Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στις υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος είναι δικηγόρος και τακτικό μέλος του ΔΣ του ΚΟΔΗΠ.

Με έκπληξη, διάβασα την ανακοίνωση του Δημάρχου Πατρέων κυρίου Κ. Πελετίδη, για τη στάση που πρόκειται να τηρήσει η δημοτική αρχή στο θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων και το μέτρο της αναστολής της εργασίας, για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν, όπου υποστηρίζεται ότι “Η αναγκαιότητα του εμβολιασμού είναι θέμα πρόληψης”!!!

Ως μαχόμενος δικηγόρος τάσσομαι υπέρ του δικαιώματος στην εργασία, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Συντάγματός μας για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του εργαζόμενου, την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, την προστασία της ανθρώπινης αξίας, της αξιοπρέπειας και της υγείας των πολιτών. Όλες αυτές οι διατάξεις δεν είναι κενές περιεχομένου, αλλά, αποτελούν τη βάση της διασφάλισης της ποιότητας ζωής κάθε ανθρώπου, στο σύγχρονο κράτος μας.
Η εργασία είναι το κύριο νόμιμο μέσο βιοπορισμού, πράξη ανάπτυξης και ολοκλήρωσης της προσωπικότητάς μας, είναι πράξη ελευθερίας.

Το μεροκάματο, ο μισθός, η αμοιβή, η αποζημίωση έργου κ.λπ. δεν είναι μόνο χρήμα, αλλά και αναγνώριση των επακόλουθων της δουλειάς του εργαζόμενου, του επιστήμονα, του ελεύθερου επαγγελματία.

Η εργασία λοιπόν, είναι και πράξη ευθύνης, γιατί η ουσία της επιστρέφει στην κοινωνία, ως το “καλό” αποτέλεσμα της συνύπαρξης των ανθρώπων.

Κατ’ ακολουθία, είναι αδύνατο να μείνουμε αδιάφοροι στη σχετική ανακοίνωση του Δημάρχου Πατρέων, που με επίφαση δημοκρατικότητας για άλλη μια φορά, διατυπώνει μια πολιτική επιλογή που γνωρίζει εξ’ αρχής ότι είναι λάθος, αφού, τάσσεται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υπαλλήλων, υποστηρίζει ότι με τα λόγια θα πρέπει να πεισθούν όσοι αρνούνται να εμβολιασθούν, όμως, προσθέτει ότι θα πάρει όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα, προφανώς, για να καθησυχάσει τους ανησυχούντες συμπολίτες μας.

Αλήθεια, με πάνω από 14.000 νεκρούς στην πατρίδα μας και ενώ η επιστήμη μας προσφέρει μια πρώτη δύναμη πυρός κατά της ασθένειας, εμείς ακόμα θα συζητάμε;

Ως τακτικό μέλος του Δ.Σ. του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.), όπου υπάγονται οι παιδικοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ, τα ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” κ.λπ. και εξυπηρετούνται ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ανήμποροι συμπολίτες μας, θα φέρω μεγάλη ευθύνη, εάν σιωπήσω μπροστά σε αυτό το νέο “φιλολαϊκό” λάθος της δημοτικής αρχής.

Είναι η ώρα να ακολουθήσουμε τη φωνή της λογικής, γιατί πλέον το αναγκαίο, είναι προφανές!

 

# TAGS:
Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ