Η επιστροφή της Ακαδημίας των Σπορ: Στην Α2 Εθνική με πρωταγωνιστικό ρόλο
Έχει πλέον στραμμένο το βλέμμα στην επόμενη ημέρ

Η Ακαδημία των Σπορ ολοκλήρωσε τη χρονιά φέτος με τον καλύτερο τρόπο, καθώς πανηγύριε την άνοδο της στην Α2 Εθνική Ανδρών του χάντμπολ, επιστρέφοντας άμεσα στις υψηλότερες κατηγορίες του αθλήματος.
ΣΔΥ Πάτρας: Δυναμική παρουσία σε Ολυμπία και Γράμμο
Μάλιστα η πατρινή ομάδα επιβεβαίωσε την αγωνιστική της ανωτερότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ολοκληρώνοντας το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με απολογισμό 13 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Ταυτόχρονα, διέθετε την πιο παραγωγική επίθεση της κατηγορίας, σημειώνοντας συνολικά 588 γκολ, με μέσο όρο 32,84 τέρματα ανά αγώνα.
Πλέον η νέα σεζόν θα βρει την Ακαδημία των Σπορ για 14η φορά στην ιστορία της στην Α2 Εθνική, σε μια πορεία που συμπληρώνει πλέον 33 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα έχει υποβιβαστεί τέσσερις φορές από την κατηγορία, ωστόσο στις δύο τελευταίες περιπτώσεις κατάφερε να επιστρέψει άμεσα, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική της δυναμική.
Πρώτος σκόρερ ο Αλέξης Παπαγιαννόπουλος
Σπουδαία και καθοριστική ήταν η συμβολή του Αλέξη Παπαγιαννόπουλου, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 126 γκολ σε 17 συμμετοχές, έχοντας μέσο όρο 7,41 τέρματα ανά παιχνίδι.
Παράλληλα σημαντική ήταν επίσης η προσφορά των Ιωάννη Γιαννακούρα (58 γκολ), Χαράλαμπου Παπαγιαννόπουλου (57), Παναγιώτη Σαρικά (56), Καννέλου Γεωργίου (49) και Κωνσταντίνου Βασιλειάδη (49), οι οποίοι αποτέλεσαν βασικούς πυλώνες της επιθετικής λειτουργίας της ομάδας.
Σταθερή αξία ο Γιάννης Παπαγιαννόπουλος
Η Ακαδημία των Σπορ είχε στον πάγκο της για 32η συνεχόμενη χρονιά τον Γιάννη Παπαγιαννόπουλο, το επίτευγμα του οποίου τον κατατάσσει πιθανότατα ανάμεσα στους μακροβιότερους προπονητές ομαδικών αθλημάτων στην Ελλάδα με συνεχή παρουσία στον ίδιο σύλλογο.
Συνολικά κατά τη διάρκεια της σεζόν χρησιμοποίησε συνολικά 28 αθλητές, μεταξύ των οποίων τέσσερις τερματοφύλακες και δύο Ισπανούς αθλητές, διαχειριζόμενος με επιτυχία ένα ευρύ και ανταγωνιστικό ρόστερ που οδήγησε την ομάδα στην κορυφή.
Συγχαρητήρια και ευχαριστίες
Ο πρόεδρος της Ακαδημίας των Σπορ, Χρήστος Δεβελέγκας, και το Διοικητικό Συμβούλιο συνεχάρησαν δημόσια τους αθλητές, το τεχνικό επιτελείο, τον έφορο του τμήματος Δημήτρη Ευθυμίου και τον βοηθό του Αλέκο Μεντζελόπουλο για την επιτυχία της ανόδου.
Ταυτόχρονα, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τους γιατρούς που στήριξαν την ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο πλευρό των «πρασίνων» και τους χορηγούς και υποστηρικτές, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία του συλλόγου και στην επιτυχημένη παρουσία του στο πρωτάθλημα.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News