Η παραλία των 17 χιλιομέτρων με τα κρυστάλλινα νερά που πας με το αυτοκίνητο

παραλια

Τα ελληνικά νησιά είναι γεμάτα πανέμορφες και ατελείωτες παραλίες είτε με άμμο είτε με βότσαλο. Ωστόσο, η ηπειρωτική Ελλάδα συχνά κρύβει διαμάντια που δεν πρέπει να χάσεις. Μια τέτοια περίπτωση είναι η απέραντη αμμώδης παραλία της ηπειρωτικής Ελλάδας στην οποία πας φυσικά με το αυτοκίνητο. Οι εικόνες από ψηλά είναι άκρως εντυπωσιακές και αν βρεθείς εκεί θα απολαύσεις σίγουρα ένα ξεχωριστό μπάνιο. Μια ατελείωτη σε έκταση παραλία που πρέπει να γνωρίσεις κάποια στιγμή στη ζωή σου. Πρόκειται για να την παραλία Λούρος στην Αιτωλοακαρνανία

Παραλία Λούρος: Ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο που θα μείνει αξέχαστο

παραλια

Η παραλία Λούρος στην Αιτωλοακαρνανία έχει έκταση περίπου 17 χιλιόμετρα και είναι αμμώδης και με καθαρά νερά. Θεωρείται από τις μεγαλύτερες παραλίες της Ελλάδας και το καλό είναι ότι δεν βρίσκεται σε νησί ώστε να χρειάζεσαι κάποιο πλοίο για να πας. Κι όταν υπάρχουν τόσα χιλιόμετρα γεμάτα άμμο, αυτομάτως σημαίνει πως είναι ιδανική επιλογή για διακοπές με παιδιά.

Ένας υδάτινος παράδεισος στη Στερεά Ελλάδα που κερδίζει όλο και περισσότερους θαυμαστές. Ένα ξεχωριστό ταξίδι με αυτοκίνητο. Δεν πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία αλλά στην τόσο μεγάλη έκτασή της θα βρεις το κατάλληλο σημείο για να βάλεις την ψάθα και την ομπρέλα σου και να απολαύσεις τη θάλασσα και την αύρα.

παραλια

Εκτός από τα κρυστάλλινα νερά, ο βιότοπος της περιοχής ολοκληρώνει το κάδρο και κάνει το σημείο ονειρικό. Η παραλία Λούρος προστατεύεται από το 1974 από τη Σύμβαση RAMSAR και όπως θα δεις το σημείο περιβάλλεται από δάφνες, κέδρους, κρίνα της άμμου και αρμυρίκια. Ο Λούρος είναι η απόδειξη ότι η ηπειρωτική Ελλάδα προσφέρεται για διακοπές το καλοκαίρι και υπάρχουν πολλά μέρη για να εξερευνήσεις και να περάσεις καλά.

πηγη https://exploringgreece.tv