Ηλεία: Από την ΕΤΑΔ στην Ολυμπία ο «Ξένιος Ζεύς»

Από κτήριο «φάντασμα» μετατρέπεται σε Κέντρο Πολιτισμού

Ηλεία: Από την ΕΤΑΔ στην Ολυμπία ο «Ξένιος Ζεύς» Παρακμή και εγκατάλειψη, σήμερα, στο ιστορικό ξενοδοχείο

Στην κυριότητα του Δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας για 30 χρόνια πέρασε το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου «Ξένιος Ζεύς».

Η σύμβαση παραχώρησης, η οποία υπογράφηκε ανάμεσα στο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ, Στέφανο Βλαστό, και τον δήμαρχο της Ολυμπίας, Γιώργο Γεωργιόπουλο, ανοίγει το δρόμο για την αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου κτηρίου που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης.

Το σχέδιο του Δήμου είναι μεγαλόπνοο καθώς στοχεύει στη μετατροπή των 15.495 τετραγωνικών μέτρων ακινήτου σε κέντρο πολιτισμού διεθνούς ακτινοβολίας, το οποίο, μαζί με το Διεθνές Αθλητικό Κέντρο Αρχαίας Ολυμπίας, σχεδιάζεται να συμπεριληφθεί στα χρηματοδοτούμενα από την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση έργα, με εξασφαλισμένους πόρους.

Πεποίθηση του Δήμου είναι ότι η μεταμόρφωση του εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου πρέπει να είναι αποτέλεσμα ενός διεθνούς διαγωνισμού εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως θα ανταποκριθούν τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά γραφεία του κόσμου, λόγω της αρχιτεκτονικής αξίας του κτιρίου αλλά και της ελκυστικότητας της Αρχαίας Ολυμπίας.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Βλαστός εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του που μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης και απαξίωσης, παραδίδει στην Ολυμπία το εμβληματικό ακίνητο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας.

Θεωρεί δε πως, μέσω της αξιοποίησης του συγκεκριμένου ακινήτου και η ΕΤΑΔ συμβάλλει σημαντικά στην εθνική προσπάθεια που γίνεται σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, για την ανάδειξη, την τουριστική προβολή και την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε το 1963 με αρχιτεκτονική μελέτη του Αρη Κωνσταντινίδη, προϊσταμένου τότε του τμήματος μελετών του ΕΟΤ.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ