Ιατρικός Σύλλογος Πατρών: Μας αγνόησαν εντελώς

image 568447

«Θεσμικό βαρύτατο ατόπημα εκ μέρους του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας» χαρακτηρίζει η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών τη μη κλήση του στην προχθεσινή σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά στην Πάτρα.

«Εκτός από το καθ’ ύλην αρμόδιο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου θεσμικό όργανο για τη διαχείριση μιας κρίσιμης κατάστασης για τη δημόσια υγεία, εκπροσωπεί τους 2.000 γιατρούς της πόλης μας που δίνουν μάχη στην πρώτη γραμμή. Είτε μέσα στα νοσοκομεία, είτε στην πρωτοβάθμια περίθαλψη» επισημαίνει η πρόεδρος του Συλλόγου Αννα Μαστοράκου μεταφέροντας τη θέση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

Η ίδια προσθέτει: «Μας προκάλεσε αλγηνή εντύπωση το γεγονός αυτό διότι ως Σύλλογος έχουμε δώσει κατάλογο εθελοντών όχι μόνον για τα νοσοκομεία αλλά και για τις εμβολιαστικές γραμμές. Γιατροί, πέραν των ειδικοτήτων που έχει ζητήσει το Υπουργείο, ανάμεσα στους οποίους κι εγώ έχουμε δηλώσει εθελοντές για τα Εμβολιαστικά Κέντρα. Μπορούμε να ενισχύσουμε τις εμβολιαστικές γραμμές με τη συμμετοχή μας», εξηγεί η κ. Μαστοράκου καικαταλήγει:

«Αυτή τη στιγμή έχω πολλά τηλέφωνα συναδέλφων οι οποίοι νιώθουν αγανακτισμένοι με αυτή τη συμπεριφορά της πολιτείας που δείχνει ότι θέλει να δημιουργεί μέτωπα με τον ιατρικό κόσμο και μάλιστα σε μία περιοχή που βρίσκεται σε βαθύ κόκκινο εδώ και δύο μήνες».  

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΛΥΜΑΤΩΝ

Η εξέταση των λυμάτων δείχνουν τάση σταθεροποίησης αλλά και μείωσης σε κάποιες περιπτώσεις. Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου και της Πάτρας.

Συμπεράσματα: Την εβδομάδα 22-28 Μαρτίου 2021 παρατηρούνται σταθεροποιητικές ή πτωτικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 15-21 Μαρτίου 2021 στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των περιοχών που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα στην Πάτρα την τελευταία εβδομάδα (22-28/3/21), παρατηρείται αποκλιμάκωση της παρουσίας SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα με μείωση (- 60%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου του ιικού φορτίου, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, 15-21/03/21.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ