Ηγουμενίτσα: Πώς έγινε η δολοφονία της 25χρονης – Το σκηνικό ληστείας που έστησε ο 27χρονος

Ο καβγάς για τα 2.000 ευρώ, οι πολλαπλές μαχαιριές και το τηλεφώνημα στην Αμεση Δράση – Ο 27χρονος εμφανίστηκε ως θύμα επίθεσης από τέσσερις κουκουλοφόρους

Ηγουμενίτσα: Πώς έγινε η δολοφονία της 25χρονης – Το σκηνικό ληστείας που έστησε ο 27χρονος

Με ένα σκηνικό που, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, επιχείρησε να παραπλανήσει τις Αρχές προσπάθησε ο 27χρονος να καλύψει τη δολοφονία της 25χρονης πρώην συντρόφου του στην Ηγουμενίτσα.

Η 25χρονη εντοπίστηκε αιμόφυρτη σε κιόσκι στον ποδηλατόδρομο της περιοχής, το βράδυ της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου. Λίγα λεπτά αργότερα, ο 27χρονος τηλεφώνησε και ο ίδιος στην Αμεση Δράση, υποστηρίζοντας ότι είχαν δεχθεί επίθεση από αγνώστους.

Το αρχικό σενάριο, ωστόσο, άρχισε να καταρρέει κατά την έρευνα των αστυνομικών.

Ο καβγάς και η επίθεση

Σύμφωνα με την ομολογία του 27χρονου, ο ίδιος και η 25χρονη είχαν συναντηθεί στο κιόσκι του ποδηλατόδρομου. Το πρώην ζευγάρι είχε χωρίσει περίπου έναν μήνα νωρίτερα και, σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε, μεταξύ τους ξέσπασε καβγάς για οικονομική διαφορά.

Ο 27χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι η 25χρονη του χρωστούσε 2.000 ευρώ. Κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης, σύμφωνα με τον ίδιο, εκείνη τον έβρισε και ο ίδιος «θόλωσε».

Ακολούθησε η επίθεση με μαχαίρι.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι στο σώμα, στον θώρακα και στη ράχη της 25χρονης, ενώ διαπιστώθηκαν δύο βαθιά τραύματα στον τράχηλο και ένα ακόμη στο πόδι.

Η γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της.

Διαβάστε επίσης: «Τσακωθήκαμε και θόλωσα» – Ομολόγησε ότι σκότωσε την 25χρονη σύντροφό του ο 27χρονος στην Ηγουμενίτσα

Το τηλεφώνημα που άλλαξε την εικόνα

Στις 21:39, διερχόμενος πολίτης εντόπισε την 25χρονη αιμόφυρτη και κάλεσε το ΕΚΑΒ.

Πέντε λεπτά αργότερα, στις 21:44, τηλεφώνησε στην Αμεση Δράση και ο 27χρονος. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο τον βρήκαν τραυματισμένο και με αμυχές και αρχικά τον αντιμετώπισαν ως ακόμη ένα θύμα της επίθεσης.

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι τέσσερις κουκουλοφόροι τους είχαν επιτεθεί με σκοπό να τους ληστέψουν.

Το σενάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ήταν σκηνοθετημένο.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να εξετάζουν τις αντιφάσεις στην περιγραφή του και τα ευρήματα από το σημείο. Ο 27χρονος τελικά φέρεται να παραδέχθηκε ότι η επίθεση στους δύο δεν έγινε από άγνωστους δράστες, αλλά ότι ο ίδιος είχε σκοτώσει την πρώην σύντροφό του.

Παράλληλα, υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου είχε πετάξει το μαχαίρι.

Οι αμυχές που φέρεται να προκάλεσε ο ίδιος

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την έρευνα έχουν και τα τραύματα που έφερε ο 27χρονος.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε τραύματα κυρίως στην αριστερή πλευρά του θώρακα, κοντά στην καρδιά. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε αρχικά ότι προκλήθηκαν κατά την επίθεση των υποτιθέμενων ληστών.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, όμως, οι τραυματισμοί φέρεται να προκλήθηκαν από τον ίδιο, στο πλαίσιο της προσπάθειας να κάνει πιστευτό το σενάριο της ληστείας.

Ένα από τα τραύματα ήταν ιδιαίτερα βαθύ και είχε προκαλέσει κάκωση στον αριστερό πνεύμονα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί παροχέτευση.

Ο 27χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.

Τα ερωτήματα για το κίνητρο

Οι Αρχές εξετάζουν πλέον το σύνολο των στοιχείων που προηγήθηκαν της συνάντησης των δύο πρώην συντρόφων, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ο 27χρονος έφτασε στην Ηγουμενίτσα.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η οικονομική διαφορά που, σύμφωνα με την ομολογία του, προκάλεσε τον καβγά, αλλά και το γεγονός ότι στη συνάντηση είχε μαζί του μαχαίρι.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να αποσαφηνιστεί αν η επίθεση προέκυψε κατά τη διάρκεια του καβγά ή αν υπήρχε προηγούμενος σχεδιασμός.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125

Από το Δίκτυο