Η Εύβοια ευνοείται, ο Πύργος φλέγεται

«Λάδι στη φωτιά» έριξε η τροπολογία που εξαιρεί τις πυρόπληκτες επιχειρήσεις της Ηλείας. Αντιδράσεις φορέων προκαλεί η εξαίρεση του νομού.

 

hotel Lalas

«Φωτιές» ανάβει στην Ηλεία τροπολογία μέσω της οποίας προωθούνται προς ψήφιση ευεργετικές διατάξεις για τις πυρόπληκτες επιχειρήσεις της Εύβοιας. Το σχέδιο νόμου, που εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή μέσω σχεδίου νόμου του υπ. Εσωτερικών για την ενίσχυση της διαφάνειας, εξαιρεί τις πυρόπληκτες επιχειρήσεις της Ηλείας προκαλώντας την έντονη αντίδραση φορέων και πολιτικών προσώπων, οι οποίοι καταγγέλλουν την αντίληψη «δύο ταχυτήτων» που διέπει το πνεύμα της τροπολογίας ρίχνοντας τις πυρόπληκτες επιχειρήσεις της Ηλείας στον… Καιάδα.

 

ΕΠΙΒΙΩΣΗ
Το ΕΒΕ Ηλείας ζητά από τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για να συμπεριληφθούν στη συγκεκριμένη τροπολογία και οι επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, που υπέστησαν ολόιδιες και πολυδιάστατες ζημιές. «Οι επιχειρήσεις της Ηλείας βρίσκονται αντιμέτωπες με τις ίδιες επιπτώσεις αλλά και προσμένουν αγωνιωδώς κάθε απόφαση της πολιτείας ώστε να έχουν δικαίωμα και πρόσβαση σε μια βιώσιμη λύση», αναφέρει η διοίκηση το ΕΒΕ προς τους υπουργούς.

Η διαφαινόμενη αντίληψη των «δύο ταχυτήτων» (Σχέδιο Ανασυγκρότησης μόνον για την Εύβοια), είχε οδηγήσει τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργο Γεωργιόπουλο, να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ένταξη των πυρόπληκτων επιχειρήσεων σε ένα ευνοϊκό καθεστώς στήριξης

 

ΑΝΑΓΚΑΙΑ
Η τροπολογία αυτή προκάλεσε και την αντίδραση του δημάρχου Πύργου. Ο κ. Αντωνακόπουλος χαρακτήρισε τα μέτρα αναγκαία για την επιβίωση των πυρόπληκτων επιχειρήσεων της Ηλείας, ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Όπως εξηγεί, μετά από μια δεκαετία σχεδόν οικονομικής ύφεσης, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της πανδημίας προστίθενται και οι καταστροφικές οικονομικές συνέπειες των πυρκαγιών.

 

Κ. ΤΖΑΒΑΡΑΣ
Αντιδράσεις υπήρξαν και από τον βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην υπουργό, Κώστα Τζαβάρα. Ο κ. Τζαβάρας ζητά την στήριξη των πυρόπληκτων επιχειρήσεων της Ηλείας, όπως συνέβη με τις επιχειρήσεις στην Εύβοια. Ο ίδιος καυτηρίασε με έντονο τρόπο την αντίληψη δύο ταχυτήτων που διέπει το πνεύμα της τροπολογίας αυτής.

 

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ