Η Πατρινή Νάνσυ Μάρκου διδάσκει γίογκα στα παιδιά!

Τα παιδιά εκπαιδεύονται στην ομαδικότητα και τη συνεργασία

Η Πατρινή Νάνσυ Μάρκου διδάσκει γίογκα στα παιδιά! Εκτός από δασκάλα γιόγκα η Νάνσυ Μάρκου είναι εθελόντρια σε δομές παιδικής μέριμνας

Η πανδημία ανάγκασε τα παιδιά να μείνουν στο σπίτι για αρκετές ώρες. Αρκετά παιδιά παραμένουν μέχρι και σήμερα σε χαμηλά επίπεδα φυσικής δραστηριότητας. Μια καλή εναλλακτική λύση για εσωτερικές ασκήσεις είναι η γιόγκα.

Η Πατρινή Νάνσυ Μάρκου είναι κοινωνική λειτουργός-παιδαγωγός και πιστοποιημένη δασκάλα γιόγκα (για παιδιά και ενήλικες) και έρχεται για να μας μυήσει στην παιδική γιόγκα. Μοιράζεται με την «Π» τα οφέλη της και μας προσκαλεί να την εντάξουμε στην καθημερινότητά μας.

Το 2016 ίδρυσε στη Πάτρα «Το Σπίτι Της Καρδιάς». Εναν χώρο με πολλή αγάπη και φροντίδα για παιδιά και ενήλικες με στόχο τη σωματική ανάπτυξη, τη δημιουργική απασχόληση και την προσωπική ανάπτυξη. Από τότε συμμετέχει σε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης, σε σεμινάρια ειδικής αγωγής, συμβουλευτικής, yoga, mindfulness και συνεχίζει το ταξίδι της αναζήτησης… Η Πατρινή Νάνσυ Μάρκου διδάσκει γίογκα στα παιδιά!

Τι είναι η παιδική γιόγκα;

Είναι ένας διασκεδαστικός, ήπιος και φιλικός τρόπος για τη συναισθηματική, νοητική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων. Βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες μέσα σε ένα φιλικό και χαλαρό περιβάλλον, με εργαλείο το παιχνίδι και τη φαντασία τους.

Τι ακριβώς προσφέρει;

Τα παιδιά εκπαιδεύονται στην ομαδικότητα και τη συνεργασία, μαθαίνουν στην ύπαρξη των ορίων, αποκτούν αυτοπεποίθηση, χαλαρώνουν και βιώνουν επίγνωση.
Ακόμα, μαθαίνουν την σωστή αναπνοή και σωστή στάση σώματος. Αποκτούν υγεία και ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης ακόμα και σε περιπτώσεις λόρδωσης /σκολίωσης/κύφωσης.
Η γιόγκα βοηθά σε αναπνευστικά προβλήματα, στην εξισορρόπηση και τη λειτουργία των αδένων και τον μεταβολισμό. Παράλληλα βελτιώνεται η συγκέντρωση και η προσοχή, η προσαρμοστικότητα και η ομαδικότητα.
Εξισορροπείται το νευρικό σύστημα και τα παιδιά αποκτούν αντίληψη των αρχών και της καλής συμπεριφοράς.
Με τη γιόγκα απελευθερώνονται συναισθήματα. Δίνει χαρά, ηρεμία και γαλήνη.

-Από τα πιο σημαντικά οφέλη της παιδικής γιόγκα είναι η εκμάθηση της σωστής αναπνοής που βοηθά τα παιδιά στην απελευθέρωση των εντάσεων και του άγχους. Επενδύουμε στις τεχνικές αναπνοής με ήχους, κινήσεις και πολλή φαντασία. Στην «αναπνοή του λουλουδιού» για παράδειγμα, το παιδί κάθεται οκλαδόν κρατώντας στηνπαλάμη του, πέταλα από ένα λουλούδι, είτε πραγματικά είτε φανταστικά. Τα φέρνει κοντά στη μύτη του, παίρνει μια βαθιά μυρωδιά/ εισπνοή και στη συνέχεια εκπνέοντας όλο τον αέρα, φυσά τα πέταλα κοιτώντας τον απέναντί του στα μάτια. Η Πατρινή Νάνσυ Μάρκου διδάσκει γίογκα στα παιδιά!

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ