Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας: Στηρίζει την ασφαλή λειτουργία του Καραμανδανείου Νοσοκομείου

Ο Ιατρικός Σύλλογος είχε παρέμβει έγκαιρα ζητώντας την άμεση προκήρυξη των θέσεων αναισθησιολογίας στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο, στην Πάτρα.

Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας: Στηρίζει την ασφαλή λειτουργία του Καραμανδανείου Νοσοκομείου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας στηρίζει την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του μοναδικού παιδιατρικού Νοσοκομείου εκτός Αθηνών και είχε παρέμβει έγκαιρα αρμοδίως, ζητώντας την άμεση προκήρυξη των θέσεων αναισθησιολογίας, με σκοπό να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες.

Σε ανακοίνωση του αναφέρεται:

«Οι αναισθησιολόγοι είναι απαραίτητοι για τη καθημερινή λειτουργία του Καραμανδανείου νοσοκομείου και όχι μόνο για τη διενέργεια των παιδιατρικών χειρουργείων.

Η άσκηση της παιδιατρικής αναισθησιολογίας προϋποθέτει ειδική εκπαίδευση /εμπειρία και απαιτεί οργανωμένη ομάδα και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Είναι προφανές ότι οι μετακινημένοι συνάδελφοι, από διάφορα Νοσοκομεία της Περιφέρειας μας, δεν είναι υπεύθυνοι για το πρόβλημα που έχει προκύψει και είναι, το λιγότερο άτοπο, να στοχοποιούνται άδικα.

Με ευθύνη των αρμοδίων,  καθυστέρησαν αναίτια οι διαδικασίες προκήρυξης και διορισμού αναισθησιολόγων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το σημερινό αδιέξοδο.

Δεδομένου ότι προκηρύχθηκε σήμερα η θέση Διευθυντού και Επιμελητού Α’, ζητούμε την άμεση προκήρυξη των δύο άλλων θέσεων επιμελητών Β’ (με το χαρακτήρα του επείγοντος), που προβλέπονται από τον Οργανισμό του Νοσοκομείου και επίσπευση των κρίσεων, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του Καραμανδανείου Νοσοκομείου».

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ