Αθηνών – Λαμίας: Εκλεισε την εθνική οδό στο ύψος της λεωφόρου Αθηνών

Αυξάνονται τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Ελπίς», με την κατάσταση να δυσκολεύει όσο πέφτει η νύχτα και δυναμώνει ο χιονιάς.

Αθηνών - Λαμίας: Εκλεισε την εθνική οδό στο ύψος της λεωφόρου Αθηνών

Λίγο μετά τις 18:00 σήμερα Δευτέρα 24/01/2022,  έκλεισε η εθνική οδός στο ύψος της λεωφόρου Αθηνών, στο ρεύμα προς Λαμία.Παράλληλα, από νωρίς το απόγευμα χιονίζει σε όλη την Αθήνα και τα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων να είναι πολλά.

Νέα πρόγνωση του καιρού με χειρότερη επιδείνωση: Μέχρι πότε θα ρίχνει πυκνό χιόνι
Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται τις επόμενες σύμφωνα με τον διευθυντή Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου, Θοδωρή Κολυδά, στην ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας για την εξέλιξη των φαινομένων.

Ο κ. Κολυδάς τόνισε πως με τα νέα στοιχεία και τη σύσκεψη που έγινε στην ΕΜΥ πριν από λίγο, φαίνεται ότι το κύμα που συνεχίζεται με μεγάλες εντάσεις, θα συνεχίσει και πέρα τις 20:00 και οι μεγάλες εντάσεις θα είναι σίγουρα μέχρι τα μεσάνυχτα ή δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα σήμερα.

Αυτό σημαίνει ότι αυτό το κύμα θα έχει σύνολο 16 ώρες διάρκεια με μεγάλες εντάσεις. Σε ορισμένες περιοχές της Αττικής, της Στερεάς και της Εύβοιας θα υπάρχει μεγάλο ύψος χιονιού μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο.

Για το λεκανοπέδιο η ύφεση θα υπάρξει από το μεσημέρι της Τρίτης (25/1), αν και τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν να εξασθενούν νωρίτερα.

Απαγορεύεται η κυκλοφορία για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων
Η έντονη χιονόπτωση που έχει ξεκινήσει στην Αττική τις τελευταίες ώρες έχει προκαλέσει προβλήματα στους δρόμους και στις συγκοινωνίες.

Με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, για ειδικούς λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω δυσμενών και φαινομένων, από την 14.00 ώρα της ημέρας 24/ 1/2022 έως ύφεση των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δ.Π.Λ. Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω.

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:

Οχήματα οδικής βοήθειας
Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
Οχήματα εκτάκτου ανάγκης
Η ανωτέρω κυκλοφοριακή ρύθμιση δύναται να παραταθεί ή να μειωθεί και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι συνθήκες αυτές επιβάλλουν.

Πηγή: dnews.gr

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest