Η Ζαγορά ο παραδοσιακός οικισμός με την αυθεντική, πηλιορείτικη ατμόσφαιρα – ΦΩΤΟ

Η Ζαγορά είναι από τα ιστορικότερα χωριά του Πηλίου, η ο οποία μάλιστα έχει ανακηρυχθεί και ως παραδοσιακός οικισμός και φημίζεται ιδιαιτέρως για τα περίφημα Ζαγορίσια μήλα, τα οποία αποτελούν και το πιο δημοφιλές προϊόν.

ΖΑΓΟΡΑ

Στο Πήλιο αδιαμφισβήτητα είναι ένας προορισμός παντός καιρού. Ωστόσο, ο χειμώνας οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι του ταιριάζει λίγο περισσότερο. Είναι, βλέπετε, η ομορφιά και το μεγαλείο του βουνού των Κενταύρων που το κάνουν πιο ατμοσφαιρικό και μαγικό με τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Ένα από τα χωριά που αδιαμφισβήτητα συμπυκνώνουν στα σοκάκια και τις πλατείες του όλη την πηλιορείτικη αισθητική είναι η Ζαγορά, από τα ιστορικότερα χωριά του Πηλίου, η ο οποία μάλιστα έχει ανακηρυχθεί και ως παραδοσιακός οικισμός και φημίζεται ιδιαιτέρως για τα περίφημα Ζαγορίσια μήλα, τα οποία αποτελούν και το πιο δημοφιλές προϊόν της Ζαγοράς -έχουν συμπεριληφθεί στο ευρωπαϊκό σύστημα πιστοποίησης Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.

Το χωριό, που συναντάται σε μια κατάφυτη πλαγιά στο Ανατολικό Πήλιο και προσφέρει άπλετη θέα στο Αιγαίο, είναι χωρισμένο σε τέσσερις συνοικίες -Άγιος Γεώργιος, Αγία Παρασκευή, Σωτήρα και Αγία Κυριακή- και ξελογιάζει από την πρώτη κιόλας στιγμή όσους βρεθούν στην «αγκαλιά» της, καθώς ξεχωρίζει ιδιαιτέρως τόσο για την αρχοντιά της, όσο και για την πλούσια φύση που την περιβάλλει.

Υπέροχα πέτρινα αρχοντικά, όμορφες εκκλησίες, πέτρινα γεφύρια και τρεχούμενα νερά με πηγές συνθέτουν το φωτογραφικό κολάζ του χωριού. Στην πλατεία της Ζαγοράς και κάτω από αιωνόβια πλατάνια ταβέρνες με παραδοσιακή αισθητική και ρετρό καφενεία, συστήνουν τους επισκέπτες της στην πιο αυθεντική πλευρά της.

Μάρτυρες της σπουδαίας ιστορίας του χωριού -τότε που τα περίφημα καράβια της Ζαγοράς ξεκινούσαν το ταξίδι τους από το λιμάνι του χωριού για να μεταφέρουν τα ξακουστά προϊόντα της περιοχής στα διάφορα λιμάνια της Ευρώπης- τα επιβλητικά αρχοντικά του.

Η φύση στο μεγαλείο της

Οι λάτρεις της φύσης και των ήρεμων ρυθμών θα απολαύσουν το ταξίδι τους στο αρχοντικό χωριό του Πηλίου, καθώς το περιβάλλον του προσφέρεται για απολαυστικούς περιπάτους μέσα στη φύση. Μάλιστα, ένα από τα μονοπάτια που ξεκινάει από την πλατεία του Αγίου Γεωργίου οδηγεί στην παραλία του Χορευτού μέσα από μια ειδυλλιακή διαδρομή στην πλούσια φύση.

ΖΑΓΟΡΑ

ΖΑΓΟΡΑ

ΖΑΓΟΡΑ

ΖΑΓΟΡΑ

ΖΑΓΟΡΑ

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments