Η Πάτρα απαντά στον Πύργο που κοιτά Τρίπολη – Αποστομωτικός ο Πρύτανης στην «έξαρση» του Ήλειου δημάρχου

Στην οξύτατη επίθεση του Τ. Αντωνακόπουλου, ο οποίος μίλησε για «λόμπι της Πάτρας, που θέλει μαρασμό της Ηλείας» -με αφορμή την παύση λειτουργίας πανεπιστημιακών τμημάτων σε Πύργο και Αμαλιάδα- απαντά, μέσω της «Π», ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Χ. Μπούρας. Η πρόταση για Σχολή Πολιτισμού στην Ηλεία, η παρότρυνση για «ηλειακό λόμπι» και το «καρφί» για συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

«Ξαναχτύπησε» και μάλιστα για τα καλά ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ο οποίος θεωρεί πως υπάρχουν «λόμπι» Πατρινών που θέλουν να «πατάξουν» την Ηλεία. Κι ενώ στην πράξη σε επίπεδο Περιφέρειας υπάρχει ισότιμη ανάπτυξη, ο κ. Αντωνακόπουλος κατήγγειλε σε συνέντευξη πως η Ηλεία μπαίνει στο στόχαστρο, σε επίπεδο Υγείας και Παιδείας, από τα «λόμπι» της Πάτρας.

Των ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΦΛΑΜΗ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Μίλησε για «αποκάλυψη σεναρίων για το κλείσιμο Πανεπιστημιακών Σχολών στην Ηλεία, την ίδια ώρα που συζητούν για ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής στο Αγρίνιο», και υποστήριξε ότι «το λόμπι καταστρέφει και την Πάτρα διότι αυτοπεριορίζει το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Περιφέρειας, αποδεικνύει ότι δεν έχει καμία Περιφερειακή αντίληψη, καθόλου σκέψεις αλληλεγγύης, κι έτσι μεγαλώνει το χάσμα της απόκλισης».

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Τάκης Αντωνακόπουλος

Μάλιστα προανήγγειλε συνεργασία του Δήμου Πύργου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας που έχει υπογραφεί.

Μίλησε ακόμη για λόμπι του ιατρικού χώρου του Πύργου, αναφέροντας: «Στην Πάτρα παρατηρείται επιθετικότητα η οποία διατυπώνεται από στελέχη της ιατρικής κοινότητας να κλείσει το Νοσοκομείο στον Πύργο. Τα λόμπι της Πάτρας τροφοδοτούνται οικονομικά από το μαλακό υπογάστριο της Αχαΐας που είναι η Ηλεία. Εδώ υπάρχει μια ιστορική σύγκρουση. Δεν είμαστε εμείς οι καταστροφείς μιας δημιουργικής συνύπαρξης εντός της Περιφέρειας. Αυτοί είναι! Και δεν είναι όλοι οι Αχαιοί, αλλά 2-3 λόμπι που έχουν φτωχύνει και την Πάτρα»!

Προανήγγειλε δε ότι υπάρχει ενδεχόμενο η Ηλεία να κατεβάσει «ανεξάρτητη παράταξη» στις περιφερειακές εκλογές, να έχει αυτόνομη παρουσία»!

ΜΠΟΥΡΑΣ: ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ… 

Οξεία επίθεση εξαπέλυσε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, λέγοντας ότι «λόμπι της Πάτρας» θέλουν να οδηγήσουν σε μαρασμό την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ηλείας. Κι ενώ οι βολές του, κατά κύριο λόγο, στρέφονται κατά της πρυτανείας του Πανεπιστημίου της Πάτρας, κάλεσε τους πολίτες της Ηλείας να βγάλουν το άχτι τους στις… περιφερειακές εκλογές!

Το «γάντι» μέσω της εφημερίδας «Πελοπόννησος», σηκώθηκε από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Πάτρας Χρήστο Μπούρα:

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Χρήστος Μπούρας

«Ο φίλος μου ο δήμαρχος, αλλά και ο βουλευτής Κώστας Τζαβάρας που έκανε παρεμφερείς δηλώσεις, μάλλον δεν κατάλαβαν τη δική μας βούληση, που ουδεμία σχέση έχει με τις αιτιάσεις τους περί ισοπέδωσης της Ηλείας.

Αντίθετα ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργόπουλος πολύ καλά αντιλήφθηκε την πρόταση – βούληση του Πανεπιστημίου της Πάτρας για τη λειτουργία της πρώτης σχολής Πολιτισμού στην Ηλεία, ξενόγλωσση και με δίδακτρα για να είναι βιώσιμη και με θεματικά αντικείμενα π.χ. τον Ολυμπισμό, την Αρχαία Ελληνική φιλοσοφία κ.ά.».

Ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας απορρίπτει την άποψη του δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου σύμφωνα με την οποία λειτουργεί «Πανεπιστημιακό λόμπι στην Πάτρα που ποτέ δεν ήθελε Πανεπιστημιακά Τμήματα στην Ηλεία»:

«Είναι εντελώς εσφαλμένη η προσέγγιση του κ. δημάρχου και καταρρίπτεται από την προαναφερθείσα βούλησή μας. Καλώ, λοιπόν, τον κ. Αντωνακόπουλο να στήσουμε ένα «ηλειακό λόμπι» για να παλέψουμε ώστε να καταστεί πραγματικότητα η πρώτη σχολή Πολιτισμού στην Ηλεία και 8η του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Εκεί βρίσκεται το Πανεπιστημιακό μέλλον της περιοχής…».

Πάντως, ο κ. πρύτανης επιφυλάσσει και μια αιχμή για τον κ. δήμαρχο: «Εχω πληροφορηθεί ότι βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Κάποια στιγμή, καλό είναι να γνωρίζουμε την κατάληξη των συζητήσεων, για να μην σχεδιάζουμε και αγωνιζόμαστε άσκοπα. Αν προτιμούν οι φίλοι μας οι Ηλείοι την Τρίπολη, ας το πουν και σε μας…».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Κώστας Γεωργάτος
Κώστας Γεωργάτος
2 μήνες πριν

Μπορει να μην συμφωνώ με τις πράξεις και τα λόγια του συνήθως αλλά εν προκειμένω έχει απόλυτο δίκιο ο δήμαρχος Πύργου. Η τακτική των Πατρινων ελίτ ήταν πάντα αποκλειστικά και μόνο αρπακτικες, ειδικά ως προς την Ηλεία, που έχει εύκολη πρόσβαση και ως εκ τούτου είναι ιδανική για απομυζηση. Αλλά η γενικότερη κοντόφθαλμη λογική τους έχει καταδικάσει και την ίδια την Πάτρα σε διαρκή μιζέρια γενικότερα εδώ και δεκαετίες.