Η ΕΤΑΔ περιμένει πρόταση της Πάτρας

Δεκτική η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου σε δημιουργία πάρκου στον Ριγανόκαμπο, αλλά με όρους, και με την ίδια διαχειρίστρια.

Η ΕΤΑΔ περιμένει πρόταση της Πάτρας

Ανοιχτή στην αξιοποίηση του παλιού σκουπιδότοπου του Ριγανόκαμπου δηλώνει η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου. Πλην όμως, ο φορέας της αξιοποίησης θα είναι η ίδια, ως διαχειρίστρια. Η κατεύθυνση θα δοθεί από την πόλη. Αλλά θα πρέπει να έχει αναπτυξιακές προδιαγραφές, κάτι που μπορεί να συνδυαστεί με την κοινωφέλεια. Η ΕΤΑΔ περιμένει πρόταση από τον Δήμο. Ο Δήμος, βέβαια, περιμένει παραχώρηση. Αλλά αυτή δεν μπορεί να γίνει με τους όρους του παρελθόντος, με εν λευκώ απόδοση χρήσης.

Αυτά είναι τα συμπεράσματα συνάντησης που είχε με το «αφεντικό» της ΕΤΑΔ Στ. Βλαστό ο αχαιός βουλευτής Ιάσονας Φωτήλας με αντικείμενο την επίμαχη έκταση. Υπάρχει και ένας ακόμα όρος: Θα πρέπει να εγκαταλειφθεί ο χώρος από τους σκηνίτες, κάτι που η ΕΤΑΔ περιμένει από τον Δήμο, θεωρώντας ότι η διαδικασία αποβολής είναι δική του αρμοδιότητα και ευθύνη. Και μάλιστα σκοπεύει να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση ακόμα και με νομικά μέσα.

Οι ειδήσεις δεν τελειώνουν εδώ. Πρόκειται να υπάρξει κρούση προς το Πανεπιστήμιο Πατρών που διαθέτει όμορο οικόπεδο για ανάπλαση σε ευρύτερη έκταση, ενώ «στην παρέα» μπορεί να μπει και η Περιφέρεια, μέσω του Νεκτάριου Φαρμάκη, που μπορεί να ξεκλειδώσει χρηματοδοτικά εργαλεία.

Για τη συνάντηση, το γραφείο του βουλευτή εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«O Ιάσονας Φωτήλας, με αφορμή το πάγιο αίτημα των Συλλόγων της αχαϊκής πρωτεύουσας, σχετικά με τη δημιουργία Ανατολικού πάρκου στην περιοχή του Ριγανόκαμπου, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ ΑΕ) Στέφανο Βλαστό.

Ο Ιάσονας Φωτήλας μετέφερε προς τον κ. Βλαστό τα βασικά αιτήματα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Ρηγανόκαμπου με κύριο το αίτημα της βέλτιστης αξιοποίησής του.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην εκμετάλλευση και αξιοποίηση της περιοχής του Ριγανόκαμπου προς το συμφέρον των κατοίκων της περιοχής αλλά και προς όφελος όλων των Πατρινών. Εγινε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της αναμονής μίας οριστικής απάντησης αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της υπό συζήτηση περιοχής με τον ο κ. Βλαστό να διευκρινίζει στον βουλευτή ότι πρόκειται για αρμοδιότητα της ΕΤΑΔ ΑΕ.

Στη συνέχεια, συζήτησαν για την πιθανότητα αλλά και τις προθέσεις της εταιρείας σχετικά με την αξιοποίηση της περιοχής του Ριγανόκαμπου. Η εν λόγω συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και έγινε ξεκάθαρο ότι σε κάθε περίπτωση, η ΕΤΑΔ παραμένει σύμμαχος της Πάτρας και επιθυμεί την υλοποίηση μίας ολοκληρωμένης αναπτυξιακής πρότασης για την αξιοποίηση του Ρηγανόκαμπου. Επίσης, η ΕΤΑΔ είναι ανοιχτή σε προτάσεις αξιοποίησης και έτοιμη να ανοίξει ο διάλογος με τους φορείς και την κοινωνία.

Σημειωτέον ότι ο κ. Βλαστός ήταν απόλυτα ενημερωμένος για το θέμα του Ριγανόκαμπου και η όλη συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, συναποφασίστηκε ένα κοινό πλαίσιο δράσης για τα επόμενα βήματα συνεργασίας.

Ο βουλευτής δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον κ. Βλαστό για το πολύ σημαντικό έργο που πραγματοποιεί, καθώς και για το κοινωνικό προφίλ που έχει αποκτήσει η ΕΤΑΔ.

Ο Ιάσονας Φωτήλας και ο Στέφανος Βλαστός συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή στενή επαφή και κυρίως σε συνεργασία για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του και αφορούν τον Νομό της Αχαΐας».

Η ΕΤΑΔ περιμένει πρόταση της Πάτρας

Ο κ. Φωτήλας με τον κ. Βλαστό. Η ΕΤΑΔ λέει ναι στην αξιοποίηση αλλά όχι με παραχώρηση

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

1ο ΓΕΛ Αιγίου: Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ για 3D σχεδίαση και εκτύπωση στην αρχιτεκτονική
Πάτρα: Τροχαίο ατύχημα με τραυματία στην Εύα
Πάτρα: Χριστουγεννιάτικη εορταγορά του Συλλόγου «Φλόγα»
Κορονοϊός: Πτωτικές και σταθεροποιητικές τάσεις στο ιικό φορτίο - Τι έδειξαν τα λύματα στην Πάτρα