Ιδρύθηκε Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στη Νεάπολη του Δήμου Μονεμβασίας

Η σχολή Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού (πλοιάρχων) έχει πλέον ιδρυθεί στη Νεάπολη του Δήμου.

Ιδρύθηκε Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στη Νεάπολη του Δήμου Μονεμβασίας

Ο Δήμος Μονεμβασίας θα φιλοξενήσει την νέα Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού της χώρας σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε, για την ίδρυση, οργάνωση, διοίκηση και λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Λακωνίας και της Σχολής Πλοιάρχων αυτής.

Η σχολή Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού (πλοιάρχων) έχει πλέον ιδρυθεί στη Νεάπολη του Δήμου.

«Μια μεγάλη ημέρα χαράς για τους απανταχού Βατικιώτες και όλους τους κατοίκους του Δήμου Μονεμβασίας. Μια τεράστια προσπάθεια ετών έφθασε σε αίσιο τέλος. Το φαινομενικά αδύνατο έγινε δυνατό χάρη στις επίμονες προσπάθειες της δημοτικής αρχής και όλων όσων πίστεψαν και βοήθησαν στην ίδρυσή της» αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης.

«Ο γενικότερος πληθυσμός του Δήμου μας (Μονεμβάσια, Νεάπολη, Κυπαρίσσι, Γέρακας, Πλύτρα, Ελιά κλπ) ασχολείται διαχρονικά με τη ναυτιλία, καθώς και των όμορων Δήμων Ελαφονήσου και Κυθήρων.

Ειδικότερα ο Βατικιώτικος πληθυσμός δραστηριοποιείται ανέκαθεν στα ναυτικά επαγγέλματα, πλοίαρχοι, μηχανικοί, επαγγελματίες ναυτικοί, αλιείς κ.α. καταξιωμένοι στο χώρο του πολεμικού και εμπορικού ναυτικού (κρουαζιερόπλοια, δεξαμενόπλοια, φορτηγά κλπ)» ήταν μερικά από τα λόγια που είχε γράψει απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Δήμαρχος προκειμένου να δει να γίνεται πραγματικότητα η ίδρυση της σχολής πλοιάρχων στην Μονεμβασία.

Στην ίδια επιστολή ο Δήμαρχος είχε επίσης αναφερθεί στις εγκαταστάσεις που θα χρειαστούν: «Για την υλοποίηση της εκπαιδευτικής υποδομής,  ο Δήμος μας θα διαθέσει άμεσα για τη στέγασή της, υπάρχον κτίριο επαρκές, κατάλληλο και λειτουργικό  εμβαδού 1.625,97 τμ στην παραλία της Νεάπολης, καθώς και θα συνδράμει σε οτιδήποτε περαιτέρω απαιτηθεί

Το κτίριο εκτείνεται σε 3 επίπεδα με 10 αίθουσες διδασκαλίας, αμφιθέατρο, αίθουσα εκδηλώσεων, 2 αίθουσες Γυμναστηρίου, αίθουσες καθηγητών, γραφεία, αποθήκες, βοηθητικοί χώροι, χώροι υγιεινής κ.λ.π.

Ακολουθήστε το pelop.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα νέα και τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments