Ηγουμενίτσα: Το τελευταίο αντίο στην 25χρονη Πηνελόπη – Συγκλονίζουν τα ιατροδικαστικά ευρήματα
Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρέτησαν την 25χρονη απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πατρών – Η οικογένεια ζήτησε αντί στεφάνων ενίσχυση στο Κέντρο Διοτίμα
Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία της 25χρονης Πηνελόπης, η οποία δολοφονήθηκε στην Ηγουμενίτσα. Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στη Μεταμόρφωση, προκειμένου να πουν το τελευταίο αντίο στη νεαρή γυναίκα.
Η Πηνελόπη ήταν απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πατρών, γεγονός που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη συγκίνηση και στην πανεπιστημιακή κοινότητα.
Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση φωτίζουν τις συνθήκες του θανάτου της 25χρονης. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο ιατροδικαστής κατέγραψε συνολικά 14 τραύματα από μαχαίρι.
Τα δύο σοβαρότερα τραύματα εντοπίστηκαν στον τράχηλο και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν αυτά που προκάλεσαν τον θάνατό της. Στην πλάτη της καταγράφηκαν ακόμη επτά τραύματα, ορισμένα από τα οποία ήταν ιδιαίτερα βαθιά και προκάλεσαν κακώσεις σε ζωτικά όργανα, μεταξύ των οποίων ο πνεύμονας, το ήπαρ και η σπλήνα.
Τραύματα εντοπίστηκαν και στα χέρια της 25χρονης, μεταξύ άλλων στον αντίχειρα. Τα συγκεκριμένα ευρήματα, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την ιατροδικαστική εξέταση, παραπέμπουν σε προσπάθεια άμυνας και συγκράτησης της λεπίδας.
Αναμένεται η απολογία του 27χρονου
Για την υπόθεση έχει συλληφθεί ο 27χρονος πρώην σύντροφος της 25χρονης, ο οποίος φέρεται να έχει ομολογήσει την πράξη του. Νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Φιλιατών.
Η απολογία του αναμένεται την Πέμπτη ενώπιον των αρμόδιων Αρχών. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα απολογηθεί στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται, ή εάν θα πάρει εξιτήριο, εφόσον το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του, ώστε να μεταφερθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας.
«Όχι άλλες γυναικοκτονίες»
Την Τρίτη, κάτοικοι της Ηγουμενίτσας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της πόλης και πραγματοποίησαν πορεία έως το Κιόσκι, στο σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρή η 25χρονη.
Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την οργή και τη θλίψη τους για την υπόθεση και ζήτησαν να σταματήσουν οι δολοφονίες γυναικών, φωνάζοντας το σύνθημα «όχι άλλες γυναικοκτονίες».
Η επιθυμία της οικογένειας
Ιδιαίτερη σημασία έχει και η επιθυμία της οικογένειας της Πηνελόπης για την ημέρα της κηδείας.
Οι οικείοι της 25χρονης ζήτησαν αντί στεφάνων να προσφερθούν χρήματα στο Κέντρο Διοτίμα, το οποίο δραστηριοποιείται στην υποστήριξη γυναικών που έχουν υποστεί έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία.
Με αυτόν τον τρόπο, η οικογένεια επέλεξε να συνδέσει το τελευταίο αντίο στην Πηνελόπη με την έμπρακτη στήριξη γυναικών που βρίσκονται αντιμέτωπες με τη βία.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το Acer Googlebook 14 είναι το πρώτο convertible Googlebook
Χέιντεν Πανετιέρ: H ανακοίνωση του ιατροδικαστή για την αιτία θανάτου της
ΑΣΕΠ 3Κ/2026: Εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για την κατηγορία ΠΕ στην ΥΠΑ
Ερευνητές έδειξαν ότι μια κάμερα μπορεί να μετρήσει την απόδοση στα φωτοβολταϊκά.
Η Δυτική Ελλάδα στα ευρωπαϊκά οικοσυστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης ΦΩΤΟ
