Ηλεία: Χαμός για ένα …πλατύσκαλο! – Απίστευτη εξέλιξη σε προβολή ταινίας για παιδιά σε χωριό της Ήλιδας

Παρέμβαση της Αστυνομίας, έντονη αντιπαράθεση, διαδοχικά δημοσιεύματα και ιοβόλα σχόλια στο διαδίκτυο, προκάλεσε η καταστροφή ενός …πλατύσκαλου στην Κοινότητα Βουλιαγμένη Ηλείας του Δήμου Ήλιδας!

Ηλεία: Χαμός για ένα …πλατύσκαλο! - Απίστευτη εξέλιξη σε προβολή ταινίας για παιδιά σε χωριό της Ήλιδας

Το ασυνήθιστο περιστατικό σημειώθηκε κατά την πρόσφατη προβολή της ταινίας «Βαρέα και ανθυγιεινά» του Αντώνη Παπαδόπουλου στο χωριό, από το πρόγραμμα «Σινεμά στις πλατείες» του Φεστιβάλ Ολυμπίας. Ο οδηγός του οχήματος της παραγωγής που μετέφερε τον εξοπλισμό, για άγνωστοι λόγο προσέγγισε το χώρο της παράστασης ανεβαίνοντας με το αυτοκίνητο τα σκαλοπάτια της πλατείας, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά το πλατύσκαλο.

Ηλεία: Κάλεσε την Αστυνομία για να απαγορεύσει την προβολή…

Τότε ήταν που ξεκίνησε και το σίριαλ της αντιπαράθεσης: Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βουλιαγμένης Σπύρος Κολοβός, ενημερώθηκε από κατοίκους για τη ζημιά και τηλεφώνησε στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο του Δήμου Ήλιδας, προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά. Αυτός με τη σειρά του ειδοποίησε την Αστυνομία η οποία έσπευσε στο σημείο, προκειμένου να καταγράψει τη φθορά, η αποκατάσταση της οποίας σύμφωνα με τον Πρόεδρο που μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος της Δευτέρας», ανέρχεται σε 250 περίπου ευρώ.

Ηλεία: Χαμός για ένα …πλατύσκαλο! - Απίστευτη εξέλιξη σε προβολή ταινίας για παιδιά σε χωριό της Ήλιδας

Η ζημιά στα σκαλοπάτια στην πλατεία της Κοινότητας

«ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ»

Πάντως ο εκ των πρωτεργατών του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους, Χρήστος Κωνσταντόπουλος, σε ανάρτησή του στο face book, έδινε μία άλλη διάσταση στο περιστατικό, κάνοντας λόγο για «απαγόρευση προβολής»:

«Έχουμε επισκεφθεί σχεδόν 100 χωριά στην Ηλεία και έχουμε πραγματοποιήσει περί τις 250 προβολές ταινιών, αλλά αυτό που συνέβη στη Βουλιαγμένη Πηνείας δεν είχαμε φανταστεί ότι μπορεί να μας συμβεί: ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κάλεσε την αστυνομία για να απαγορεύσει την προβολή της ταινίας επειδή ο ίδιος έκρινε ότι ήταν …παράνομη!

Το επεισόδιο δεν αξίζει περαιτέρω σχολιασμού. Παραδίδουμε απλώς αυτόν τον …υπέροχο δημοκράτη στη χλεύη των συμπολιτών του.»

Όπως ήταν επόμενο, η ανάρτηση αυτή, προκάλεσε έναν χείμαρρο σχολίων από χρήστες που κατέκριναν με καυστικό ή ειρωνικό τρόπο την κίνηση του προέδρου.

«ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ»

Ηλεία: Χαμός για ένα …πλατύσκαλο! - Απίστευτη εξέλιξη σε προβολή ταινίας για παιδιά σε χωριό της Ήλιδας

Σπύρος Κολοβός

Πάντως ο κ. Κολοβός, ο οποίος εκλέγεται Πρόεδρος στην Κοινότητα Βουλιαγμένης επί 20 χρόνια, ξεκαθαρίζει στην «ΠτΔ», ότι ουδέποτε κάλεσε ο ίδιος την Αστυνομία, ούτε απαίτησε ποτέ να διακοπεί η προβολή, η οποία άλλωστε και συνεχίστηκε κανονικά:

«Προκάλεσαν ζημιά στα σκαλοπάτια, ανεβάζοντας ένα τζιπ 4χ4 στην πλατεία και εγώ έκανα το αυτονόητο: Ενημέρωσα τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και ο Δήμος την Αστυνομία, ώστε να πάρει τα στοιχεία του οδηγού και να αποκατασταθεί η ζημιά. Μάλιστα όταν η Αστυνομία με ρώτησε αν ζητούσα ως Πρόεδρος την διακοπή της προβολής, εγώ απάντησα αρνητικά, παρά μόνο ζήτησα να αποκατασταθεί η ζημιά. Επίσης είναι άγνωστο, από πού είχαν πάρει άδεια οι διοργανωτές για να κάνουν την συγκεκριμένη προβολή, αφού τόσο οι αρμόδιοι της Περιφέρειας, όσο και τους Δήμο Ήλιδας, δήλωναν άγνοια. Όλα αυτά που ακούστηκαν για προσπάθεια απαγόρευσης της προβολής εκ μέρους μου, σε καμία περίπτωση δεν ευσταθούν»

Πάντως για την ιστορία, ο κ. Κωνσταντόπουλος, αποκατέστησε το σκαλοπάτι που έσπασε στην πλατεία, επιδιορθώνοντας με δικά του έξοδα τη ζημιά.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ