Η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας στηρίζει το Xmas Gala της Πολυφωνικής

Θα διαθέσει δύο κατασκευές του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων, καθώς και δύο δώρα για το κοινό

ΚΕΔΗΠ

H ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας στηρίζει το επετειακό Xmas GALA –Xριστουγεννιάτικο Κονσέρτο 2023 με τη συμμετοχή της σοπράνο Τζίνας Φωτεινοπούλου, του τενόρου Αντώνη Κορωναίου και 350 ερμηνευτών επί σκηνής, που διοργανώνουν η Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων ζωής και δημιουργικής παρουσίας της και η εφημερίδα «Πελοπόννησος» στις 22 και 23 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στο πλαίσιο της προβολής του θεσμού του Πατρινού Καρναβαλιού και της στήριξης του ξεχωριστού αυτού γεγονότος, η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας θα διαθέσει δύο κατασκευές του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων, καθώς και δύο δώρα για το κοινό (ένα για κάθε βραδιά) για την κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί. Σχεδιασμός και υλοποίηση δώρων: Γιώργος Μπαμπίλης.

ΚΕΔΗΠ ΚΕΔΗΠ

Η φετινή διοργάνωση της Πολυφωνικής, που αφορά την ωραιότερη εποχή του χρόνου τα Χριστούγεννα, διευρύνει τον σκοπό της ώστε να προβάλει μέσα από μια πολιτιστική διοργάνωση-θεσμό για τις ημέρες των Χριστουγέννων στη Πάτρα και το Νομό Αχαΐας, τον τόπο μας γενικότερα ως 12μηνο ποιοτικό τουριστικό προορισμό, συνδυάζοντας την επισκεψιμότητα με τον πολιτισμό με μακροπρόθεσμα οφέλη για τη τοπική οικονομία. Το σκοπό αυτό έχει και η κλήρωση που θα ακολουθήσει με δώρα για το κοινό τις δύο βραδιές. Στη κλήρωση συμμετέχουν αναπτυξιακοί φορείς, σύλλογοι, τουριστικές επιχειρήσεις από όλο το Νομό μας. Ιδιαίτερο ρόλο μεταξύ των πολιτιστικών θεσμών, με πανελλήνια και διεθνή προβολή, έχει το Πατρινό Καρναβάλι, ένας θεσμός που κινεί τα νήματα της δημιουργικότητας μιας ολόκληρης πόλης από γενιά σε γενιά, ενσωματώθηκε στη φυσιογνωμία της Πάτρας και μπορεί να αποτελέσει τη βαριά βιομηχανία με μοναδικά οφέλη για την εξωστρέφεια και ανάπτυξή της και της ευρύτερης περιοχής.

ΚΕΔΗΠ ΚΕΔΗΠ

Παράλληλα στο φουαγιέ του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών θα έχουν τον δικό τους πρωταγωνιστικό ρόλο οι δύο κατασκευές. Πρόκειται για δύο δημιουργίες, μέρη του άρματος του Βασιλιά Καρναβάλου που θα απολαύσουμε στο Πατρινό Καρναβάλι του 2024 αφού η διοργάνωση θα ανεβάσει στροφές αμέσως σχεδόν μετά την ολοκλήρωση των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η μία κατασκευή είναι η μπαμπούσκα εκπροσωπώντας τη Ρωσία και η άλλη ο ανεμόμυλος εκπροσωπώντας την Ολλανδία, ως πιόνια της παγκόσμιας σκακιέρας με τις χώρες της οικουμένης, κεντρικής δημιουργίας στο άρμα του Καρνάβαλου. Πρόκειται για μια ενέργεια που προβάλλει τον θεσμό και ταυτόχρονα για μια πρώτη ιδέα και νύξη για όσα συναρπαστικά θα δούμε στη μεγάλη γιορτή της πόλης.