Η ΝΔ η μεγάλη χαμένη

Ο Παύλος Χρηστίδης βουλευτής Νοτίου Τομέα Β’ Αθηνών ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΑΓΗΣ.

Εναν χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές, ο ελληνικός λαός αποδοκίμασε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό δίνον΄τας του ιστορικά μικρότερο αριθμό ψήφων από όσους έχει λάβει ποτέ η ΝΔ, τιμωρώντας, παράλληλα, την αλαζονεία που επέδειξαν κάποιοι με το 41%.

Η πλειοψηφία επέλεξε άλλα κόμματα και κυρίως την αποχή. Το μήνυμα επομένως συνοψίζεται στη φράση «η κυβέρνηση είχε Πύρρειο πρωτιά».

Η εκλογική αναμέτρηση δεν έχει κανένα νικητή, αλλά έχει πολλαπλά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.

Κι εμείς δεν έχουμε ούτε κλειστά αυτιά, ούτε κλειστά μάτια.

Οσο και αν υποβαθμίζεται το αυθεντικό μήνυμα, στο ΠΑΣΟΚ το έχουμε αντιληφθεί.

Δεν είναι μόνο η δημόσια συζήτηση, είναι κυρίως οι αγωνίες που εκφράζονται σε ιδιωτικές συζητήσεις σε όλη τη χώρα.

Αγωνίες για το μέλλον της παράταξης, τον ρόλο της και φυσικά την ταυτότητά της.

Αυτό που μας απασχολεί και πρέπει να μας απασχολεί είναι πώς θα βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής του Ελληνα που αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα.

Το ΠΑΣΟΚ, σε μια συνθήκη δυναμικής καταδίκης του πολιτικού συστήματος, δεν κατάφερε να αναδειχτεί ως η υπεύθυνη εναλλακτική δύναμη διεκδίκησης της κυβέρνησης, παρά τη συλλογική μεγάλη προσπάθεια και κινητοποίηση στελεχών, μελών και φίλων του κινήματος.

Αυτές τις ευθύνες και τις αιτίες θα τις αναζητήσουμε εκεί που πρέπει, με θάρρος, τόλμη και σεβασμό στους πολίτες.

Πρέπει, όμως, να καταγραφεί ότι οι συνομιλητές του κινήματος και οι πολίτες που μας παρακολουθούν σοβαρά αυξάνονται, μαζί με τις απαιτήσεις.

Χρέος μας, επομένως, είναι να εμπνεύσουμε και πάλι το σύνολο του ελληνικού λαού, να γεννήσουμε ξανά ελπίδα και προοπτική για όλους, να κινητοποιήσουμε τις αδρανείς πολιτικά δυνάμεις της χώρας για να φτιάξουμε κράτος, κοινωνία και οικονομία με όρους που θα ανταποκρίνονται πραγματικά στις ανάγκες του ελληνικού λαού.

Ο δρόμος είναι δύσκολος και ανηφορικός, γνωρίζω όμως ότι το σύνολο των μελών, των φίλων και των στελεχών του Κινήματος είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε την αναγέννηση της Ελλάδας προς όφελος του ελληνικού λαού.