Η Μαρία Κίκινα και το φωτογραφικό project στο Σανατόριο – Η Πατρινή χορεύτρια στην «Π» ΦΩΤΟ

«Στη φωτογράφιση αυτή ενώσαμε τις ευαίσθητες γραμμές του κλασικού μπαλέτου με τις αυστηρές ενός επιβλητικού εγκαταλελειμμένου κτηρίου», δηλώνει μεταξύ άλλων η ταλαντούχα χορεύτρια μπαλέτου.

Η Μαρία Κίκινα και το φωτογραφικό project στο Σανατόριο - Η Πατρινή χορεύτρια στην «Π» ΦΩΤΟ

Ενα υπέροχο φωτογραφικό project, μέσα από το κτίριο του πρώην Σανατορίου της Ζάστoβας με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίκινα μας έκανε να δούμε το μπαλέτο με άλλα μάτια.

Η ταλαντούχα πατρινή χορεύτρια και χορογράφος ανέβασε στα social media φωτογραφίες της με χορευτικές φιγούρες και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά υπέροχο …τόσο που μοιάζει να ξεπήδησε από πίνακα ζωγραφικής!

Η Μαρία Κίκινα και το φωτογραφικό project στο Σανατόριο - Η Πατρινή χορεύτρια στην «Π» ΦΩΤΟ

Η Μαρία Κίκινα θεωρείται μία από τις καλύτερες χορεύτριες ενώ πρόσφατα πρωταγωνίστησε στην παράσταση «Μότσαρτ» ενσαρκώνοντας τον ομώνυμο ρόλο σε σκηνοθεσία και χορογραφία του καλλιτεχνικού διευθυντή Λουκά Θάνου.

Η Μαρία Κίκινα και το φωτογραφικό project στο Σανατόριο - Η Πατρινή χορεύτρια στην «Π» ΦΩΤΟ

Η ίδια, με αφορμή το εντυπωσιακό φωτογραφικό project, μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»: «Στη φωτογράφιση αυτή ενώσαμε τις ευαίσθητες γραμμές του κλασικού μπαλέτου με τις αυστηρές ενός επιβλητικού εγκαταλελειμμένου κτηρίου. Σε συνεργασία με τον υπέροχο φωτογράφο Κωνσταντίνο Καρυτινό καταφέραμε να δημιουργήσουμε όμορφες εικόνες τέχνης. Πραγματικά το απήλαυσα και αγάπησα το αποτέλεσμα. Αυτή την περίοδο είμαι σε εντατικές πρόβες με τον Ελληνικό Σύλλογο της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου για την παρουσίαση του Μπαλέτου Coppèlia 8-9 Απριλίου στην Αθήνα με χορογράφο την κ. Ελένη Μπαλαφούτη. Ο ρόλος μου είναι αυτός της Swalilda, είναι ο πρωταγωνιστικός ρόλος, με παρτενέρ μου τον Ηλία Μανιατόπουλο.

Η Μαρία Κίκινα και το φωτογραφικό project στο Σανατόριο - Η Πατρινή χορεύτρια στην «Π» ΦΩΤΟ

Στην Πάτρα συνεχίζω τις διδασκαλίες μου σε σχολές χορού, αγωνιστικές ομάδες ρυθμικής και ενόργανης γυμναστικής καθώς και με ιδιαίτερα μαθήματα. Μετά τις παραγωγές του κ. Λουκά Θάνου, από το ΔΗΠΕΘΕ Πατρας, ανυπομονώ για μελλοντικές παραγωγές του Μπαλέτου που ίδρυσε ο ίδιος και εύχομαι με το πέρας της δικής του θητείας να συνεχίσει η λειτουργία του και να κρατήσουμε στην πόλη μας το Μπαλέτο στη σκηνή. Θα ήταν μια απάντηση προς την υποτίμηση που δυστυχώς έχει δεχτεί με το γνωστό απαράδεκτο νομοσχέδιο. Διατηρώ όμως την αισιοδοξία μου και θα συνεχίσω να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου η πόλη μας να αναγνωρίσει το μεγαλείο της τέχνης μας μέσω παραστάσεων ή μέσω των διδασκαλιών, δίνοντας έμπνευση και γνώση στους νέους καλλιτέχνες».

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ