Ηλεία: Αύξηση τέλους και «εισαγωγή» σκουπιδιών στο ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς

«Σκληρό ροκ» στη διαχείριση στερεών αποβλήτων. Προβλέπεται θερμό επεισόδιο με φόντο την «Τριανταφυλλιά».

Ηλεία: Αύξηση τέλους και «εισαγωγή» σκουπιδιών στο ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς

Την εδώ και τώρα συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του νομού ζητά ο δήμαρχος του Πύργου, Παναγιώτης. Αντωνακόπουλος, με φόντο την επικείμενη αύξηση στα 20 ευρώ τον τόνο των τελών ταφής των υπολειμμάτων στον ΧΥΤΥ της «Τριανταφυλλιάς», την οποία χαρακτηρίζει δυσβάστακτη.

Καλεί επιπλέον τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ, Γιάννη Λυμπέρη, να δώσει στα μέλη του φορέα διαχείρισης στοιχεία και για ένα άλλο θέμα, για τις ποσότητες απορριμμάτων που θα έρθουν από άλλες περιοχές στο ΧΥΤΥ της «Τριανταφυλλιάς» και κάτω από ποιες συμφωνίες.

«Πρέπει να ενημερωθούμε και πρέπει επίσης να πάρουμε απόφαση ως ΦΟΔΣΑ εκφράζοντας τη διαφωνία μας γι’ αυτό το υψηλό τέλος που επιβάλλεται έτσι αιφνιδιαστικά και μέσα σε τέτοιες συνθήκες οικονομικής δυσκολίας για όλη την κοινωνία», τονίζει ο κ. Αντωνακόπουλος.

Η αύξηση των τελών στα 20 ευρώ ανά τόνο θα είναι, σύμφωνα με το δήμαρχο του Πύργου, καταστροφική για τους πολίτες οι οποίοι θα δουν αναγκαστικά τα τέλη καθαριότητας να αυξάνονται. «Αυτό είναι ασυμβίβαστο με τις κρατούσες οικονομικές συνθήκες», ξεκαθαρίζει ο κ. Αντωνακόπουλος.
Ο ίδιος καλεί τον δήμαρχο Ηλιδας, Γιάννη Λυμπέρη, να δώσει αναλυτικά στοιχεία για τις ποσότητες των απορριμμάτων που θα έρθουν από άλλες περιοχές της χώρας στην «Τριανταφυλλιά»- στο ΧΥΤΥ και στη ΜΕΑ. Ζητά στοιχεία για το περιεχόμενο των συμφωνιών καθώς και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν. «Αυτή η διαχείριση των ποσοτήτων θα αποφέρει έσοδα στη Μονάδα και στην επιχείρηση «Μεσόγειος». εμείς ως Δήμοι κερδίζουμε κάτι από αυτό;» διερωτάται ο κ. Αντωνακόπουλος, σε έντονο ύφος.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ