Η «Π» συνεχίζει να φιλοξενεί περιπτώσεις επιτυχόντων της Αχαΐας

Η «Π» φιλοξενεί επιτυχόντες των λυκείων της Πάτρας. Τι μας είπαν για την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο.

σελ 3

Πατρινoί υποψήφιοι που τα κατάφεραν περνώντας στις πρώτες σχολές προτίμησης τους, μεταφέρουν τη χαρά τους και τα όνειρά τους. Ευχαριστούν την οικογένειά τους, τους καθηγητές τους και τους φίλους τους που τους συμπαραστάθηκαν στην δύσκολη περίοδο της ζωής τους.

 

Ιλεάνα Δημ. Λιαρομμάτη (7ο Λύκειο) : Οργάνωση και ψυχραιμία

ΙΛΕΑΝΑ ΛΙΑΡΟΜΜΑΤΗ Μία από τις πρώτες θέσεις στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ κατέκτησε με τα 19.360 μόρια που είχε συγκεντρώσει η Ιλεάνα Λιαρομμάτη.
«Η φετινή σχολική χρονιά ήταν η πιο δύσκολη χρονιά, ειδικά στο θέμα της ψυχολογίας, κάτι το οποίο ήταν πολύ κουραστικό. Βέβαια, διάβασα αρκετά και είχα σημαντική βοήθεια από τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο (Πρίσμα) και τους γονείς μου».
Συμβουλεύει τους μαθητές που μπαίνουν τώρα στη διαδικασία της προετοιμασίας των Πανελλαδικών «να κάνουν υπομονή και να οργανώνουν σωστά το διάβασμά τους. Να σκέφτονται ότι δεν είναι το τέλος του κόσμου και να είναι ψύχραιμοι, να μιλάνε και να μοιράζονται με τους γονείς τους αυτά που τους απασχολούν».

 

 

Βασιλική Γεωργ. Αβράμη (4ο Λύκειο) : Η δικαίωση των κόπων

2 17 Στην πρώτη της επιλογή που ήταν η Νομική του Πανεπιστημίου Αθηνών, εισήχθη η Βασιλική Αβράμη καθώς συγκαταλέγεται ανάμεσα στους άριστους της Αχαΐας.
Με το συστηματικό της διάβασμα κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες που επιφύλασσε η χρονιά που πέρασε, με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, και να πετύχει τον στόχο της.
«Μετά από μία δύσκολη χρονιά, οι κόποι μας ανταμείφθηκαν, ενώ το αποτέλεσμα αυτό επισφραγίζει μία προσπάθεια και προετοιμασία πολλών ετών κι όχι μόνο της τελευταίας χρονιάς. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο ”Πρίσμα”, αλλά και τους γονείς μου που με στήριξαν και ήταν δίπλα μου σε όλη αυτή την προσπάθεια».

 

 

Μυρτώ Πρέντζα : Προσπάθεια, πρόγραμμα, υποστήριξη

3 3 Μία θέση στο αμφιθέατρο του Τμήματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ κατέκτησε η Μυρτώ Πρέντζα.
Την επιτυχία της οφείλει στη συστηματική μελέτη και στην προσήλωση στον στόχο της. «Η χρονιά των Πανελλαδικών αποτέλεσε αναμφισβήτητα πρόκληση για όλους τους μαθητές. Οι συνθήκες υπήρξαν ιδιαίτερα αντίξοες, ωστόσο με υπομονή, θέληση και προσήλωση εγώ προσωπικά κατάφερα να επιτύχω τον στόχο μου. Η οικογένειά μου και γενικότερα τα κοντινά μου πρόσωπα αποτέλεσαν σημαντικό ψυχολογικό έρεισμα, ενώ οι καθηγητές μου από το φροντιστήριο «ΑΤΟΜΟ» διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στο να επιτύχω το επιθυμητό αποτέλεσμα. Με τη συνεχή καθοδήγηση και στήριξή τους ακολούθησα το πρόγραμμα και τελικά το αποτέλεσμα μας δικαίωσε».

 

 

Λυδία Αλ. Παναγοπούλου (Αρσάκειο) : Ηταν δύσκολο, αλλά αντέξαμε

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΛΥΔΙΑ Στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών θα γραφτεί σε λίγες ημέρες η Λυδία Παναγοπούλου. Η ίδια μας είπε: «Η χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση την έκανε ακόμα πιο δύσκολη. Ηθελε πολλή υπομονή και προσπάθεια. Ολο αυτό που γίνονταν ήταν ένα χάος. Δεν γνωρίζαμε τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές. Κυρίως στερήθηκα τις επαφές με τους άλλους ανθρώπους κι αυτό με επιβάρυνε ψυχολογικά. Το να αντέξεις ολομόναχος όλο αυτό, ήταν πολύ δύσκολο. Ευτυχώς σε όλο αυτό τον αγώνα είχα δίπλα μου τους καθηγητές μου, την οικογένειά μου και τους φίλους μου».

 

Γιάννης Στόλλας : Αξιζε τον κόπο

5 3 Στην πρώτη του επιλογή που ήταν το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών εισήχθη ο Γιάννης Στόλλας. Παρά τις δυσκολίες που είχε η χρονιά που πέρασε με συστηματικό διάβασμα και τη βοήθεια των καθηγητών του στο σχολείο, και στο φροντιστήριο (Ατομο), πέτυχε τον στόχο του. «Εχοντας πλέον περάσει αυτή τη χρονιά μπορώ με σιγουριά να δηλώσω ότι κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν. Κοιτάζω όμως, πίσω μου και βλέπω ότι άξιζε τον κόπο και την προσπάθεια και είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα».

 

 

Μαρία – Αγγελική Γεωργάκη (Αρσάκειο) : Δουλειά και θετική διάθεση

ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Η Μαρία – Αγγελική Γεωργάκη πέτυχε τον στόχο της που ήταν οι σπουδές στη Νομική σχολή. «Πέτυχα τον στόχο μου και είμαι ικανοποιημένη γι’ αυτό. Πιστεύω ότι η συστηματική εργασία σε όλη τη σχολική διαδρομή, η θετική διάθεση και φυσικά το να μην απογοητεύεσαι αν αποτύχεις σε κάποιο σχολικό διαγώνισμα, βοηθούν στο να πετύχεις αυτό που έχεις βάλει στόχο». Απευθυνόμενη στους μαθητές που ετοιμάζονται τώρα για τις εξετάσεις σημειώνει: «Τα παιδιά που μπαίνουν τώρα στη διαδικασία της προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές να έχουν υπομονή, οργάνωση στη μελέτη και ψυχραιμία».

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ