Η Ολυμπιακή Φλόγα στις Κάννες

Η Ολυμπιακή Φλόγα στο «κόκκινο χαλί» των Καννών

Ολυμπιακή Φλόγα

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα κάνει σήμερα (21/5) μια… ιδιαίτερη εμφάνιση στο κόκκινο χαλί του 77ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, στο πλευρό της Κατρίν Ντενέβ και της Κιάρα Μαστρογιάνι για το «Marcello Mio» του Γάλλου Κριστόφ Ονορέ.

Το σύμβολο του Ολυμπισμού θα «ανεβεί τα σκαλοπάτια» περίπου στις 18:00 (σ.σ. τοπική ώρα), 99 ημέρες πριν από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες (28 Αυγούστου-8 Σεπτεμβρίου), ενώ τέσσερις αθλητές, οι οποίοι έχουν διακριθεί σε Παραολυμπιακά αθλήματα, θα έχουν την τιμή να φέρουν την Δάδα.

Ο Αρνό Ασουμανί, πρωταθλητής του  άλματος εις μήκος το 2008 στο Πεκίνο, θα ξεκινήσει την… ανάβαση, ενώ θ’ ακολουθήσουν ο Αλεξις Χανκινκάντ, Ολυμπιονίκης στο τρίαθλο στο Τόκιο το 2021, η Νέλια Μπαρμπόσα, Παραολυμπιονίκης στο καγιάκ στην Ιαπωνία και η Μαρί Πετουγιέτ, η οποία έχει στην συλλογή της δύο χάλκινα μετάλλια στην ποδηλασία από το 2021.

Παρόντες θα είναι επίσης ο Τόνι Εστανγκέ, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», αλλά και οι Μαρί Ζοσέ Περέκ (στίβος), Τιερί Ρέϊ (τζούντο) και Ιλιάνα Ρουπέρ (μπάσκετ).

Ως κινηματογραφικό γεγονός, αυτή η… ανάβαση θα είναι μια ευκαιρία να αποκαλυφθεί ποιος σκηνοθετεί την επίσημη ταινία των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου έως 11 Αυγούστου).

Αμέσως μετά, περίπου στις 19:30, θα μεταδοθεί το ντοκιμαντέρ «Olympiques! La France des Jeux» του Μικαέλ Γκαμρασνί, που παραπέμπει σε περισσότερο από έναν αιώνα γαλλικής συμμετοχής στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, από την διοργάνωση του 1896.

Οι Μπραχίμ Ασλούμ, Φελισιά Μπαλανζέ, Νταβίντ Ντουγέ, Γκι Ντρι, Λορά Φλεσέλ, Ζαν Γκαλφιόν, Λορ Μανοντού, είναι μεταξύ των 27 Γάλλων πρωταθλητών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, που αναφέρονται σ’ αυτήν την ταινία μεγάλου μήκους, που αφηγείται η κορυφαία ηθοποιός, Μαριόν Κοτιγιάρ.