Ηλεία: Αυξάνονται επικίνδυνα τα περιστατικά bullying στον Πύργο – Τέσσερις περιπτώσεις σε δύο μέρες

Αυξάνονται τα περιστατικά bullying και σχολικού εκφοβισμού στον Πύργο Ηλείας.

Ηλεία

Αυξητική είναι η τάση των περιστατικών bullying και σχολικού εκφοβισμού στον Πύργο Ηλείας. Όλο καιπιο πολλά περιστατικά λαμβάνουν χώρα με συμπλοκές μαθητών.

Σήμερα και χθες  καταγράφηκαν τέσσερα περιστατικά, για τα οποία δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις από τα εμπλεκόμενα άτομα ή τους γονείς τους, ωστόσο έχουν περιέλθει σε γνώση των αστυνομικών αρχών και ερευνώνται.

Σε περιστατικό που συνέβη το πρωί της Παρασκευής στο 2ο γυμνάσιο. Ένας μαθητής από άλλο σχολείο, πήδηξε τα κάγκελα από την πλευρά του πάρκου ΣΠΚ για να συναντήσει φιλικό του πρόσωπο. Στο προαύλιο, τον κοίταξε ένας μαθητής, ρώτησε γιατί τον κοιτάει, ο μαθητής ανταπάντησε και ο πρώτος “εξωσχολικός” επιτέθηκε και χτύπησε τον δεύτερο μαθητή.

Μόνο που συμπτωματικά, ο μαθητής αυτός του 2ου γυμνασίου, έχει δεχθεί το προηγούμενο διάστημα άλλες δύο επιθέσεις από εξωσχολικούς. Ωστόσο ξεκαθαρίστηκε πως τα προηγούμενα περιστατικά δεν συνδέονται με το σημερινό.

Στο 4ο γυμνάσιο Πύργου συνεχίζεται η ένταση μεταξύ μαθητών, που φαίνεται να έχουν χωριστεί σε ομάδες και δυστυχώς η εκπαιδευτική κοινότητα δεν λαμβάνει τα μέτρα που απαιτούνται ώστε να κλείσει αυτός ο κύκλος έντασης και βίαιων καταστάσεων στο σχολείο.

Σήμερα λοιπόν υπήρξε και νέα ένταση, σε συνέχεια περιστατικό που συνέβη την περασμένη Τρίτη και μάλιστα επενέβη τότε και η Αστυνομία, καθώς η ένταση μεταφέρθηκε και μεταξύ γονέων.

Επεισόδιο μεταξύ μαθητών συνέβη και κοντά στο 3ο ΓΕΛ Πύργου σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Χθες υπήρξε άλλο περιστατικό με ομάδες μαθητών από δύο σχολεία, κοντά στο 1ο γυμνάσιο Πύργου. Σύμφωνα με πληροφορίες μαθητές από το 1ο και το 4ο γυμνάσιο συνεπλάκησαν σε ένα περιστατικό έντασης με μεγάλη διάρκεια, όπου μαθητές δέχθηκαν σοβαρά χτυπήματα.

Σε δηλώσεις του σήμερα το μεσημέρι, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Πλεμμένος αναφέρθηκε στα περιστατικά αυτά και σημείωσε πως γίνεται από την πλευρά του δήμου σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τα σχολεία αλλά και την Αστυνομία, προσπάθειες για την πάταξη του φαινομένου.

“Δυστυχώς σήμερα για άλλη μία φορά, είχαμε μία μέρα γεμάτη bullying και φασαρίες. Αρχίσαμε το πρωί να επισκεπτόμαστε σχολεία με το Δήμο για την σχολική μέρα αθλητισμού, αλλά τελικά καταλήξαμε να προσπαθούμε να χωρίσουμε διάφορες ομάδες από διάφορα περιστατικά που έγιναν σε σχολεία της πόλης.

Δυστυχώς το θέμα έχει ξεφύγει, δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί στην πορεία, καλώ όλους τους φορείς είτε τον Σύλλογο δασκάλων, είτε την ΕΛΜΕ, την αστυνομία, προκειμένου να κάνουμε κάτι όλοι μαζί και να σώσουμε την κατάσταση που έχει ξεφύγει γενικότερα” είπε μεταξύ άλλων.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ