Η τέχνη του να βγαίνεις ραντεβού με τον εαυτό σου – Γιατί πρέπει να το δοκιμάσεις

Στην Ελλάδα η αλήθεια είναι, πως δεν έχουμε συνηθίσει να βγάζουμε τον εαυτό μας ραντεβού και να τον φροντίζουμε με αυτόν τον τρόπο.

Η τέχνη του να βγαίνεις ραντεβού με τον εαυτό σου – Γιατί πρέπει να το δοκιμάσεις Φωτογραφία από cottonbro studio (pexels.com)

Είναι μεσημέρι Παρασκευής και μόλις έχω τελειώσει δουλειά. Η βροχή έχει σταματήσει και έχω μία ώρα μπροστά μου μέχρι να χρειαστεί να βρεθώ στην άλλη άκρη της πόλης. Αντί να πηγαινοέρχομαι στα μαγαζιά χωρίς σκοπό, αποφασίζω να περάσω λίγο πολύτιμο και ουσιαστικό χρόνο με τον εαυτό μου.

Παίρνω τις τσάντες και τα πράγματά μου και κατευθύνομαι σε μία καφετέρια που ανακάλυψα πριν μερικές ημέρες. Μπαίνω μέσα και λέω με χαμόγελο, σχεδόν με περηφάνια «τραπέζι για μία, θα ήθελα να φάω κάτι και να πιω ένα ποτήρι κρασί».

Στην Ελλάδα η αλήθεια είναι, πως δεν έχουμε συνηθίσει να βγάζουμε τον εαυτό μας ραντεβού και να τον φροντίζουμε με αυτόν τον τρόπο. Περιμένουμε να το κάνουμε με κάποιο άλλο πρόσωπο ή έστω, με τους φίλους μας, αλλιώς ίσως να μοιάζει και παράταιρο.

Μόνο αυτό δεν είναι όμως, και μπορώ να στο εγγυηθώ. Η καθημερινότητα έχει τόσο τρελούς ρυθμούς που συνήθως, πρέπει νοητά και σωματικά, να βρίσκεσαι σε δέκα μεριές ταυτόχρονα, τόσο που ενίοτε, ξεχνάς να προσέχεις τον εαυτό σου και ξεχνάς να ακούς τις δικές σου ανάγκες.

Γιατί να περιμένεις όμως, κάποιος άλλος να σε φροντίσει και να μην το κάνεις πρώτα εσύ για τον εαυτό σου;
Ακόμα κι αν αισθάνεσαι αμήχανα τις πρώτες φορές, ακόμα και εάν εισπράττεις περίεργα βλέμματα που μπορεί να κρύβουν μία «λύπηση» ή μία αρνητική ενέργεια (των άλλων), σκέψου ποιος είναι ο σκοπός: να αφιερώσεις πολύτιμο χρόνο σε σένα.

Μπορείς να απολαύσεις το γεύμα σου, να πιεις ένα ποτήρι κρασί, έναν πρωινό καφέ, να διαβάσεις ένα βιβλίο, να ακούσεις ένα podcast, να καταγράψεις τις σκέψεις σου σε ένα τετράδιο, ακόμα και να οργανώσεις την ατζέντα των όσων έχεις να κάνεις. Όλα είναι αποδεκτά, ανάλογα με το πώς αισθάνεσαι εσύ.

Έχει μια περίεργη ελευθερία αυτή η συνήθεια. Ελευθερία από στερεοτυπικές εικόνες, αλλά κυρίως, την ελευθερία να δημιουργείς τον δικό σου χωροχρόνο που, το ξέρεις και το ξέρω, έχουμε τόσο ανάγκη μέσα στους πανικόβλητους ρυθμούς στους οποίους κινούμαστε συνήθως.

Είναι ένας τρόπος να μάθεις περισσότερο τον εαυτό σου, να δοκιμάσεις νέα πράγματα, να δεις τι σου αρέσει, να ενισχύσεις την ανεξαρτησία σου και κυρίως, να κάνεις πράξη το πιο σημαντικό μήνυμα: ότι αγαπάς τον εαυτό σου.

Όσο κλισέ και εάν σου ακούγεται ή όσο κι αν σε φοβίζει να βγεις μόνη σου ραντεβού με τον εαυτό σου, γιατί μπορεί να ακούσεις περίεργα σχόλια ή να λάβεις αδιάκριτα βλέμματα, κάν’το για σένα και κάν’το περήφανα.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ