Η ώρα θανάτου της Ιριδας: Τα κενά, οι αντιφάσεις και η απάντηση της ιατροδικαστού Αγγελικής Τσιόλα

Οι κρίσιμοι χρόνοι για την ημέρα θανάτου της 6 μηνών Ιριδας. Απάντηση της ιατροδικαστού Αγγελικής Τσιόλα στις αιχμές του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα.

 

Η ώρα θανάτου της Ιριδας: Τα κενά, οι αντιφάσεις και η απάντηση της ιατροδικαστού Αγγελικής Τσιόλα

Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων 21 Μαρτίου 2021: Πιστοποιητικό θανάτου: Ωρα θανάτου αβάπτιστου βρέφους οικογένειας Δασκαλάκη: 11.55.

Ρούλα Πισπιρίγκου στην Αγγελική Νικολούλη: Η Ιριδα πέθανε 8 με 9 το πρωί. Οταν πήγαμε στο Καραμανδάνειο, δεν μας είπαν οι γιατροί την ώρα. Μόνο η ιατροδικαστής!

Ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»: Οταν η σορός έχει φυλαχθεί σε ψυκτικό θάλαμο και η νεκροτομή γίνεται μετά από αυτή τη διαδικασία, ποτέ και σε καμία περίπτωση ο ιατροδικαστής δεν προβαίνει σε εκτίμηση ώρας θανάτου.

Δήμητρα Πισπιρίγκου, Α’ Δήλωση στην Ζήνα Κουτσελίνη: Ξυπνήσαμε γύρω στις 10.30 το πρωί. Πήγα στο παιδί και το βρήκα νεκρό!

Σήμα κέντρου ΕΚΑΒ προς ασθενοφόρο: Ωρα 11.37: Ειδοποιηθήκαμε από μητέρα βρέφους στην οδό Μπιζανίου 27. Δεν έχει αισθήσεις!

Δήμητρα Πισπιρίγκου, Β’ δήλωση στην Ζήνα Κουτσελίνη: Μπορεί να ήταν και 11.15, δεν θυμάμαι καλά!

Από τα παραπάνω είναι προφανές, ότι κάποιοι λένε ψέματα. Αλήθεια, πού γνώριζε η Ρούλα Πισπιρίγκου την ώρα θανάτου; Κατάλαβε η αδερφή της Δήμητρα νωρίτερα, ότι κάτι συνέβαινε ή κοιμόταν; Γιατί ενώ ξύπνησαν, δεν σηκώθηκε άμεσα η μάνα να δει τι κάνει το παιδί της στην κούνια, όπως θα έκανε κάθε φυσιολογική μητέρα; Το σημαντικό σημείο όμως, είναι η εκτίμηση της ώρας θανάτου από την Ρούλα. Και το γεγονός ότι η Αγγελική Τσιόλα… την διαψεύδει!

Χρειάστηκαν μόνο 7 λεπτά εκείνο το πρωινό, για να φθάσει το ΕΚΑΒ από το κέντρο της Πάτρας στην οδό Μπιζανίου, στο σπίτι της οικογένειας.

Ο Μάνος Δασκαλάκης, αν και είχε φύγει από το σπίτι, βρισκόταν πολύ κοντά και έφθασε αμέσως, πριν το ασθενοφόρο. Διασώστες σπεύδουν να αναζητήσουν το μωρό. Γονείς και θεία είχαν βγει στον δρόμο αναζητώντας πανικόβλητοι το ασθενοφόρο.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου προσπαθούσε με ΚΑΡΠΑ να επαναφέρει το βρέφος. Η μικρή Ιριδα όμως, είχε «πετάξει». «Σας παρακαλώ, κάντε κάτι, έχουμε ήδη χάσει ένα παιδί», έλεγε ο Μάνος Δασκαλάκης! Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ήδη απομακρυνθεί από το παιδί και σε μια γωνία της κουζίνας έκλαιγε. Με τρόμο παρακολουθούσε τα όσα διαδραματίζονταν και η Τζωρτζίνα! Δεν άκουγε την μητέρα της που της έλεγε να πάει στο άλλο δωμάτιο. Οι διασώστες, μαζί και ο γιατρός της Κινητής Μονάδας διαπιστώνουν πως τα άκρα του βρέφους είναι παγωμένα και τα χείλη μελανιασμένα. Ο θάνατος είχε επέλθει ώρα πριν. «Γιατί δεν ειδοποιήσατε το ΕΚΑΒ νωρίτερα;», ρωτά ο γιατρός, για να λάβει την απάντηση από τον Μάνο Δσκαλάκη πως «τώρα το είδαμε».
Η διαδικασία της ανάνηψης ξεκίνησε γρήγορα, αλλά το βρέφος δεν είχε πια ούτε αναπνοή.

Ο γιατρός ενημερώνει άμεσα το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, να προετοιμαστούν για την ανέλπιστη τελευταία προσπάθεια ανάνηψης της μικρής.

Ακολουθώντας το ασθενοφόρο με το αυτοκίνητο, Μάνος και Ρούλα, φθάνουν στο Καραμανδάνειο, όπου ομάδα γιατρών κα νοσηλευτών παραλαμβάνει το παιδί. Η Ρούλα έκλαιγε συνεχώς. Ο Μάνος ακούει το δυσάρεστο, πως δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν στην ζωή. Ηταν νεκρή, πριν φθάσει στο παιδιατρικό Νοσοκομείο.

Η Τσιόλα αποκαλύπτει – Ο Λύτρας διαψεύδει
Το «σίριαλ» με τον θάνατο της μικρής Ιριδας συνεχίστηκε και χθες, με πρωταγωνιστή τον πρώην δικηγόρο του ζεύγους Δασκαλάκη, Απόστολο Λύτρα, και την ιατροδικαστή Πατρών, Αγγελική Τσιόλα. Ο κ. Λύρας υποστήριξε πως, συνομιλώντας με τρεις από τους εμπλεκόμενους ιατροδικαστές, τον διαβεβαίωναν ότι οι θάνατοι των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα δεν οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια.

Ο πρ. νομικός σύμβουλος του ζεύγους Α. Λύτρας είπε πως όταν αποκαλύφθηκαν οι αμυχές στο πρόσωπο της Μαλένας, επικοινώνησε με τους ιατροδικαστές Χριστίνα Τσάκωνα, Σωκράτη Τσαντίρη και Αγγελική Τσιόλα (νεκροψία Ιριδας)και τον διαβεβαίωσαν ότι οι θάνατοι των παιδιών δεν οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια

Η Α. Τσιόλα παρενέβη άμεσα και σε μήνυμα που απέστειλε είπε: «Οταν είπα στον Απόστολο Λύτρα για ενδεχόμενο ασφυκτικού θανάτου, μου είπε ότι αν το αναφέρω αυτό, θα βάλω την κ. Πισπιρίγκου στη φυλακή»! Η κ.Τσιόλα αποκάλυψε ακόμη πως ο δικηγόρος τής ζήτησε να συναντηθούν στην Πάτρα, εκείνη αρνήθηκε και του τόνισε σε όλους τους τόνους πως «τα ευρήματα που έχει δεν είναι μόνο του αιφνίδιου θανάτου, αλλά και της ασφυξίας»!

Ο Α. Λύτρας διέψευσε ότι είχε τη συγκεκριμένη συνομιλία με την ιατροδικαστή.

Οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι
Οπως είναι γνωστό, την έρευνα για τον θάνατο της Ιριδας έχουν αναλάβει οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλογριάς. Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι ότι σύντομα θα έρθει το επόμενο βήμα, πρώτα για το θάνατο του βρέφους και μετά για τη Μαλένα.

Ο ιδιώτης ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, δήλωσε: «Ακούγαμε στην αρχή, ότι η Τζωρτζίνα ήταν το περιστατικό που ξεκλείδωσε ουσιαστικά και τους άλλους δύο θανάτους. Εάν θέλετε την εκτίμησή μου, ακόμα, και σε δικαστικό επίπεδο, το παιδί το οποίο μας δίνει την καθοριστική βολή στη δράστιδα ή στους δράστες είναι η Ιριδα. Η Ιριδα δεν μπορεί να υποστηριχθεί από κανέναν, ούτε ιατρικό λάθος, ούτε οτιδήποτε άλλο. Είναι ένα παιδί που κατέληξε στο σπίτι. Είναι ένα παιδί που κατέληξε από ξεκάθαρη αιτία θανάτου, την οποία πλέον ειλικρινά δεν θέλω να προκαταβάλω, γιατί έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στους πραγματογνώμονες, αλλά θα δείτε ότι στην Ιριδα δεν θα μπορεί να υπάρξει κανένα επιχείρημα, ούτε σε επίπεδο δικαστηρίου, ούτε σε κανένα άλλο επίπεδο από τη δράστιδα ή τους δράστες».

Ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου σημείωσε: «Το υγρό που βρέθηκε στο πανάκι της Ιριδας προέρχεται από τους πνεύμονες και υποδηλώνει πνευμονικό οίδημα. Η διερεύνηση της ανθρωποκτονίας και του τυχαίου γεγονότος σαφώς είναι στο τραπέζι, αλλά έχουμε αρκετά επιμέρους στοιχεία που δεν μπορούν να μας κάνουν να πάψουμε να μιλάμε. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται σαφώς για ανθρωποκτονία», κατέληξε.

Τα ύποπτα στοιχεία, τα οποία εξετάζουν οι Αρχές στην υπόθεση θανάτου της Μαλένας είναι τα εξής:

⦁ Αλλοιώσεις σε συκώτι και νεφρό
⦁ Ασφυκτικός θάνατος: Θεωρείται δεδομένος για πολλούς ιατροδικαστές
⦁ Το πανάκι στο χέρι του παιδιού
⦁ Δύο εκδορές στη μύτη και ένα έκζεμα στο μάγουλο
⦁ Τα 35 λεπτά της ώρας, που είναι η διαφορά από την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου λέει πως ειδοποίησε τους γιατρούς στο νοσοκομείο «Ελπίς» μέχρι την ώρα που φτάνουν οι γιατροί.

 

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάτρα - Ψωμάς: Όψιμο το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για τη μαρίνα
Δίκη Πισπιρίγκου - Ιατροδικαστής Κραββαρίτης: «Δεν υπάρχουν ευρήματα συμβατά με δηλητηρίαση»
Πάτρα: Ποια δρομολόγια του Προαστιακού ΔΕΝ θα γίνουν το βράδυ της Πέμπτης
Πάτρα: Χρηματοδότηση «σανίδα» σωτηρίας για τη «Μέριμνα» - Αντανακλαστικά από Φαρμάκη - Παπαδόπουλο