Η μηχανή του κιμά

Του Κωνσταντίνου Μάγνη, Διευθυντή Σύνταξης της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

μηχανή,κιμά

Η δημοτική αρχή της Πάτρας ανάρτησε τη σημαία της Παλαιστίνης στο δημαρχείο, κατόπιν αιτήματος της πρεσβείας της Παλαιστίνης, ένεκα η επέτειος από τα αιματηρά γεγονότα που συνόδευσαν την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, το 1948. Γεγονότα που είχαν σαν θύματα παλαιστινίους. Η ανακοίνωση είναι λειψή: Δεν διευκρινίζει ότι αιτία της αιματοχυσίας ήταν η σύρραξη που επακολούθησε όταν ο αραβικός κόσμος εναντιώθηκε ενόπλως στην ίδρυση του Ισραηλινού κράτους. Μένει μετέωρη η απορία του αναγνώστη.

Οι Ισραηλινοί έπρεπε να αποδεχθούν την πολεμική απάντηση στην ανεξαρτησία του κράτους τους; Θεωρούμε ότι κακώς συστήθηκε το εβραϊκό κράτος; Ότι θα έπρεπε οι Εβραίοι να παραμείνουν κράτος χωρίς πατρίδα; Ότι θα έπρεπε να αποτελέσουν κοινότητα στους κόλπους ενός παλαιστινιακού κράτους, αλλά και πάλι τότε δεν θα διεκδικούσαν χώματα, σπίτια, δουλειές; Όπως είναι συνταγμένη η ανακοίνωση, ο απληροφόρητος μένει με την ιδέα ότι στις 15 Μαϊου του 1948 οι Ισραηλινοί μπούκαραν στα εδάφη των παλαιστινίων και άρχισαν να δολοφονούν τον κόσμο για να τους αρπάξουν τη γη.

Πέρασε στο μεταξύ η επέτειος από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και η ουκρανική πρεσβεία δεν σκέφτηκε να ζητήσει από τον Δήμο να αναρτήσει την ουκρανική σημαία στο δημαρχείο. Δεν μας έκοψε και μας να αναρτήσουμε τη σημαία μόνοι μας. Αλλά βέβαια δεν είναι ίδιες οι περιπτώσεις. Στην περίπτωση της Ουκρανίας, την ευθύνη την έχει η Ουκρανία. Τι ήθελε να μπλέξει με το ΝΑΤΟ και να προβάλλει εμπόδια στις διαθέσεις επέκτασης της επιρροής του Πούτιν; Όπως είναι γνωστό, μια μορφή ιμπεριαλισμού είναι απορριπτέα, η δυτική.

Η ρωσική, η κινεζική, η χουσεϊνική δεν καταγράφεται από τα ραντάρ μας, τα οποία είναι της παλιάς, ανατολικοευρωπαϊκής κατασκευής. Στην περίπτωση της Παλαιστίνης, την ευθύνη την έχει και πάλι το ΝΑΤΟ, οι σχεδιασμοί του οποίου ευλόγησαν την ασφυκτική πίεση του Ισραήλ προς την Παλαιστίνη. Πώς να μην εξεγερθεί μετά η Χαμάς, κάνοντας τη γνωστή επίθεση, η οποία ήταν ώριμο τέκνο της ανάγκης και της οργής; Σε εύλογη ερώτηση προ εβδομάδων προς στέλεχος της δημοτικής αρχής για τη μορφή της αντίδρασης της Χαμάς, η απάντηση ήταν πως δεν θα υποδείξουμε σε έναν λαό που καταπιέζεται πώς θα κάνει την αντίστασή του.

Η δημοτική αρχή της Πάτρας δεν θέλει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους, αλλά με το όνομα που τους δίνει επιμόνως και ξεροκέφαλα η ίδια, σε πείσμα του κοινού νοός. Αυτό είναι μια εκδοχή αναξιοπρεπούς προσχηματικής προσκόλλησης σε ιδεολογήματα και μανιχαϊστικές ερμηνείες. Είναι αναξιοπρεπής η στάση της, γιατί αυτό ισχύει για όποιον εν γνώσει του σου προκαλεί τη νοημοσύνη.

Στο δημαρχείο της Πάτρας, εκτός από σημαίες που μας υποδεικνύει η κυνική διαχείριση της πραγματικότητας που προσαρμόζει τα πάντα στο Βολικό Δόγμα, είναι εγκατεστημένη μια μηχανή του κιμά, που όποιο υλικό και αν της περάσεις, το ίδιο προϊόν θα σου αλέσει. Αν πραγματικά τους αγγίζει το ανθρώπινο δράμα, θα διαδήλωναν και για την Ουκρανία, αλλά αυτό δεν το έκαναν ποτέ. Ούτε καν με τον Ερντογάν δεν τα βάζουν, για τον απλό λόγο ότι βγάζει γλώσσα στο ΝΑΤΟ. Και τα πάει καλά με τον Πούτιν. Όπως και ο Περισσός.

 

Η Τομεακής Επιτροπής Αχαΐας του ΚΚΕ απάντησε στο άρθρο του Κ. Μάγνη. 

ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Με άρθρο του ο Κώστας Μάγνης, διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Πελοπόννησος, στηρίζει απροκάλυπτα το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Ξεχνάει το γεγονός ότι το 2023 τα Ηνωμένα Έθνη καθιέρωσαν την 15η Μαΐου, ως ημέρα μνήμης για την Νάκμπα, εκτός αν τα Ηνωμένα Έθνη είναι και αυτά ενεργούμενα του Περισσού, όπως θεωρεί ότι είναι και η Δημοτική Αρχή Πάτρας.

Για 76 συνεχόμενα χρόνια το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ κατέχει παράνομα παλαιστινιακά εδάφη, κάνει συνεχείς εποικισμούς, εκτοπίσεις, δολοφονεί, βιάζει και φυλακίζει δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους, η δε Λωρίδα της Γάζας πριν την ισραηλινή επέμβαση, βρίσκονταν υπό αποκλεισμό.

Τα έως τώρα καταγεγραμμένα αποτελέσματα της εν εξελίξει ισραηλινής βαρβαρότητας μιλάνε για 35600 νεκρούς, εκ των οποίων 15230 παιδιά και 9960 γυναίκες.

Δυστυχώς όμως για εσάς κ. Μάγνη, αυτό το έγκλημα δεν ξεπλένεται, η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού και της νεολαίας δυναμώνει στην Ελλάδα, όπως και στην Ευρώπη αλλά και στις ίδιες τις ΗΠΑ. Μια αλληλεγγύη που στηρίζει τον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για να αποκτήσει και αυτός Ενιαίο Ανεξάρτητο Κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ