Η ΟΙΚΙΠΑ σε Eυρωπαϊκό πρόγραμμα για την ανακύκλωση

Η ΟΙΚΙΠΑ σε Eυρωπαϊκό πρόγραμμα για την ανακύκλωση

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας συμμετέχει για τα επόμενα δύο χρόνια ως συντονιστικός οργανισμός,  στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕRASMUS + Στρατηγικών Συμπράξεων ΚΑ227, Τομέας Εκπαίδευσης Ενηλίκων μαζί με οργανώσεις από την  Ελλάδα (Δ.Ι.Ε.Κ Αγρινίου), Ιταλία (PROMIMPRESA), Ρουμανία (AESD), Πολωνία (FRAME) & Αλβανία (INSET)  με θέμα: RecyclART: Προγραμματική Δημιουργική Ανακύκλωση προς όφελος του περιβάλλοντος. Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση ενηλίκων σε απλές αλλά και συστηματικές μορφές επανάχρησης και  ανακύκλωσης και η παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού τόσο σχετικά με δοκιμασμένες πρακτικές όσο και πιο προχωρημένες μορφές σχεδιασμένης ανακύκλωσης.

Η πρώτη διακρατική συνάντηση των εταίρων ήταν προγραμματισμένη  να γίνει δια ζώσης στην Πάτρα, λόγω όμως της πανδημίας του κορωνοϊού, διεξήχθη διαδικτυακά την Πέμπτη 27 Μάϊου. Στην πρώτη αυτή συνάντηση έγινε παρουσίαση των συμμετεχόντων οργανισμών, αναλυτική ενημέρωση για το πρόγραμμα και  διεξοδική συζήτηση για τις λεπτομέρειες διεξαγωγής και τα χρονοδιαγράμματα των επιμέρους ενεργειών.

Αισιοδοξούμε ότι το πρόγραμμα θα συνεισφέρει ποιοτικά στην μεγάλη προσπάθεια των ευρωπαϊκών χωρών για στροφή προς την κυκλική οικονομία.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεσολόγγι - πλημμύρες: Κάλεσα Δήμου για καταγραφή των ζημιών
Στο πλευρό των πληγέντων παραγωγών της Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός - Οι αποζημιώσεις θα είναι άμεσες και δίκαιες
Δεκτό το αίτημα κήρυξης του δήμου Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Πάτρα: Τροχαίο στην Εθνική Οδό κοντά στο «Τόφαλος»