Η Πάτρα χορεύει στον Λευκό Πύργο

Ο Πατρινός χοροδιδάσκαλος Παναγιώτης Κατσίκης, επιλέχθηκε, μαζί με επίλεκτους συναδέλφους του από ολόκληρη την Ελλάδα, για να διδάξει τον απαιτητικό, όσο και κακοποιημένο στις μέρες μας ζεϊμπέκικο χορό, στη Θεσσαλονίκη.

Ειδήσεις Πάτρα Ο Πατρινός χοροδιδάσκαλος Παναγιώτης Κατσίκης

Ένας πατρινός χοροδιδάσκαλος επιλέχθηκε, μαζί με επίλεκτους συναδέλφους του από ολόκληρη την Ελλάδα, για να διδάξει τον απαιτητικό, όσο και κακοποιημένο στις μέρες μας ζεϊμπέκικο χορό, στη Θεσσαλονίκη!

Πρόκειται για τον Παναγιώτη Κατσίκη, ο οποίος προσκλήθηκε από την περιώνυμη Ακαδημία ζεϊμπέκικου Θεσσαλονίκης, να συμμετάσχει ως δάσκαλος και χορευτής, στη μεγάλη εκδήλωση ζεϊμπέκικου που διοργανώνονται το Σάββατο και την Κυριακή, 25 και 26 Σεπτεμβρίου στη συμπρωτεύουσα.

Ειδήσεις Πάτρα

Η Ακαδημία έχει προσκαλέσει στο σεμινάριο αυτό κορυφαίους δασκάλους και χορευτές από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα σεμινάρια και παραστάσεις επίδειξης τεχνικής σε ρυθμό αποκλειστικά 9/8.

Τα μαθήματα θα γίνουν σε τμήματα αρχαρίων, προχωρημένων μαθητών και χορευτών.

Οι δάσκαλοι ζεϊμπέκικου, εκτός του Πατρινού Παναγιώτη Κατσίκη, είναι οι εξής: Χρήστος Σιακαλλής (Κύπρος), Μαρία Κωστάρα (Αθήνα), Κατερίνα Καρατζά (Θεσσαλονίκη) και Δημήτρης Καραμανλής (Θεσσαλονίκη). Θα συμμετάσχουν με τις ομάδες τους και μαζί θα εμφανιστούν και άλλοι ακόμα χορευτές.

Ήδη το ενδιαφέρον είναι τεράστιο και με δεδομένο ότι ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων είναι περιορισμένος, αναμένεται να καλυφθεί γρήγορα ο προβλεπόμενος σχεδιασμός συμμετεχόντων.

Ο χοροδιδάσκαλος Παναγιώτης Κατσίκης, μιλώντας στην «Π» σημείωσε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω ως εισηγητής -δάσκαλος σε σεμινάριο ζεϊμπέκικου χορού. Πριν την πανδημία συμμετείχα σε σεμινάριο που έγινε στο θέατρο ”Δόρα Στράτου” στην Αθήνα. Τώρα θα είμαι στην όμορφη νύμφη του Θερμαϊκού και στην Ακαδημία ζεϊμπέκικου Θεσσαλονίκης, που εκπροσωπεί ο κ. Δημήτρης Καραμανλής. Στο παραπάνω σεμινάριο θα συμμετέχουν ακόμα 4 αξιόλογοι συνάδελφοι από Ελλάδα και Κύπρο.
Θεωρώ τιμή το να με συγκαταλέγουν ανάμεσα στους καλύτερους δασκάλους – χορευτές του ζεϊμπέκικου. Και εκτός αυτού είναι και ηθική ικανοποίηση για εμένα στα τόσα χρόνια διδασκαλίας. Νομίζω όμως πως όλο αυτό τιμά και όλους αυτούς που τόσα χρόνια με εμπιστεύονται παρακολουθώντας μαθήματα στην Σχολή μου».

Παράλληλα όμως ο γνωστός χοροδιδάσκαλος, εστιάζει και στην τιμή που γίνεται μέσω του προσώπου του στην Πάτρα:
«Το να συμμετέχει κάποιος σε οτιδήποτε σπουδαίο γίνεται εκτός Νομού Αχαΐας, νομίζω πως προβάλλει την πόλη μας, γιατί αυτομάτως γίνεται αναφορά στην περιοχή μας και στο γεγονός ότι η Πάτρα έχει μια μεγάλη ιστορία να επιδείξει στο ζεϊμπέκικο και όχι μόνο. Για παράδειγμα ότι είχε και έχει σημαντικούς καλλιτέχνες».
Και τέλος δεν παραλείπει να στείλει και το ανάλογο μήνυμα: «Το έχω πει και παλαιότερα, η πόλη μας, η Πάτρα, μπορεί να προσφέρει πολλά στον πολιτισμό και όχι μόνο, αρκεί να πάψει το ”εγώ” και να κυριαρχήσει το ”εμείς”!».

Μάλιστα, όπως είπε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο κ. Κατσίκης, θα ακολουθήσουν και άλλα ταξίδια του σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπου έχει προσκληθεί σε ανάλογα σεμινάρια και επιδείξεις.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΤΡΑ
ΠΑΣΟΚ
ΠΑΤΡΑ
Ερύμανθος