Η συνέντευξη Τύπου για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ18

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ18 διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα και οι διοργανωτές έδωσαν συνέντευξη Τύπου στην Αγορά Αργύρη.

στίβου Το πάνελ της συνέντευξης Τύπου για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ18

Προσκλητήριο στους φίλους του κλασικού αθλητισμού να δώσουν «παρών» στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ18 που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας, έδωσαν σήμερα οι διοργανωτές του σπουδαίου αγώνα.

Η συνέντευξη δόθηκε στην Αγορά Αργύρη και οι κυριότερες τοποθετήσεις είχαν ως εξής:

Νίκος Μπαλάσης (πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου): «Καταρχήν, πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια για την υπέροχη εμφάνιση των διεθνών μας αθλητών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Ρώμη. Αν και το άθλημά μας είναι ατομικό, θα έλεγα ότι είχαμε να κάνουμε με μια εξαιρετική ομάδα. Ο στίβος στην περιοχή μας έχει μεγάλη ιστορία και η Πολιτεία θα πρέπει να συμπεριφέρεται στον στίβο με ευαισθησία».

Σοφία Σακοράφα (πρόεδρος ΣΕΓΑΣ): «Η παρουσία της Εθνικής μας ομάδας στη Ρώμη ήταν υποδειγματική. Το εθνόσημο που φορούν είναι βαρύ και όλοι το τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο. Τα παιδιά μας διεκδίκησαν τη συμμετοχή τους με το σπαθί τους και έφεραν μεγάλες επιτυχίες. Τα ευχαριστώ από καρδιάς. Η Ομοσπονδία κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για τους αθλητές μας. Τα φώτα, πλέον, στρέφονται στην Πάτρα. Την αγαπάμε την πόλη. Οι αγώνες θα είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του Βασίλη Σεβαστή, ενός ανθρώπου που έχει δώσει την ψυχή του για τον στίβο. Από εδώ ξεκινούν τα φυντάνια μας, που αρχίζουν να ονειρεύονται την επόμενη ημέρα τους. Ξεκινήσαμε να έχουμε μια συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού γιατί πιστεύουμε ότι έτσι θα μπορούμε να λύνουμε προβλήματα. Εχουμε αναπτύξει μια εξαιρετική σχέση με τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο, καθώς και με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο πληροί όλες τις προϋποθέσεις για μεγάλους αγώνες. Εχει δρομολογηθεί να φτιαχθεί και το ταρτάν, έτσι ώστε η Πάτρα να μπορέσει να υποδεχθεί κι ένα διεθνές μίτινγκ. Οπως για τον καλλιτέχνη, έτσι και για τον αθλητή είναι σημαντικό να έχουμε κόσμο στις κερκίδες».

Χαράλαμπος Μπονάνος (Αναπληρωτής Περιφερειάρχη): «Καλωσορίζουμε στην Πάτρα τη μεγάλη δόξα του αθλητισμού, τη Σοφία Σακοράφα. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Εμείς σαν Περιφέρεια είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε για ο,τιδήποτε καλό για την ανάπτυξη του αθλητισμού. Παρότι φέτος, μετά τις καταστροφές στη Λάρισα, έχουμε περιορισμένα ποσά να διαχειριστούμε, πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια του κλασικού αθλητισμού, τον οποίον αγαπάμε. Ηταν συγκινητικά λόγια του Μανώλη Καραλή για το εθνόσημο και αποτελούν παράδειγμα για όλους και επιβεβαιώνουν ότι ο αθλητισμός δεν φτιάχνει μόνο σώμα, αλλά φτιάχνει και χαρακτήρες, ανθρώπους ολοκληρωμένες προσωπικότητες, με αυτοπεποίθηση. Στα Στάδια βγαίνουν οι πραγματικοί πολίτες. Ο κόσμος οφείλει να σηκωθεί από τον καναπέ, να βρεθεί στο Στάδιο και να στηρίξει τις προσπάθειες των νέων αθλητών. Προσωπικά είμαι χαρούμενος που είναι μαζί μας και οι πρωταθλητές μας, ο Φίλιππος Χριστόπουλος και η Μυρτώ Βαλαχά, που είναι οι ελπίδες μας για το μέλλον».

Κώστας Πελετίδης (Δήμαρχος Πατρέων): «Είμαστε χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τον ΣΕΓΑΣ και την κυρία Σακοράφα. Ζούμε σε μια περίοδο που έχει αναδειχθεί το θέμα της βίας και της παραβατικότητας και των εξαρτήσεων της νεολαίας μας. Στα θέματα της πρόληψης βάλαμε δύο λύσεις, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, βλέπουμε ότι οι αξίες, η συλλογικότητα και η προσπάθεια, βγαίνουν από αυτούς τους δύο τομείς. Η συνεργασία μας με τον ΣΕΓΑΣ δίνει παραδείγματα προς μίμηση. Ο χώρος του αθλητισμού παράγει αξίες. Πόση αξία έχει ένα ταρτάν; Τα χρήματα τα δικά μας πηγαίνουν στην ευτυχία άλλων».

Τάκης Αντωνόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού): «Πρόκειται για ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός όχι μόνο για την Πάτρα, αλλά για ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα. Η Περιφέρειά μας στηρίζει έμπρακτα όλες τις διοργανώσεις πανελληνίου επιπέδου. Το αθλητικό μας αποτύπωμα είναι σημαντικό. Είμαστε στην Ολυμπιακή Γη, από εδώ άρχισε ο αθλητισμός. Είναι στις προτεραιότητές μας να συντηρήσουμε υποδομές, αλλά και να φέρουμε διοργανώσεις-ανάσα για την τοπική οικονομία».

Γιώργος Γιατρουδάκης (γενικός γραμματέας ΣΕΓΑΣ): «Οι αγώνες σε Παίδες και Κορασίδες ήταν οι αγαπημένοι του Βασίλη Σεβαστή, γιατί αφορούσαν το μέλλον. Προσωπικά, ευχαριστώ επίσης και τον Σύλλογο Κριτών που θα στηρίξει την προσπάθεια. Αυτοί οι αγώνες είναι η βάση του ελληνικού αθλητισμού. Γι΄ αυτό αφιερώσαμε τη διοργάνωση στη μνήμη του Βασίλη Σεβαστή».

Τάκης Πετρόπουλος (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού): «Πάντα πίσω από μια αγωνιστική επιτυχία, υπάρχει μια διοικητική προσπάθεια. Εμείς δίνουμε έμφαση στη διοργάνωση αθλητικών γεγονότων στην πόλη μας. Οταν αναλάβαμε γίνονταν 16 διοργανώσεις στην Πάτρα και, πλέον, έχουν αυξηθεί σε πάνω από 60. Η πρόσφατη διοργάνωση του πρωταθλήματος μουάι τάι και η φιλοξενία αθλητών στον ξενώνα μας μιλούν από μόνα τους. Θα συνεχίσουμε έτσι. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτοί οι αγώνες θα έχουν επιτυχία. Η Πάτρα δεν διαθέτει μόνον τις καλύτερες δημοτικές αθλητικές υποδομές της χώρας και το καλύτερο Στάδιο, αλλά και υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και κριτών».

Μυρτώ Βαλαχά (πρωταθλήτρια στίβου Πέλοπα): «Είμαι χαρούμενη που οι αγώνες θα γίνουν για δεύτερη φορά στην πόλη μας. Είναι ένα από τα καλύτερα Στάδια στην Ελλάδα. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τους πατρινούς να δουν αυτούς τους αγώνες, γιατί κάποιοι από τους πρωταθλητές μας μπορεί να πρωταγωνιστούν τα επόμενα χρόνια με την Εθνική μας ομάδα».

Φίλιππος Χριστόπουλος (πρωταθλητής στίβου Αρίωνα):«Είμαι χαρούμενος που το Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα γίνει στην πόλη μας. Ειδικά για εμάς τους πατρινούς αθλητές που θα αγωνιστούν στο Στάδιο στο οποίο κάνουμε καθημερινά προπόνηση, είναι κάτι πολύ σημαντικό. Ευχαριστούμε τον ΣΕΓΑΣ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Πατρέων που μας στηρίζουν στο να κάνουμε καθημερινά προπόνηση και να δίνουμε αγώνες στην πόλη μας».

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΔΕ

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ Πέτρος Μαντάς ζήτησε από την πρόεδρο Σοφία Σακοράφα να γίνει επέκταση του μνημονίου συνεργασίας με τον Δήμο Πατρέων και με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η Σοφία Σακοράφα δεν έδειξε αρνητική, ανέφερε ότι υπάρχει διάθεση συνεργασίας και στάθηκε στις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Χαράλαμπου Μπονάνου, ο οποίος στάθηκε στις απανωτές εκλογικές διαδικασίες που έφεραν λίγο πίσω τις συζητήσεις. «Θα μπούμε σε έναν διάλογο και όταν θα είμαστε έτοιμοι θα το ανακοινώσουμε. Θα έρθουμε σε επαφή με τον ΣΕΓΑΣ και όπου υπάρχουν κοινά σημεία, θα προχωρήσουμε και θα το φέρουμε στη δημοσιότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χαράλαμπος Μπονάνος. «Ενα μνημόνιο με έναν φορέα αφορά πολλά πράγματα, δράσεις, θέματα παιδείας και πολιτισμού, ζητήματα που πρέπει να μπουν σε σωστές βάσεις κλπ. Δεν είναι κάτι που γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, ούτε έχει αντικείμενο μόνο το οικονομικό. Χρειάζεται μια μελέτη, τι θέλουμε εμείς, τι θέλει η Περιφέρεια», σχολίασε από την πλευρά της η Σοφία Σακοράφα. «Το μνημόνιο συνεργασίας είναι ένα χαρτί. Εκείνο που έχει σημασία είναι η πράξη. Αυτήν τη στιγμή είμαστε σε επαφή με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για ένα πρόγραμμα συνεργασίας που θα ενισχύσει τον στίβο της περιοχής μας. Το μνημόνιο κάποια στιγμή θα γίνει. Ο στίβος για την Πάτρα είναι η μεγαλύτερη πηγή αριθμού διανυκτερεύσεων για την πόλη, έχουμε ξεπεράσει και το Καρναβάλι, τα στοιχεία υπάρχουν», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου Βαγγέλης Τζελάτης.