Η ΝΔ στον 21ο αιώνα

Του Θεόδωρου Λουλούδη.

Η ΝΔ μακροημερεύει πρωταγωνιστικά περισσότερο από οποιαδήποτε άλλο κόμμα μεταπολιτευτικά, πρώτα από όλα διότι ενσωμάτωσε στην ιδεολογία της και πρεσβεύει τις προοδευτικές ιδέες, παρ’ ότι θεωρείται το «συντηρητικό κόμμα» της Ελλάδας. Πρόοδος είναι να μην αποφεύγεις να κάνεις -μεταξύ πραγματικών επιλογών- αυτές που επιφέρουν -άμεσα η μακροπρόθεσμα- ευημερία στην πλειοψηφία, να προάγεις την ατομική πρωτοβουλία και ελευθερία –κατάσταση επί της οποίας βασίζεται η ανθρώπινη ύπαρξη πάνω στον πλανήτη- και να διατηρείς ένα κοινωνικό κράτος που εγγυάται τα συνταγματικά δικαιώματά κάθε ενός που ζει στα όρια της επικράτειας της Ελλάδας.

Η ΝΔ μακροημερεύει επιπλέον διότι στις κρίσιμες στιγμές –σε εθνικό και διεθνές επίπεδο- κάνει τις σωστές επιλογές και διότι την επιλέγουν -για όλους τους παραπάνω λόγους- πλειοψηφικά και Ελληνες από όλα τα κοινωνικά στρώματα που είναι δημιουργικοί.

Εάν η ΝΔ συγκριθεί στα χρόνια της ιστορίας της με όλα τα άλλα κόμματα, αποδεικνύεται ανθεκτικότερη και με αποτελεσματικότερες πολιτικές. Εάν όμως «μετρηθεί» με τη μεζούρα των αναγκών της χώρας όπως και του διεθνούς ανταγωνιστικού περιβάλλοντος καλείται -όπως και κάθε κόμμα με ουσιαστική δυνατότητα διακυβέρνησης του τόπου- να κάνει περισσότερα. Στη σημερινή επέτειο, αυτό έχει νόημα να συζητήσουμε. Εμείς προτείνουμε 3 πεδία – προτεραιότητες:

· Να εργαστεί αποτελεσματικότερα για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των δομών του κράτους και την αναβάθμιση της ποιότητας της διοίκησής του.

· Να επιτύχει πολύ καλύτερη αξιοποίηση των κρίσιμων εθνικών και Ενωσιακών πόρων.

· Να προωθήσει την λειτουργία ενός πολιτικού συστήματος με δύο πυλώνες που «συνομιλούν» περισσότερο επί τη βάσει του εθνικού συμφέροντος συμπληρώνοντας και όχι γκρεμίζοντας ο ένας τον άλλον.

Οποιος αγαπά τη ΝΔ οφείλει να αγαπά περισσότερο την ίδια την Ελλάδα. Και η Ελλάδα έχει ανάγκη από τομές. Περισσότερες και ταχύτερα.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ