Η Ουκρανία ανακοίνωσε την ανακατάληψη άλλων 5 περιοχών

Η προεδρία της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν πέντε τοποθεσίες στη νότια περιφέρεια της Χερσώνας,

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας απελευθέρωσαν άλλες πέντε τοποθεσίες στην περιοχή του Μπέρισλαβ της περιφέρειας της Χερσώνας: Νοβοβασίλιβκα, Νοβογκριγκόριβκα, Νόβα Καμιάνκα, Τριφόνιβκα, Σερβονέ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας.

Οι ουκρανικές δυνάμεις διεξάγουν εδώ και εβδομάδες αντεπίθεση σ’ αυτή την περιφέρεια την οποία οι δυνάμεις της Μόσχας ελέγχουν από τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου.

Αφού συνάντησε ισχυρή ρωσική αντίσταση, ο ουκρανικός στρατός πραγματοποίησε στις αρχές Οκτωβρίου εδαφικά κέρδη στην περιφέρεια αυτή, κυρίως στην όχθη του Δνείπερου, νότια της βιομηχανικής πόλης Κρίβιι Ριγκ.

Στην περιφέρεια αυτή, το Κίεβο στοχοθέτησε επανειλημμένα γέφυρες ώστε να διαταράξει τον ανεφοδιασμό των ρωσικών δυνάμεων.

Η περιφέρεια της Χερσώνας είναι μία από τις τέσσερις περιφέρειες της Ουκρανίας, τις οποίες προσάρτησε η Μόσχα με μια απόφαση που καταγγέλθηκε από το Κίεβο και τους δυτικούς συμμάχους του.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Γαλλία
ΗΠΑ
ΑΝΗΛΙΚΟΙ