου Πνεύματος, ως αληθινού Θεού, συμπροσκυνουμένου και συνδοξαζομένου μετά του Πατρός και του Υιού, το οποίον όλον συγκροτεί τον θεσμόν της Εκκλησίας και εις ενότητα καλεί τους πάντας. Εκκλησιάσθησαν, η Βουλευτής Αχαίας κ .Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Παρασκευάς Μασούρας και άλλοι Εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων.

•Την παραμονή της Εορτής, ο Σεβασμιώτατος εχοροστάτησε και ωμίλησε, στον πανηγυρίζοντα μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Άνω Αλυσσού, όπου εκήρυξε τον θείο λόγο, ερμηνεύσας την εικόνα της φιλοξενίας του Αβραάμ, όπως εικονίζεται η Παναγία Τριάς με την μορφή τριών Αγγέλων.

Ετόνισε ιδιαιτέρως ότι σήμερα, παρά ποτέ, έχομε ανάγκη της εν Αγίω Πνεύματι ενότητος σε Εκκλησιαστικό, Πολιτικό και Κοινωνικό γενικώς επίπεδο.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος, ετίμησε εξ’ ονόματος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου την επί πολλά έτη χρηματίσασα επίτροπο και συνεργάτιδα στο Ενοριακό εργο της Εκκλησίας κ. Όλγαν Κωνσταντινίδου, προσφέροντας εις αυτήν τιμητικήν πλακέτα.

Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε πολιτιστικό πρόγραμμα στο προαύλιο του Ιερού Ναού.
Παρέστησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Άγγελος Τσιγκρής, Εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων και πλήθος Λαού.

•Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος στον Εσπερινό της Εορτής του Αγίου Πνεύματος, εχοροστάτησε και ωμίλησε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πατρών και ανήμερα ελειτούργησε και εκήρυξε τον θείο λόγο στον επίσης πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Άνω Αλυσσού.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Θεοφιλέστατος εχοροστάτησε και εκήρυξε τον θείο λόγο στον μεθέορτο Εσπερινό, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πατρών και προέστη της Ιεράς Λιτανείας της Εικόνος της Αγίας Τριάδος.

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Πάτρα ΦΩΤΟ Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Πάτρα ΦΩΤΟ Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Πάτρα ΦΩΤΟ Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Πάτρα ΦΩΤΟ Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Πάτρα ΦΩΤΟ Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Πάτρα ΦΩΤΟ Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Πάτρα ΦΩΤΟ Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Πάτρα ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα - Σχολείο Βουδ: Το φτιάχνουν από… τον καιρό του Νέρωνα 
Δύσκολη νύτχα στην Ηλεία - Αναζωπύρωση στη Βάλμη: Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική - Εκκενώθηκετο χωριό Λάτα
Διαμαρτυρία από την Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδος για την κατάργηση των θεμάτων προ ημερησίας διάταξης
Πάτρα: Σε Καραμανδάνειο, Αγιο Ανδρέα και Οικονομικό Επιμελητήριο ο Γιώργος Παπανδρέου