Η θέση της Ελλάδας στους χάρτες ECDC για τον εμβολιασμό

image 628438

Στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (ECDC) παρουσιάζουν μια γενική εικόνα της πορείας των σχεδίων εμβολιασμού  κατά της Covid σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. 

Δείχνουν επίσης τον αριθμό των δόσεων που έχουν διατεθεί από τους κατασκευαστές στην κάθε χώρα για το κάθε ένα από τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί στην Ε.Ε. όπως και τον αριθμό των ατόμων που έχουν λάβει την πρώτη δόση, καθώς και εκείνων που έχουν εμβολιαστεί πλήρως. 

Τα κριτήρια αναζήτησης συμπεριλαμβάνουν τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας και τους νοσηλευόμενους σε κέντρα μακροχρόνιας περίθαλψης. 

Ειδικότερα, παρουσιάζονται τα ποσοστά των ενήλικων πολιτών που έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου κατά της Covid σε χώρες της Ε.Ε. και τον Ε.Ο.Χ..

Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία, η Ελλάδα έχει εμβολιάσει με την πρώτη δόση, το 23,6% του ενήλικου πληθυσμού της. 

Πλήρως εμβολιασμένοι

Επιπλέον, με βάση τον δεύτερο χάρτη που ακολουθεί, ο οποίος δείχνει τα ποσοστά των πλήρως εμβολιασμένων, στην Ελλάδα έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις το 10,3% των ενήλικων πολιτών. 

Ανά πληθυσμιακή ομάδα στην Ε.Ε.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ECDC, σε ό,τι αφορά τους ηλικιωμένους από 80 ετών και άνω, έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση το 77,3%, ενώ το 53,8% έχει λάβει και τις δύο δόσεις, σύμφωνα με καταγεγραμμένα στοιχεία από 24 χώρες.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας, το 76% έχει λάβει την πρώτη δόση και το 51,6% έχει εμβολιαστεί πλήρως, με βάση καταγεγραμμένα στοιχεία από 16 χώρες. 

Τέλος, σε ό,τι αφορά τους πολίτες άνω των 18, το ECDC αναφέρει ότι το 26,3% έχει κάνει την πρώτη δόση και το 9,8% έχει λάβει και τη δεύτερη, σύμφωνα με στοιχεία από 30 χώρες.

Πόσα εμβόλια έχουν διατεθεί

Σύμφωνα με το ECDC, συνολικά στα ευρωπαϊκά κράτη, εώς σήμερα, έχουν μοιραστεί:

  • 104.546.038 εμβόλια των Pfizer/BioNTech
  • 14.421.341 της Moderna
  • 33.545.676 της AstraZeneca
  • 773.162 της Johnson & Johnson
  • 1.700.000 της κινεζικής Sinopharm
  • 1.320.000 από το ρωσικό Sputnik V 
  • 1.056.885 που χαρακτηρίζονται ως «άγνωστα»

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

rapid test
voultepsi
fotiaaaaa
fotia