Η μεγάλη εικόνα και το μεγάλο λάθος στην Α1 ΕΣΚΑ-Η

Ο κόσμος και οι ομάδες θέλουν σημαντικά παιχνίδια και όμως το πρωτάθλημα διήρκησε μόλις έξι μήνες σε 22 αγωνιστικές γιατί αποφασίστηκε να μην γίνουν φέτος play-offs!

Μεγάλο

Τέλος η σεζόν στην Α1 Κατηγορία της ΕΣΚΑ-Η με τον Έσπερο ΑΟΠΑ στο νήμα να κερδίζει την άνοδο στη Γ’ Εθνική, έπειτα από την εκτός έδρας νίκη του επί της ΕΑΠ με 66-60, σε συνδυασμό με την ήττα της Γαλήνης από την Απολλωνιάδα, ενώ ο Προμηθέας 2014 πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου.

Το παιχνίδι της χρονιάς όπως εξελίχτηκε το πρωτάθλημα ήταν το Απολλωνιάδα-Γαλήνη, στο οποίο η Απολλωνιάδα νίκησε 69-68 με τη Γαλήνη μέσω του προπονητή της, Κώστα Γιαννόπουλου, να διατυπώνει έντονα παράπονα για τη διαιτησία των Καρπάνου, Κανελλόπουλου, Μαρινάκη κάνοντας λόγο για μεθόδευση!

Η μεγάλη εικόνα είναι ότι στο Απολλωνιάδα-Γαλήνη βρέθηκαν περισσότεροι από 700 φίλοι του μπάσκετ στο γήπεδο, ενώ την ίδια ώρα διεξήχθη το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Υπήρχαν ουδέτεροι, αλλά και υποστηρικτές των ομάδων και δεν συνέβη το παραμικρό, παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι κρίθηκε κυριολεκτικά στην κόψη του ξυραφιού.

Όμως υπάρχει το μεγάλο λάθος της πρόωρης λήξης του πρωταθλήματος, αφού έπειτα από πολλά χρόνια δεν θα γίνουν play-offs! Έτσι το πρωτάθλημα που ξεκίνησε στις 11 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε σε 22 αγωνιστικές και έξι μήνες.

Με αυτή τη διαδικασία το τοπικό μπάσκετ βγήκε χαμένο. Ο κόσμος θέλει να βλέπει παιχνίδια, όπως το Απολλωνιάδα-Γαλήνη, οι παίκτες και οι ομάδες θέλουν να παίζουν, αλλά αντί ο αθλητισμός να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της πανδημίας, επιχειρείται, μάταια φυσικά, να προσαρμοστεί η πανδημία στον αθλητισμό!

Αντί λοιπόν, μετά την περυσινή σεζόν που δεν έγιναν επί της ουσίας πρωταθλήματα λόγω κορονοϊού, να υπάρξει μέριμνα για περισσότερα παιχνίδια φρόντισαν για το ακριβώς αντίθετο!

Δηλαδή, τι θα συνέβαινε τώρα που σιγά-σιγά υπάρχει άρση των μέτρων να γίνουν play-offs; Δεν θα ήταν και πιο δίκαιο να δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία στις ομάδες;

Και να το προχωρήσουμε λιγάκι περισσότερο: Αν διακοπτόταν το πρωτάθλημα τον χειμώνα για ένα διάστημα λόγω της έξαρσης της πανδημίας και ολοκληρωνόταν τον Ιούνιο θα έχανε η Βενετιά βελόνι;