Η νεολαία «ρολάρει» την Πάτρα! ΦΩΤΟ

Προπομπός Πανελληνίου τουρνουά ο χθεσινός πρώτος αγώνας τροχοπέδιλων στην Πάτρα.

 

Η νεολαία «ρολάρει» την Πάτρα! ΦΩΤΟ

Ηχηρό μήνυμα εξωστρέφειας για την πόλη αποτέλεσε ο χθεσινός πρώτος αγώνας με τροχοπέδιλα στην Πάτρα, που διοργάνωσε ο νεοσύστατος «Πατραϊκός Ομιλος Τροχοπέδιλων» στο Νότιο Πάρκο, με τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών και την παρουσία πλήθους θεατών!

Το «παρών» έδωσαν 63 εγγεγραμμένα μέλη του Ομίλου, ηλικίας από 3 έως 33 ετών! Οι μικροί και μεγάλοι αθλητές διαγωνίστηκαν στις κατηγορίες παμπαίδων, παίδων, κορασίδων, έφηβων, γυναικών και ανδρών, σε έναν αγώνα που αποτέλεσε τον προπομπό για το πανελλήνιο τουρνουά που σχεδιάζει ο ΠΟΤ, για τις 30 Μαρτίου στην Πάτρα!

Επρόκειτο για ένα ιστορικό γεγονός για τον τοπικό αθλητισμό αφού για πρώτη φόρα πραγματοποιήθηκε ανάλογος αγώνας στην Πάτρα, δημιουργώντας αίσθηση και τα εχέγγυα για μια ανάλογη συνέχεια.

Και όλα αυτά μέσα σε μόλις 4 μήνες λειτουργίας, ενός Ομίλου που δημιουργήθηκε από μια παρέα νέων ανθρώπων, χωρίς καμία υποστήριξη ή οικονομική συνδρομή από δημοτικό ή άλλο φορέα. Χωρίς υποδομές, χωρίς διευκολύνσεις και δίχως βέβαια προπονητικό κέντρο!

 

Η νεολαία «ρολάρει» την Πάτρα! ΦΩΤΟ

Τα μέλη του «Πατραϊκού Ομίλου Τροχοπέδιλων» επιδιώκουν να γίνει η Πάτρα μια πραγματική «ρολερούπολη», κάτι που μόνο αγωνιστικά και οικονομικά οφέλη θα προσφέρει στην πόλη. Μιλώντας στην «ΠτΔ» ο πρόεδρος του Ομίλου Χρήστος Σαράντης σημειώνει: «Στον ΠΟΤ αποτελεί προτεραιότητα μας να διαδοθεί και να καλλιεργηθεί αυτό το Ολυμπιακό άθλημα στην πόλη αφενός ως μέσο άθλησης και αφετέρου ως μέσο εναλλακτικής μετακίνησης»

Και συμπληρώνει: «Κάθε έμπειρος ή σχετικά γνώστης του αθλήματος – μέσου εναλλακτικής μετακίνησης με που καταφτάνει στην Πάτρα εντυπωσιάζεται από την ρυμοτομία και την τεράστια-επίπεδη ακτογραμμή της πόλης!

Η νεολαία «ρολάρει» την Πάτρα! ΦΩΤΟ

Ένας εξίσου καθοριστικός παράγοντας για την άνθηση αυτού του Ολυμπιακού αθλήματος στην Πάτρα, είναι οι ευνοϊκές μετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούν καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Ενας σχετικά έμπειρος skater μπορεί να διασχίσει ολόκληρη την ακτογραμμή της Πάτρας η οποία είναι συνολικά 12 χιλιόμετρα (νέο λιμάνι – Πλαζ).

Πρόκειται για μια διαδρομή η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της είναι προστατευμένη από τα διερχόμενα αυτοκίνητα και αναμένεται να βελτιωθεί και να επεκταθεί έως την περιοχή των Βραχναιίκων.

Αναμένεται τα επόμενα χρόνια οι ενήλικοι αθλητές και τα μέλη του συλλόγου μας να έχουν την δυνατότητα άσκησης συνολικής απόστασης 18 χιλιομέτρων (Πλαζ ΕΟΤ – Βραχναίικα), γεγονός το οποίο μάς ενθαρρύνει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το άθλημα στην πόλη μας!

 

Η νεολαία «ρολάρει» την Πάτρα! ΦΩΤΟ

Ο Ομιλος παραμένει ανοιχτός σε κάθε νέα ιδέα που θα βοηθήσει στην περαιτέρω δυναμική εξάπλωση του ολυμπιακού αθλήματος των τροχοπέδιλων στην πόλη της Πάτρας».

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Οποιοι θέλουν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για τον «Πατραϊκό Όμιλο Τροχοπεδίλων» και ενδεχομένως να εγγραφούν και μέλη του, μπορούν να απευθυνθούν στα τηλ.: 6906701293 και 6946630661 ή μέσω e- mail στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: patras.inline.skate@gmail.com). Η διεύθυνση του Ομίλου είναι: Βλαχάβα 30, 26331, Πάτρα.

 

Η νεολαία «ρολάρει» την Πάτρα! ΦΩΤΟ

Σύμφωνα με τα μέλη του ΠΟΤ «ο χρόνος εκμάθησης των τροχοπέδιλων διαφέρει από ηλικία σε ηλικία και από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κατά προσέγγιση, τα παιδιά από 4 έως 15 ετών μπορούν να αποκτήσουν τις βασικές δεξιότητες του αθλήματος μέσα σε μερικές εβδομάδες εκμάθησης. Οι ενήλικες χρειάζονται περίπου ένα διάστημα 6 εβδομάδων, έτσι ώστε να καταφέρνουν να κινούνται με αυτοπεποίθηση».

 

Η νεολαία «ρολάρει» την Πάτρα! ΦΩΤΟ

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου έκανε πρεμιέρα στο «Shopping Star»ΒΙΝΤΕΟ
Πριγκίπισσα Κέιτ: Η κοινή εμφάνιση με την Καμίλα που περιμένουμε να δούμε
Γιάννα Παναγοπούλου: Γέννησε η γνωστή ποινικολόγος ΦΩΤΟ
Eurovision 2024: Με την Silia Kapsis η Κύπρος στον διαγωνισμό