Η Ομοσπονδία Νοσηλευτών στην αντεπίθεση: «Με τους ανειδίκευτους δεν κάνεις αναπλήρωση»

Φτάνει η 1η Σεπτεμβρίου, ξεκινούν οι αναστολές και είναι αμφίβολο εάν το υπουργείο έχει βρει επαρκείς λύσεις. Η Πανελλήνια Νοσηλευτική Συνδικαλιστική Ομοσπονδία κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου ότι είναι «αρνητές του διαλόγου».

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΘ

«Σας είχαμε προειδοποιήσει από τις 14 Αυγούστου για την επισφαλή λειτουργία των Υπηρεσιών Υγείας, λόγω της καταχρηστικής εφαρμογής του υποχρεωτικού εμβολιασμού, τονίζοντάς σας, ότι υπονομεύετε συθέμελα το εργασιακό περιβάλλον, επιβαρύνοντας τον φόρτο εργασίας για τους εμβολιασμένους επαγγελματίες υγείας και ιδιαιτέρως για τους Νοσηλευτές».

Με την επισήμανση αυτή, η Πανελλήνια Νοσηλευτική Συνδικαλιστική Ομοσπονδία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ) κάνει νέα παρέμβαση στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Με τη νέα της επιστολή υπογραμμίζει την περαιτέρω επιβάρυνση του ήδη εξαντλημένου νοσηλευτικού προσωπικού, που θα κληθεί από 1η Σεπτεμβρίου να καλύψει τα κενά και του προσωπικού που θα βγει σε αναστολή εργασίας, λόγω του μη εμβολιασμού του.

Για την εξέλιξη αυτή είχε προειδοποιήσει έγκαιρα, μέσω της εφημερίδας «Πελοπόννησος» και ο πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος των Νοσηλευτών Γιώργος Αρβανίτης. Οπως τόνιζε ο ίδιος, δεν είναι δυνατόν οι θέσεις εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού να καλυφθούν από ανειδίκευτο προσωπικό με τρίμηνες συμβάσεις.

 

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ
Η απόφαση για αναστολή των αδειών όλου του υγειονομικού προσωπικού, από 1η Σεπτεμβρίου, δείχνει ότι δεν ελήφθησαν μέτρα ώστε άμεσα να καλυφθούν τα εκατοντάδες κενά που θα δημιουργηθούν με την αποχώρηση του ανεμβολίαστου προσωπικού.
«Μετά μεγάλης απογοήτευσης όλων των Νοσηλευτών – μελών της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, διαπιστώσαμε για ακόμη μια φορά την ανεπάρκεια των στελεχών του υπουργείου Υγείας σε ότι αφορά την ορθή διαχείριση των επαγγελματιών υγείας απέναντι στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης περί αναστολής κανονικών αδειών από την 1η Σεπτεμβρίου, μέχρι νεωτέρας» επισημαίνει η διοίκηση της Ομοσπονδίας στη σχετική επιστολή της σημειώνοντας ότι «το ημίμετρο της αναστολής των κανονικών αδειών, το οποίο εκθέτει ανεπανόρθωτα τον επιχειρησιακό σας σχεδιασμό και τις λανθασμένες πολιτικές υγείας».

 

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΠΟΛΕΜΟ
Οι εκπρόσωποι του νοσηλευτικού προσωπικού καταλήγει με την επισήμανση ότι «Δεν χρειάζεται η επίκληση των έκτακτων αναγκών, ώστε οι νοσηλευτές να ”αναγκαστούν” για πολλοστή φορά να μη λάβουν τις κανονικές τους άδειες. Ετσι κι αλλιώς όλοι οι νοσηλευτές, βιώνοντας καθημερινά τον ανελέητο πόλεμο με την πανδημία, θέλοντας να προστατεύσουν τη Δημόσια Υγεία, το πράττουν καθημερινά, δουλεύοντας χωρίς ρεπό, δουλεύοντας χωρίς bonus, δουλεύοντας μακριά από τις οικογένειές τους, ματαιώνοντας τις ίδιες τις οικογενειακές στιγμές τους»

 

ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΑΛΟΓΟ
Οι ίδιοι εκτιμούν ότι πιθανόν να είχαν αποφευχθεί όλα αυτά εάν η ηγεσία του υπουργείου είχε ανταποκριθεί στα αιτήματά τους για διάλογο, «με σκοπό την ρεαλιστική προσέγγιση και αντιμετώπιση της πανδημίας σε όλα τα επίπεδα κι εσείς εξακολουθείτε να είστε αρνητές. Η στάση σας αυτή, εκθέτει σύσσωμη την πολιτική ηγεσία της χώρας απέναντί στους νοσηλευτές, τους οποίους περιστασιακά και κατά το δοκούν εκθειάζει σε διάφορα εγκαίνια ή τιμητικούς εμβολιασμούς, όμως επί της ουσίας τους λοιδορεί και τους κοροϊδεύει κατάμουτρα».
Το νοσηλευτικό προσωπικό δηλώνει ότι ενωμένο «δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τους μετατρέψει σε έρμαια αποτυχημένων πολιτικών υγείας».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

lae drasi kataggelia
kart
bar 780x451 1
kart 1