Η «κατάρα» της ΝΔ

Ο αρχισυντάκτης της «Π» Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος γράφει για την «κακή παράδοση» της ΝΔ στην Αχαΐα με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από τη νίκη της στις εκλογές του 2019.

Τη Νέα Δημοκρατία, ως κόμμα εξουσίας, από παλιότερα την ακολουθεί μια «κακή παράδοση» που λέει ότι, προ εκλογών στην αντιπολίτευση, δίνει αξία στα μέλη, τα στελέχη και τις κατά τόπους κομματικές της οργανώσεις, αλλά αμέσως μετά την ανάδειξή της στην κυβέρνηση είναι αυτή η ίδια που απαξιώνει όλα τα παραπάνω…ακόμα και τους ίδιους τους βουλευτές της!

Ας πάρουμε την περίπτωση της Αχαΐας, στην διετία που πέρασε, μέσα από εκείνα τα θέματα που στιγμάτισαν την περιοχή. Το αρχικό δείγμα γραφής ήταν με την κατάργηση της Νομικής του Πανεπιστημίου. Ποιους ρώτησε από το τοπικό πολιτικό της προσωπικό; Ούτε νομικούς και ακαδημαϊκούς που διαθέτει στους κόλπους της. Ούτε καν τους βουλευτές της που διχάστηκαν δημόσια.

Ποια ουσιαστική πρωτοβουλία ανέλαβε ή της επετράπη ν’ αναλάβει η παλιά ΝΟΔΕ ή Τοπικές της ΝΔ σε Πάτρα, Αίγιο, Ρίο, Κ. Αχαΐα για εκκρεμότητες και λανθασμένες πολιτικές για Πατρών-Πύργου, τρένο, τμήματα ΑΕΙ; Καμία, δίνοντας χώρο σε ΣΥΡΙΖΑ κ.ά. να δείχνουν πως αυτοί και μόνο νιάζονται και να ζητούν και τα ρέστα για όσα δεν έκαναν! Και βέβαια η μεγάλη «αμαρτία» μιας ιστορικής παράταξης.

Στις κυβερνητικές θέσεις «κλειδιά», δεν βρέθηκαν ή δεν εισακούστηκαν οι βουλευτικές εισηγήσεις γι’ αυτούς τους δοκιμασμένους και άξιους πρεσβευτές της πολιτικής της ΝΔ, αλλά οι επιλογές «ενός», κάποιοι πολλές φορές άγνωστοι στους κομματικούς αγώνες και διαδρόμους.

Διόλου τυχαία δεν το λένε αυτό και «κατάρα»…